čoln pumpa
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Minilo je že precej časa odkar sem postavil vprašanje glede mojega problema - pumpanja čolna . Večinoma mi je svetovala naj namontiram flape , nekateri pa tudi krilce na peti motorja. O krilcih ne morem soditi , ker jih nisem probal . Kar se pa tiče flapov pa lahko rečem ,da je zadeva prava stvar in 100% reši problem . Sicer so moji flapi domače proizvodnje in jih moraš štelat ročno (vzame ti kar nekaj časa , da jih nastaviš ) , vendar je čoln po montaži tisto pravo .
Najboljše je če se nastavljajo takrat , ko je čoln najlažji . Pomembno je še , da se nastavljajo v morju in ne v sladki vodi - jezeru , če se seveda vozite po morju , nastavitve so različne - gostota vode.
Stvar je še boljša , če so flapi električno nastavljivi , vendar za manjše čolne zadostujejo tudi - home made .
Da zadevo zaključim , flapi so ena izmed pravih rešitev za ta problem, o tem več ni nobenega dvoma , če je možnost montaže električnih je stvar še toliko boljša .
L.p
Najboljše je če se nastavljajo takrat , ko je čoln najlažji . Pomembno je še , da se nastavljajo v morju in ne v sladki vodi - jezeru , če se seveda vozite po morju , nastavitve so različne - gostota vode.
Stvar je še boljša , če so flapi električno nastavljivi , vendar za manjše čolne zadostujejo tudi - home made .
Da zadevo zaključim , flapi so ena izmed pravih rešitev za ta problem, o tem več ni nobenega dvoma , če je možnost montaže električnih je stvar še toliko boljša .
L.p
Nikoli na silo , vedno vzemi večjo kladivo !!!!
Kolikor sem jaz opazil ni bilo nobenih težav , čoln se je lepo odzival na zavoje , vendar če sta opazla sem moral flape na vsaki strani malo spodvihati , ker sem pri ravnih imel občutek kod ,da motor vleče ,, zrak"
potem pa tega občutka več ni bilo. Edino kar bi bilo boljše je , če bi bili pomaknjeni še malo navzven . Tega čolna se brez flapov prej sploh ni dalo vozit z njimi je pa letel , se mi zdi , da več po zraku kot po morju .
potem pa tega občutka več ni bilo. Edino kar bi bilo boljše je , če bi bili pomaknjeni še malo navzven . Tega čolna se brez flapov prej sploh ni dalo vozit z njimi je pa letel , se mi zdi , da več po zraku kot po morju .
mateo11 napisal/-a:Kolikor sem jaz opazil ni bilo nobenih težav , čoln se je lepo odzival na zavoje , vendar če sta opazla sem moral flape na vsaki strani malo spodvihati , ker sem pri ravnih imel občutek kod ,da motor vleče ,, zrak"
imam isti čoln meteor 420, ter isti problem s "pumpanjem", pa je nekdo nanj naredil fiksne trdne flape (verjetno prejšnji lstnik) in kot je rekel mateo11 čoln je nevozen. Pomoč???
l.p.
Ena izmed rešitev so flapi , zgoraj lahko vidiš kako zgledajo . Meni so se dobro obnesli vendar morajo biti nastavljivi ,da lahko nastaviš najbolj primeren kot . Nastavljal sem tako dolgo ,da je bil čoln z eno osebo dobro vozen ,potem z večjim številom na bani ni bil problem.
. Po nastavitvi je bil čoln čisto drug , letel je ko hudič. 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov