Suzuki DT 15
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Jaz ne bom utegnil delam, ampak imaš pokazatelje kateri ti lahko veliko povedo kako je skrbel za motor. Od tega kako ima okoli hiše, kakšen je avto, kje je čoln. Pa vprašaj zakaj je barval motor in koliko časa je lastnik. Čim se ti bo začel izgovarjat na prejšnega lastnika vzami čoln brez motorja.
Če pa se odločiš za nakup motorja ti lahko ugodno prodam knjigo(20eur) za servisiranje vseh Suzuki 2T motorjev. (od 2,5 do 60KM) Podkrepljeno z slikami. Sem bil popolni laik za Suzukije pa sem svojega 40KM čisto sam servisiral.
Če pa se odločiš za nakup motorja ti lahko ugodno prodam knjigo(20eur) za servisiranje vseh Suzuki 2T motorjev. (od 2,5 do 60KM) Podkrepljeno z slikami. Sem bil popolni laik za Suzukije pa sem svojega 40KM čisto sam servisiral.
kocka napisal/-a:Jaz ne bom utegnil delam, ampak imaš pokazatelje kateri ti lahko veliko povedo kako je skrbel za motor. Od tega kako ima okoli hiše, kakšen je avto, kje je čoln. Pa vprašaj zakaj je barval motor in koliko časa je lastnik. Čim se ti bo začel izgovarjat na prejšnega lastnika vzami čoln brez motorja.
Če bom vzel motor in čoln, se seveda za knjigo priporočam (proti plačilu seveda). Mogoče veš, kako je z dogradnjo alternatorja? Motor je namreč brez izhoda za štrom - tako pravi lastnik.
gorenjc napisal/-a:http://www.navtikasport.com/index.php?searchstring=impeler
http://www.navtikasport.com/index.php?s ... g=sve%E8ke
http://www.navtikasport.com/index.php?productID=515
ravno 40€ je bolj težko ............ janadino, se pa naslednjič priporočam za material, pa pivo ni obvezno..... jaz pokrijem ta strošek
U si našel cene. Res da za tega suzukija nimam cen, dobim pa za primernega po konjih pol nižje cene.
Guma je guma, zaenkrat.
zanima me, zakaj rabiš za dogradit elektriko na motor?
sam ne vidim te potrebe. Dejansko sem se tudi sam nekaj času ukvarjal s tem vprašanjem potem sem pa zadeve z razsvetljavo rešil z majhnim 12 Ah gel akumulatorjem od enega UPS....sedaj ga rabim, če je treba za luč, pa za kako blazino napihnit .....pa v 14 dneh se ne pojavi potreba po polnjenju.
luč 15 W zmore s tem aku goreti ookoli 10 ur, vsak kolikor sem testiral...če je led, pa v neskončnost...
če pa rabiš elektriko samo za nav. luči, kupiš luči na baterije in to je to.
sam ne vidim te potrebe. Dejansko sem se tudi sam nekaj času ukvarjal s tem vprašanjem potem sem pa zadeve z razsvetljavo rešil z majhnim 12 Ah gel akumulatorjem od enega UPS....sedaj ga rabim, če je treba za luč, pa za kako blazino napihnit .....pa v 14 dneh se ne pojavi potreba po polnjenju.
luč 15 W zmore s tem aku goreti ookoli 10 ur, vsak kolikor sem testiral...če je led, pa v neskončnost...
če pa rabiš elektriko samo za nav. luči, kupiš luči na baterije in to je to.
Glede elektrike jaz nebi kompliciral ker bo predrago , potem raje išči novejši motor. Če iščeš zaradi luči pa je za ta čoln dovolj 360 bela. Se znajdi in si kupi dobro led na celice (take, ki jih imajo na vrtu) in da pa kaj ponoči narediš pa še dobro baterijo pa bo.
Mike, knjiga je debela vsaj 4cm tako, da bo kopija dražja od originala.

Mike, knjiga je debela vsaj 4cm tako, da bo kopija dražja od originala.
Prodaja ga neki servis. Očitno je bilo kaj fejst narobe z njim. So ga malo pošlihtali, zdaj pa prodajajo. Bom poklical jutri...
Izhod za elektriko bi potreboval tudi za uporabo pri ribolovu - polnjenje akumulatorja za DTD lučko za lignje.
Bil danes pri Rožeju. Vprašal za letnik motorja glede na številke. Pravi, da mora biti starejši od letnika 83', ker jih na Suzuki Marine ni več v evidenci (takokot Yamaha, ki ima produkte samo od letnika 84' naprej, pravi). Rekel je tudi, da se dele da dobiti le še po katalogu in ne preko baze na internetu. Montaža usmernika za štrom bi bila 60 - 100€. Drugače pa pravi, da so za Suzuki dražji deli kot za Yamaho. Ne vem, kaj naj naredim...
Tista Yamaha za 800€ je videti prav dobra... Po drugi strani pa za ta denar dobiš že dva T18...
Pizdarija je vse to skupaj, ko se spraviš nekaj kupovat. Rad bi kupil kar se da dobro, pa sploh ne veš, kaj je dobro in kaj ne...
Bom probal lastnika še vprašati, kakšne so možnosti, da kupim samo lupino. Če sem tečen že sam sebi, kako bom šele njemu...
Bi bil kdo pripravljen od vas stručkotov iti zraven pogledat tole mojo orehovo lupinico? Da imam vsaj nekoga zraven, ki bo rekel kaj bolj konkretnega okrog čolna. Čoln se nahaja v LJ...
Zdaj pa spet gledat oglase... Moja me bo dala na čevelj...
Izhod za elektriko bi potreboval tudi za uporabo pri ribolovu - polnjenje akumulatorja za DTD lučko za lignje.
Bil danes pri Rožeju. Vprašal za letnik motorja glede na številke. Pravi, da mora biti starejši od letnika 83', ker jih na Suzuki Marine ni več v evidenci (takokot Yamaha, ki ima produkte samo od letnika 84' naprej, pravi). Rekel je tudi, da se dele da dobiti le še po katalogu in ne preko baze na internetu. Montaža usmernika za štrom bi bila 60 - 100€. Drugače pa pravi, da so za Suzuki dražji deli kot za Yamaho. Ne vem, kaj naj naredim...
Tista Yamaha za 800€ je videti prav dobra... Po drugi strani pa za ta denar dobiš že dva T18...
Pizdarija je vse to skupaj, ko se spraviš nekaj kupovat. Rad bi kupil kar se da dobro, pa sploh ne veš, kaj je dobro in kaj ne...
Bom probal lastnika še vprašati, kakšne so možnosti, da kupim samo lupino. Če sem tečen že sam sebi, kako bom šele njemu...
Bi bil kdo pripravljen od vas stručkotov iti zraven pogledat tole mojo orehovo lupinico? Da imam vsaj nekoga zraven, ki bo rekel kaj bolj konkretnega okrog čolna. Čoln se nahaja v LJ...
Zdaj pa spet gledat oglase... Moja me bo dala na čevelj...
Yamaha meni že na prvo žogo deluje kot nova in to pove veliko, če pa ti jo servis prodaja še toliko bolje, naj garantirajo kaj so menjali. Suzuki je star že 27 let , saj ga ne boš imel samo eno sezono pa še težko se ga boš losal.
če ti naredi generalni servis: semeringi, impeler, nova elisa, svečke, olje, cin protektorji, elektrika, boš hitro blizu cene Yamahe motor pa nebo zato nič več vreden. To je moje mnenje, odločaš pa se ti.
Pri čolnu pa je tako lukenj v krmni steni nima veliko in tudi nizko niso da bi prihajala voda noter, torej bi znala bilti krmna stena v redu, potrkaj po njej in boš šlišal al je votlo al je celo. Če čoln nima antifoulinga tudi lepo vidiš kakšen je gelcoat spodaj. Po prikolici pa tudi kar s kladivom da vidiš al je poštrihana al je tudi zdrava. Ko sem jaz po moji prejšni udaril s kladivom(res da šele doma
) je kladu kar not ostal, potem pa smo celo na novo zvarili razen kluke.
če ti naredi generalni servis: semeringi, impeler, nova elisa, svečke, olje, cin protektorji, elektrika, boš hitro blizu cene Yamahe motor pa nebo zato nič več vreden. To je moje mnenje, odločaš pa se ti.
Pri čolnu pa je tako lukenj v krmni steni nima veliko in tudi nizko niso da bi prihajala voda noter, torej bi znala bilti krmna stena v redu, potrkaj po njej in boš šlišal al je votlo al je celo. Če čoln nima antifoulinga tudi lepo vidiš kakšen je gelcoat spodaj. Po prikolici pa tudi kar s kladivom da vidiš al je poštrihana al je tudi zdrava. Ko sem jaz po moji prejšni udaril s kladivom(res da šele doma
Nazadnje spremenil kocka, dne Pe Mar 12, 2010 19:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Ne, da bi se pretirano hvalil, nisem iz teha foha, ampak ene par čolničev sem pa že zamenjal, enega imam pa razkopanega, tako, da kar dobro vem, kaj je potrebno pogledati. V ponedeljek popolne sem v Lj in tam od 15-18 ure se itak nimam kam dat. Lahko grem zraven, če ne drugega bova dva malo bolj pametovala:)).
Tako! Čoln, motor in prikolica so kupljeni za 1300€.
Vsem iskrena hvala za pomoč in informacije, še posebej hvala pa Plinku, ki si je danes vzel kar nekaj časa za ogled tega čolna, sedaj mojega.
Za končno odločitev sem potreboval nekoga, ki ima več izkušenj in ki ve, kaj točno mora pogledati. Štartali smo tudi motor, ki upam, da bo dobro služil.
Hvala fantje, hvala Plinko!
Vsem iskrena hvala za pomoč in informacije, še posebej hvala pa Plinku, ki si je danes vzel kar nekaj časa za ogled tega čolna, sedaj mojega.
Za končno odločitev sem potreboval nekoga, ki ima več izkušenj in ki ve, kaj točno mora pogledati. Štartali smo tudi motor, ki upam, da bo dobro služil.
Hvala fantje, hvala Plinko!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov