Teža pasare Dalmatinka

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Feb 08, 2011 22:56

Tex napisal/-a:evo spet vse kontra !
Kolk ima pol ?

moj glas gre @rabuniju

Itaq ce bi jaz imel taksno barko, ki je celo poletje na vodi sploh ne bi kupoval prikolice.
Placas prevoz 0,5€ na km in adijo...
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » To Mar 01, 2011 11:57

mamaMicka napisal/-a:
Tex napisal/-a:evo spet vse kontra !
Kolk ima pol ?

moj glas gre @rabuniju

Itaq ce bi jaz imel taksno barko, ki je celo poletje na vodi sploh ne bi kupoval prikolice.
Placas prevoz 0,5€ na km in adijo...

Kje se da dobit tak prevoz za 0,5 eur na km (za dalmatinko)?
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Mar 01, 2011 21:28

To sem rekel precej splošno... Tako je, ce rabis to odpeljat 100 km v eno stran bo verjetno kaksen cent več. Če pa peljes kam v J dalmacijo pa definitivno ne sme biti več, vsaj kaj dosti ne. Seveda se stejejo kilometri v obe smeri :)

Odvisno kdaj bos rabil prepeljati. Jaz se bom verjetno odločil zdaj za en čoln za katerega bom posebej kupil prikolico. Ker se s tem ukvarjam bom vzel "ta zaresno" in ti lahko tudi jaz odpeljem...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Mar 01, 2011 21:39

mamaMicka napisal/-a:Ker se s tem ukvarjam bom vzel "ta zaresno" in ti lahko tudi jaz odpeljem...

Seveda za 0.5Eu ali kak cent več :twisted:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Mar 01, 2011 22:09

Tex, saj si faca, samo vcasih pa malo pretiravas pri pikrosti...

Jaz se ne ukvarjam z prevozi, temvec z prikolicami, prodajo in izposojo, slednje manj. V programu prikolic za čolne nimamo in jo moram kupiti na trgu. Ce logicno razmisljas je normalno, da bom vzel taksno, da jo dam med svojo "floto".

Kar se pa tiče prevozov...
Za čolne nimam pojma, ampak, če avtovleke vozijo tovore(do 2,5t) za 0,53€(toliko recimo plača Triglav), ne glede na kilometre, je logično sklepanje da se da okoli te cene dobiti tudi prevoz za čoln. Mi računamo za dostavo ali prevoz prikolic na servis med 0,30-0,60€km, gre sicer za nase stranke vendar...

Jaz ce bi/bom imel prikolico z veseljem odpeljem za tak denar.
Recimo, da je v eno smer 200km je to 400km, kar znese 200€,

Strošek goriva je 44€(ker si DDV poračunam). Strošek dela je recimo 96€
60€ pa amortizacija...
Ni idealno, je pa nekaj... Ker je pa Klemn faca me povabi še na kosilo sem pa ZMAGAL!
Morda jaz na to gledam malo drugače, ker recimo jaz peljem kaksen avto ali kaj podobnega bolj za hobi, za sprostitev... Tisti, ki se stem ukvarja pa verjetno na to gleda malo drugače.

Da zakljucim... Če nimas točno določeno kdaj mora čoln na pot in kdaj mora prispeti bos za ta denar 100% dobil.
Pa tudi, ce je kaksen cent vec je to se vedno le 10 ali 20€ na cel prevoz... Če je tak denar problem nimas na colnu kaj iskati.
Ce pa racunas, da prikolica stane okoli 2500-3000€ pa bos prej moral delati na njej generalno predno se bo izplačala...
Drugo so "vikend" uporabniki, ki pac vozijo gor in dol. Če pa je coln v vodi pa je enako, kot da bi si kupil avtovleko zato, če ti bo avto kdaj crknil...
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Mar 01, 2011 22:19

@Tex

zdaj pa nisem vec siguren kaj si hotel povedati s tem postom...

Ali kao, da je povdarek na cent več, kakor, da za ta denar ne gre, da je drazje... ali pač, da za denar... Če je to drugo... seveda za denar :) Zastonj ne gre... :)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Mar 01, 2011 22:36

Sploh, nič, si kar zadel, plovila vozijo po cca 0.5eu do 1eu/km, seveda tudi več, odvisno je tudi od dolžine...

Sicer pa pravi Morjeplovec, bi pa tako pasaro lahko zapeljal za dobro voljo :lol: in eno kosilce :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Mar 01, 2011 22:47

Kaj se mi pa pozna, ce plačam še tisto gorivo in cestnine :)
Je pa tezava drugje... Nisem (še) čisto pravi morjeplovec, nekako mi ne uspe kupiti primernega čolna. Ni tistih vrednih 15.000, za 5.000€ :)
Imas pa @Tex v nečemu prav...
Kar drži pri meni to... "pravi Morjeplovec", pravi prijatelj, pravi dobavitelj za redno stranko...
Ponavadi je res pri teh stvareh bolj minus... Sploh z kakim kolegom, ki da točno samo za gorivo, kolikor sem ga porabil, potem pa za nazaj v gostilno sva pa se vsak ob 50€ :)
Sem pa tudi ze dozivel. Sem peljal avto kolegu iz Ljubljane v Postojno, po poti sva sla se jesti (je častil), nato je ugotovil, da je pozabil denarnico(ali izgubil)... Kaj se je zgodilo, zgubil strošek za gorivo, zgubil strosek gostilne in zgubil kolega HAHA, ga kar ni več naokoli :):)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Mar 01, 2011 22:56

Vem, žal so tudi taki, ki ti pomagajo delat minus v denarnici...

Daj napiši na ZS kakšno plovilo bi rad, oz lahko ti napišem, za kaj trenutno vem...
SlikaSlika

Kdo je na strani

Po forumu brska: MKN in 10 gostov