Elisa za OMC
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Ne, to nebi bilo vredu. Premer potrebuješ ti čim večji, saj imaš zelo težko barko. Na tvojo barko bi idealno pasala noga Bravo Two, ki ima premer propelerja celih 20"!!! Zaradi tega je vlek odličen... Manjši propelerji po premeru (recimo 14"), so namenjeni za izjemno hitre čolne, recimo tvoj motor v gliserju s 1500 kg...
No pri tebi, če je prostora za 16", potem je to pametno. Korak pa očitno moraš imeti 11", saj večji ne bo dovoljeval pravih vrtljajev motorja...
LP
No pri tebi, če je prostora za 16", potem je to pametno. Korak pa očitno moraš imeti 11", saj večji ne bo dovoljeval pravih vrtljajev motorja...
LP
No, da podelim še eno izkušnjo z vami.
Tega zlatega propelerja še vedno nisem dobil, in ne vem, mogoče ga še vlivajo
No in stvar je takšna.
Polno obremenjen čoln ne dobi brzine več kot 14 vozlov, če pa mu sprazniš rezervoar za vodo ki ima 150 l in da je polovico rezervoarja bencina pa ta težka kepa plastike poleti do 22 brez problema.
Se pravi mene jebe samo 200- 300 kg balasta da čoln lepo zglisira.
Ampak brez vode in bencina pa ne moreš nikamor kajne.
No danes sem ga lepo peglal z Oliba do Cresa 2,5 ure brez problema.
Jutri ko ga natankam, bom pa spet motorsailor

Tega zlatega propelerja še vedno nisem dobil, in ne vem, mogoče ga še vlivajo
No in stvar je takšna.
Polno obremenjen čoln ne dobi brzine več kot 14 vozlov, če pa mu sprazniš rezervoar za vodo ki ima 150 l in da je polovico rezervoarja bencina pa ta težka kepa plastike poleti do 22 brez problema.
Se pravi mene jebe samo 200- 300 kg balasta da čoln lepo zglisira.
Ampak brez vode in bencina pa ne moreš nikamor kajne.
No danes sem ga lepo peglal z Oliba do Cresa 2,5 ure brez problema.
Jutri ko ga natankam, bom pa spet motorsailor
Ja, za izglisiranje ti zmanjka za las moči... Kot pravi Polanc, boš z zmanjšanjem površine kraka dosegel, da se bo propeler lahko takrat zavrtel kakšnih 100 vrtljajev več, s tem pa boš pridobil nekaj dodatnih KM na motorju oziroma nekaj Nm navora, ki ga krvavo rabiš. Ko pa prideš iz vode, pa bo vse lažje....
Vseeno pa brez manjšega koraka še vedno mučiš motor in boš imel probleme z izglisiranjem.
LP
Vseeno pa brez manjšega koraka še vedno mučiš motor in boš imel probleme z izglisiranjem.
LP
Mike, škoda ker nimajo stopnic v trgovini.
Ja Polanc eliso pa sem že zbrusil in dobil na vrtljajih, samo pri polni obremenitvi pa še vedno ne gre. Še vedno me jebe dimenzija ki ni prava.
Ko pokurim ene 150 l bencina ga pa vrže ven brez problema.
No ja ta dopust bom že preživel avgusta ga pa ziher že dobim

Ja Polanc eliso pa sem že zbrusil in dobil na vrtljajih, samo pri polni obremenitvi pa še vedno ne gre. Še vedno me jebe dimenzija ki ni prava.
Ko pokurim ene 150 l bencina ga pa vrže ven brez problema.
No ja ta dopust bom že preživel avgusta ga pa ziher že dobim
Polanc original je bil 15,5 X13 pa sem ga pobrusil.
Še malo ga vzamem pa se tudi premaknil ne bom več.
Kot sem že ugotovil rabim večji propeler z manjšim korakom, to pa je 16X11
Daš gas in stvar funkcionira, sam kaj ko take trapaste dimenzije nimajo na lagerju v evropi in se lepo pelje z ladjo čez lužo
Še malo ga vzamem pa se tudi premaknil ne bom več.
Kot sem že ugotovil rabim večji propeler z manjšim korakom, to pa je 16X11
Daš gas in stvar funkcionira, sam kaj ko take trapaste dimenzije nimajo na lagerju v evropi in se lepo pelje z ladjo čez lužo
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Mitja zdravo.
Mogoče si že našel tudi to Nemško stran, če ne si poglej malo. Pa ni hudiča da ne bi našel nekaj za svoje potrebe. So original za OMC, pa še izbira je velika. Rok dobave, 3-5 delavnih dni.
http://www.funmarine.de/index.php?cat=c ... --OMC.html
LP
Mogoče si že našel tudi to Nemško stran, če ne si poglej malo. Pa ni hudiča da ne bi našel nekaj za svoje potrebe. So original za OMC, pa še izbira je velika. Rok dobave, 3-5 delavnih dni.
http://www.funmarine.de/index.php?cat=c ... --OMC.html
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov