Menjava ležajev
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Po korakih:
1. Matico zategneš do konca
2. matico odtegneš za cca. četrt do polovice obrata oziroma toliko, da se utor matice pokrije z utorom na osi.
3. preveriš če se kolo vrti brez da bi ga kaj držalo. (pakne ali preveč zategnjeno).
4. Ko se kolo vrti b.p. zatolčeš rob utora v utor osi.
Upam da sem jasno napisal.
1. Matico zategneš do konca
2. matico odtegneš za cca. četrt do polovice obrata oziroma toliko, da se utor matice pokrije z utorom na osi.
3. preveriš če se kolo vrti brez da bi ga kaj držalo. (pakne ali preveč zategnjeno).
4. Ko se kolo vrti b.p. zatolčeš rob utora v utor osi.
Upam da sem jasno napisal.
- sinji galeb
- Kontraadmiral
- Kraj: Brežice
Prosim za pomoč...
poleti sem zamenjal ležaje na prikolici... nisem je še vozil na daljšo pot a sem danes ko sem čoln peljal dobrih 500 m od hiše v hrambo in probam točno tisto kolo ki mi ga je vrglo z ležaja ima spet več zračnosti kot sem imel ko sem, zmontiral nove ležaje... ne vem kaj bi to bilo a mislite da je pesto hin da to dela... vse skupaj mi je čudno saj je varovano z kronasto matico in razcepko tko da se ni moglo odviti da se je pojavila zračnost... levo kolo je pa čisto vredu.. a je imel kdo podobne probleme?
hvala za vse nasvete v naprej...
poleti sem zamenjal ležaje na prikolici... nisem je še vozil na daljšo pot a sem danes ko sem čoln peljal dobrih 500 m od hiše v hrambo in probam točno tisto kolo ki mi ga je vrglo z ležaja ima spet več zračnosti kot sem imel ko sem, zmontiral nove ležaje... ne vem kaj bi to bilo a mislite da je pesto hin da to dela... vse skupaj mi je čudno saj je varovano z kronasto matico in razcepko tko da se ni moglo odviti da se je pojavila zračnost... levo kolo je pa čisto vredu.. a je imel kdo podobne probleme?
sinji galeb napisal/-a:Prosim za pomoč...
Verjetno nisi dovolj zategnil matico, ko si zamenjal ležaje. Probaj še enkrat zategniti in testiraj. Ne vem kako bi bilo lahko pesto zanič, razen če bi fuč kakšen utor kjer pride ležaj.
LP Klemen
- sinji galeb
- Kontraadmiral
- Kraj: Brežice
preden sem dal ležaje gor sem ga probal na suho in ležaj gre lepo gor brez zračnost... ko sem jih zmontiral sem obe strani enakomerno zategnil in ena stran je ok druga pa več zračnosti... ležaj bom sedaj dotegnil in na spomlad naredil en krog z prikolico pa bomo pol vidli kako in kaj mogoče se pa samo morajo ležaji "vsesti"...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov