Počen pleksi :(
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Počen pleksi :(
Vrtas z rezkarjem, ker sveder lahko zagrabi in ti poci.
Ko sem montiral Lewmar ventilator na sprednje okno, je bilo v navodilih zapisano, da moraš najprej s tankim svedrom in potem malo debelejšim itd. Pa nekdo tukaj na forumu je napisal, da ne sme biti preoster sveder, da ne zagrabi, kot je opomnil tudi Darh.
How to easily drill plexiglass, lexan and acrylic sheets
https://youtu.be/EH3u8m_kCu0
How to easily drill plexiglass, lexan and acrylic sheets
https://youtu.be/EH3u8m_kCu0
Ce “povrtavas” luknje ( najprej z malim in postopoma z vecjim) ti zelo rado zagrabi in poci. Kadar sem direkt vrtal je bilo ok, samo si z rezkarjem bolj siguren.
- dole
- Viceadmiral
- Kraj: gorenjska - center galaksije
Sveder pobrusi, da je top in gre brez problema ni nevarnosti, da bi zagrabilo in počilo. Važno, da ne grabi tako kot železo.
mirno morje
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Pleksi je POČEN.bojan11 napisal/-a:Kolk pa je to “pocen”?H2O napisal/-a:Pečenko. Ampak ne bo pocen.
Ko mojster popravi pleksi potem ne bo več ne POČEN niti POCEN.
- 1stofficer
- Admiral
Nikola T. napisal/-a:Pleksi je POČEN.bojan11 napisal/-a:Kolk pa je to “pocen”?H2O napisal/-a:Pečenko. Ampak ne bo pocen.
Ko mojster popravi pleksi potem ne bo več ne POČEN niti POCEN.
Če bi ga popravil, bi bil sicer v enem kosu ampak še vedno počen in pocen. Ker ga bom menjal pa ne bo več počen pa tudi ne pocen ...
Je pa tale pocen/počen ena komična situacija, ki je nehote nastala, ko sem v naslovu teme napisal brez šumnikov (telefon) pocen pleksi, mislil pa počen pleksi
- modro morje
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana - Krk
Moje lopute so bile lesene in precej propadle, ko sem barko kupil. Izmeril sem lopute in narisal skico. Odnesel k Pečenku (Acrytech). Ta je namesto precej debelih loput predlagal tanjše, samo po robovih pa nalepljanje odebelitev, ker sicer bi bile pretežke. Dodal je še novo ključavnico. Loputa je dvodelna. Vse skupaj je bilo 200 eur, to je blo leta 2018. Mogoče kar dosti, vendar sem z izdelavo zadovoljen.
Navigare vivere est.
- 1stofficer
- Admiral
modro morje napisal/-a:Moje lopute so bile lesene in precej propadle, ko sem barko kupil. Izmeril sem lopute in narisal skico. Odnesel k Pečenku (Acrytech). Ta je namesto precej debelih loput predlagal tanjše, samo po robovih pa nalepljanje odebelitev, ker sicer bi bile pretežke. Dodal je še novo ključavnico. Loputa je dvodelna. Vse skupaj je bilo 200 eur, to je blo leta 2018. Mogoče kar dosti, vendar sem z izdelavo zadovoljen.
Pecenko ti je dodal gor kljucavnico? Skoda k nisi prej napisal, sem jo ravno dons narocil in je lih odposlano.... no mu bom pac odnesel kupljeno pa naj jo vsaj montira gor
Meni je pred leti Krili naredil nova vratca; nesel oba kosa iz vezane plošče in je naredil nove; tudi prestavil ključavnico.
- modro morje
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana - Krk
Krili je po moji izkušnji cenejši, ker sem občasno obema dal povpraševanje za iste kose, mogoče za kakih 20%. So pa vsi ti kosi dost enostavni glede na to, kaj vse ta dva obrtnika delata. Ker mam najraj osebni stik, se je do Krilija treba zapeljat ali na Vrhniko, ali pa v Horjul, kar je meni precej dlje, kot Acrytech. Je pa pri Pečenku tako, da so že delali dost za navtiko, in ti bojo znali svetovat. Recimo pri Pečenku sem dobil pleksi prozoren plastično preoblikovan pol-pokrov za motorne instrumente (obratomer, ključavnica, vžig, lučke), ki so ga original delali za Elan 36.
Navigare vivere est.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
MKN napisal/-a:Kupiš primeren kos pleksija, najraje na internetu, da ne hodiš ponj.
Občrtaš staro steklo na novega. Najbolje da na novo steklo najprej nalepiš pleskarski zaščitni trak in rišeš po traku. Steklo bo zaščiteno in črta se ne bo brisala.
Vzameš vbodno žago z manjšimi zobci in odžagaš novo steklo.
Z brusnim papirjem obrusiš rob da je raven in gladek.
Ko narediš to, ni vrag da ne boš izvrtal še tistih nekaj lukenj.
Cena sitnica (Alan Ford)
Lp MKN
Nikar s štihžago! To se dela s flexom in čisto počasi ker če greš prehitro se topi nazaj skupaj. Če se pa reže samo ravna linija je pa lahko tudi krožna žaga z dobro vidia rezalko in spet počasi. Gretje po robu na koncunobdelave mu ne bo škodilo kot je bilo napisano.
Po mojih izkušnjah se pa akril in polikarbonat najbolje žaga z vbodno žago z večjimi zobci, ki pa je nova in dobro nabrušena, tako da si jo zapičiš v prst, če jo bolj močno primeš. Torej nova žaga za les. Pa manjša hitrost in pomik z občutkom. Vrtanje pa z zelo ostrim svedrom za les, stroj na stojalu in kos ravnega trdega lesa za podlago. Spet z občutkom, da se ne tali.
motorni
- 1stofficer
- Admiral
Kljucavnico narocu iz SVB. Ni bla ravno poceni a mi deluje precej plasticno. No, verjamem da je boljse kakovosti kot izgleda.
Sem pa ugotovil, da je obstojec pleksi precej na komot v utorih in bom zato ponovil izmere. Predvidevam, da pleksi ni original, saj Svaba ne dela ponavadi s tako toleranco

Sem pa ugotovil, da je obstojec pleksi precej na komot v utorih in bom zato ponovil izmere. Predvidevam, da pleksi ni original, saj Svaba ne dela ponavadi s tako toleranco

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov