tomosaki 18 problemi
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
to je zaščita semeringa. ampak pri tebi mi deluje kot da je stopljena.. in menjaj semeringe na aksu. ker so fedrčki semeringa zarjaveli.. pa uzemi nerjaveče fedrčke naslednjič. . ko menjaš semeringe enega obrrni proti peti. drugega proti propelerju.. ko menjaš semeringa zaščito propelerja neboš več mogel dati gor.. ker je bila narejena le za original dvojni semering. katerega se žal ne dobi več.
lp
lp
sem se narobe izrazill. je zaščita semeringa
oprosti.. najboljše boš rešil če boš odšravfal tista 2 vijaka in snel cel kos ven. potem vzemi ven semeringe. enega odnesi v trgovino z semeringi, ležaji... imajo take semeringe na zalogi 100% kupi 3. če boš kakšnega uničil. in reči da ti dajo nerjaveče fedrčke semeringov. nato le previdno vstavi v staro ležišče katerega dobro spucaj... vse nazaj zašravfaj. propeler gor in gas..
lp če imaš še kakšno vprašanje paa kar na dan z njim .
lp če imaš še kakšno vprašanje paa kar na dan z njim .
poglej..semeringe na aksu vzemi ven.. to je tista stvar ki jo držiš v roki. ki je zelo zarjavela... pojdi in kupi nove semeringe.. jih vstavi. enega obrni z fedrom proti olju v peti . drugega z fedrom proti vodi.. drugače se semeringi ne hladijo in se stopijo. zaščite ne rabišš.. to je tista stvar rumena ki jo držiš v roki. pri tem bodi pazljiv da semeringi lepo ležejo.....
DA NEBI VSTAVLJAV VEČ TISTEGA STAREGA SEMERINGA Z ZARJAVELIM FEDROM. ker bo kaj kmalu voda v peti..
DA NEBI VSTAVLJAV VEČ TISTEGA STAREGA SEMERINGA Z ZARJAVELIM FEDROM. ker bo kaj kmalu voda v peti..
to je večji problem... jaz sem si vzel čas in na rahlo z plastičnim kladivcem počasi tolkel da sem ga vzel ven.. to je edini način da vzameš tisti kos ven brez da bi celo peto dol z motorja dal... govorim pa o tistih 2 vijakih imbus ključa.. da nebi šravfal tistih ploščatih vijakov. tisto so vijaki od cink protektroja in tukaj nimajo veze.. torej odšravfaj vijake imbus ki sta na zgornjem in spodnjem delu tega pokrova počasi tolči ( Z PLASTIČNIM KLADIVOM ) vzemi ven in menjaj semeringe.
glede na to kako rjast je biv tisti semering na tvoji sliki je to glavni vzrok sirastega olja v peti.. ko menjaš semeringe tukaj. in če bo olje še vedno sirasto. boš menjal semeringe še pod pumpo. tam kjer je impeler.. čisto ista semeringa kot ta pri propelerju. ampak dvomim da pušča pri pumpi...
no če se še v kakšni dilemi ti kar prašaj.
pa sporoči ko porihtaš .
lp jan
no če se še v kakšni dilemi ti kar prašaj.
pa sporoči ko porihtaš .
lp jan
Sem ga lansko leto konec sezone lepo skonzerviral.
Danes sem ga pa v sodu sprobal (pol ure sem se "po sodu vozil")
pa se je še vedno kar konkretno kadilo ven z vode (Bel dim z vonjem po olju) predvidevam da je to izgorevanje konzervacijskega spreja, ker drugače se ne spomnim takšnega dima ko sem na vodi?
Danes sem ga pa v sodu sprobal (pol ure sem se "po sodu vozil")
pa se je še vedno kar konkretno kadilo ven z vode (Bel dim z vonjem po olju) predvidevam da je to izgorevanje konzervacijskega spreja, ker drugače se ne spomnim takšnega dima ko sem na vodi?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov