Prosil bi za nasvet glede montaže sonde fishfinderja v notranjosti barke.
Odločil sem se, da bom sondo prilepil na dno kaljuže. Zanima me kakšen kit ali siko priporočate? Predvsem glede viskoznosti in tega, da ne bi not dobil mehurčkov. Tisti, ki imate sondo montirano na tak način - koliko ste pustili razmaka med sondo in dnom kaljuže? 1-2mm, 5mm, več?
Skratka ali ste s kitom namazali le dno in potem počasi od strani nalegli sondo? Ali je potrebno da je kit tudi ob straneh sonde?
Hvala za nasvet!
montaža sonde
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: montaža sonde
Jaz sem jo že pri drugi barki nalepil na dno z siko in mi delujuje odlično. Mesto pritrditve sem rahlo zmatiral, temeljito očistil z acetonom, siko sem nanesel samo na sondo in pritisnil na dno do konca v bistvu tik, rahlo sem obtežil in fiksiral z lepilnim trakom da se ni premikalo dokler ni bilo suho, višek kita okrog sonde sem pa potegnil z prstom, pomembno je samo to, da ni nikjer nobenega mehurčka zraka.
Na prejšnji barki sem imel zasikan tulec v katerem je bilo parafinsko olje in vložena sonda, zatesnjena tako, da olje ni moglo iztekat.
Pa pazi, da bo dno sonde res horizontalno, drugače meritve ne bodo prave.
Pa pazi, da bo dno sonde res horizontalno, drugače meritve ne bodo prave.
Hvala obema!
Kateri tip sike pa sta uporabila? Jih je veliko vrst in ne vem kaj bi uporabil.
bouton napisal/-a:Hvala obema!
Jaz sem uporabil isto siko kot sem zatesnil okna na palubi, se pravi da je bila tista z uv zaščito, mislim pa da ni tako pomembno katera je.
Pri teh Sikah sem malo zmeden. So 291, 292, 295. In pri opisu je vse bolj ali manj podobno. Cene so pa vseeno kar različne. Zato sprašujem.
Za to kar potrebuješ, so vse ok, jaz mislim, da sem uporabil 295.bouton napisal/-a:Pri teh Sikah sem malo zmeden. So 291, 292, 295. In pri opisu je vse bolj ali manj podobno. Cene so pa vseeno kar različne. Zato sprašujem.
Hvala! Zdaj vem kaj kupit 
-
Daki
Ene so lepilne, ene tesnilne, ene oboje. Jaz uporabljam 291. Sicer pa na vsaki piše za kaj je primerna.
Kdo je na strani
Po forumu brska: PogachnyK in 1 gost