Tomos 4.5
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Tomos 4.5
Lahko ima na aksi loputa luft in polne pomaga vzmet
vse skupaj je pet minut dela, ne glede kje zašteka. in kot rečeno, ni linearna algebra
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Kaj pa, če bi snel fergazer in ga podru do konca, opral, spihal in nato nastavil.Lahko prideš tudi k meni(Vižmarje) in bova skupaj naredila.Saj po pisanju sodeč, ga nisi odpru.
mašinfirer
Fergazar je bil odprt, očiščen in prepihan s kompresorjem.
Je pa res, da je mogoče še kakšna malenkost, ki sem jo spregledal.
Uglavnem, vikend na morju za mano.
Vžge takoj, s tem ni problema, štant gas je mogoče malo visok, a se tudi tukaj pokaže problem, ko malo odvijem vijak, da je nižji, dam gas in spusti, in ima vseeno višje obrate kot nastavljeno.
Sem pa moral odstraniti box za fergazar, ker ga je čisto zadušilo, ko sem odpru gas...
Problem je trenutno še teško zavijanje, ker je očito zaradi starosti kaj stisnilo ali kaj podobnega, računam, da bi ga čez zimo razstavil in menjal, kar je potrebno, da bo potem vse brezhibno.
Ni mi pa všč tudi, ročka, ena stvar je gas, da se vrti v vse smeri in pa da je konica kot čigumi.
Habibi, če imaš čas in voljo, bi se v sredo pripeljal do tebe, da skupaj pregledava?
LP in hvala za vse komentarje
Vžge takoj, s tem ni problema, štant gas je mogoče malo visok, a se tudi tukaj pokaže problem, ko malo odvijem vijak, da je nižji, dam gas in spusti, in ima vseeno višje obrate kot nastavljeno.
Sem pa moral odstraniti box za fergazar, ker ga je čisto zadušilo, ko sem odpru gas...
Problem je trenutno še teško zavijanje, ker je očito zaradi starosti kaj stisnilo ali kaj podobnega, računam, da bi ga čez zimo razstavil in menjal, kar je potrebno, da bo potem vse brezhibno.
Ni mi pa všč tudi, ročka, ena stvar je gas, da se vrti v vse smeri in pa da je konica kot čigumi.
Habibi, če imaš čas in voljo, bi se v sredo pripeljal do tebe, da skupaj pregledava?
Gladiac napisal/-a:Fergazar je bil odprt, očiščen in prepihan s kompresorjem.
predlagam ti da vržeš vse skupaj na Dinos, pa jebo vas Tomos,3 strani pametovanja okol klinčevega motorja, daj to v kanto pa in se nehaj obremenjevat in vse druge
Ola MareC, pusti ljudem veselje, to je poseben občutek, če zrihtaš take stare stvari... je bolj izziv, če ti bo uspelo, je ene vrste trma... 
MareC napisal/-a:predlagam ti da vržeš vse skupaj na Dinos, pa jebo vas Tomos,3 strani pametovanja okol klinčevega motorja, daj to v kanto pa in se nehaj obremenjevat in vse druge
Evo ene anekdote.
Pred leti mi je eden jadralec povedal svojo zgodbo v zvezi T-10, ki ga je imel na jadrnici. tedaj sem jaz na kličku imel T-18.
Če imaš Tomosov izvenkrmnik, ga moraš imeti obvezno zaklenjenega. Ja, zaklenjenega z obešanko. Ključ pa moraš imeti nekje v kabini med vso šaro, ki se tja navleče. Ko motor crkne, ko te ulovi jeza, da bi ga najraje vrgel v morje, pa ga ne moreš, ker si ga zaklenil. In v jezi začneš iskati ključ, pa ga nikakor ne najdeš. In jeza popusti ter začneš ugotavljati kaj bi lahko bilo narobe z motorjem.
Motor rešen do naslednjič, ko pa mogoče najdeš ključ.
Te komentarje bi lahko mirno zapisali tudi v temo o Suzukiju DT 65, ki se vije na 7 straneh, motor pa še vedno ne dela. 
No, meni motor dela, samo fine tuning bi rad še opravil.
Sem se dogovoril z habibi-jem, pa bomo vidli, kaj se da uredit.
Komentarje, kot je zgornji, pa ignoriram...
LP vsem!
LP vsem!
Gladiac napisal/-a:No, meni motor dela, samo fine tuning bi rad še opravil.
LP vsem!
Napisal sem pač anekdoto, nisem pa mislil nič slabega. Upam, da vama uspe motor "uštimati" in da ti bo potem še dolgo služil.
Mirno morje!
Ni bilo namenjeo tebi ;D
Komu pa, meni? Sam sem ti v temi pomagal, komentar pa je letel na ljudi, ki v temi pluvajo po Tomosu...
Ignoriram kometarje, kot ga pišejo ljudje kot so MareC in podobni.
Anekdota od Wisdom-a pa me je dobro nasmejala
Moje mnenje je, da forumi zato obstajajo, da se lahko učimo in pridobivamo znanje drugih.
Tvoja pomoč je bila dobrodošla in upošteval sem vse, kar si napisal.
Kot tudi ostale konkretne predloge.
Hvala še enkrat vsem za pomoč...
Moje mnenje je, da forumi zato obstajajo, da se lahko učimo in pridobivamo znanje drugih.
Gladiac napisal/-a:Ignoriram kometarje, kot ga pišejo ljudje kot so MareC in podobni.
šu,šu

kot sem prebral, ti motor ne dela pravilno, če je nanj montiran dušilec sesalnih šumov (plastična škatla na uplinjaču). To kaže, da je motor potreben bolj temeljite obravnave.
Sam bi najprej temeljito preveril tudi nastavitev predvžiga. Iskra je očitno dobra, torej so platine ok, če jih ima, je pa mogoče zadeva malo zamaknjena.
Ko opraviš kontrolo predvžiga in nastavitev, pojdi na uplinjaš. MOTOR MORA DELATI V REDU Z NAMEŠČENIM DUŠILCEM SESALNIH ŠUMOV.
glede povračanja lopute plina. nič nisi pisal ali si preverjal, da ni loputa slabo pritrjena na os, ki je povezana z zajlo za plin, nisi napisal nič o tem ali je ko na ročici povrneš plin v minimo, pletenica oziroma zajla ohlapna ali še vedno zategnjena. Ali če takrat z roko pomakneš loputo plina na uplinjaču v minimo, padejo obrati na normalno ali je takrat loputa sploh še vedno delno odprta itd....premalo poveš in preveč sprašuješ. Pa kakšno fotko daj gor, da vidimo, kaj čaraš.
Tomosa se da z malo znanja zelo lepo nastaviti, da dela kot urca. Tisto o smeteh pa presliši, ker se ponavlja v vseh temah o tomosu. Nekateri pač tega ne razumejo, ne vem pa, kaj se sploh oglašajo.
Sam bi najprej temeljito preveril tudi nastavitev predvžiga. Iskra je očitno dobra, torej so platine ok, če jih ima, je pa mogoče zadeva malo zamaknjena.
Ko opraviš kontrolo predvžiga in nastavitev, pojdi na uplinjaš. MOTOR MORA DELATI V REDU Z NAMEŠČENIM DUŠILCEM SESALNIH ŠUMOV.
glede povračanja lopute plina. nič nisi pisal ali si preverjal, da ni loputa slabo pritrjena na os, ki je povezana z zajlo za plin, nisi napisal nič o tem ali je ko na ročici povrneš plin v minimo, pletenica oziroma zajla ohlapna ali še vedno zategnjena. Ali če takrat z roko pomakneš loputo plina na uplinjaču v minimo, padejo obrati na normalno ali je takrat loputa sploh še vedno delno odprta itd....premalo poveš in preveč sprašuješ. Pa kakšno fotko daj gor, da vidimo, kaj čaraš.
Tomosa se da z malo znanja zelo lepo nastaviti, da dela kot urca. Tisto o smeteh pa presliši, ker se ponavlja v vseh temah o tomosu. Nekateri pač tega ne razumejo, ne vem pa, kaj se sploh oglašajo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov