Težave z webasto Air Top 3500
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
gregor, jaz imam vse tri ker so mi predlagali ljudje, kateri se profesionalno ukvarjajo z vgradnjo in prodajo motorjev na Hrvaškem ter poznajo probleme z HR gorivom in so mi vgradili moj motor. Glede na izkušnje, oni ob vsaki vgradnji vgradijo tudi RACOR in je že v ceni vgradnje motorja, bilo je ogromno problemov z commonrail motorji, zato jih vsi vgrajujejo, drugo je če gre za nek torpedo ali DMB, kjer je tlak vbrizga nižji in požre vsako gorivo. Glede na izkušnje in reklamacije motorjev, sami distributerji na HR zahtevajo da se vgradi RACOR filter in ga vgradijo na lastne stroške, saj potem imajo manj reklamacij, tako da na HR imajo vsi, tudi tisti v razdrapanih kočah imajo RACOR filtre.
Eno so filtri, kjer je samo papir, tako kot je običajen filter goriva, ki pa ni ravno separator vode, voda gre tudi skozi papir, tako da kvalitetno lahko le grobe delce filtriraš. Drugo pa so separatorji vode, se pravi imaš navadne filtre goriva in separatorje vode.
Moje mnenje je, ker gre za strošek 100-130€, da sploh nima smisla razpravljati in enostavno dodatno k tvojim vgradiš filter. Jaz imam commonrail motor in webasto in nimam nobenih problemov z gorivom, pa tankam le na HR, povprečno pa na 150l goriva istočim 1dcl vode.
Moje mnenje je da pri filtraciji ni šparanja pa tudi pri hladilnem sistemu, zato tu nima kaj iskati kakšen Motomarine in China, pa kakšni ponaredki impelerjev itd...., ker na HR je gorivo daleč od idealnega.
Saj sem ti napisal, da smo o tem že govorili na forumu, če bi poiskal na forumu bi našel, kdo prodaja RACOR:
H+P Center d.o.o., Ljubljana
Brnčičeva ulica 13
1231 Ljubljana- Črnuče
Slovenija
TEL: +386 (0)1 563 23 36
FAX: +386 (0)1 561 24 71
e-pošta: info@h-pcenter.si
http://www.h-pcenter.si
Marsikdo ima dosti vode v tankih, pa mu sfiltrirajo v marini z RACOR filtri, sicer malo večjimi:
http://www.youtube.com/watch?v=_fND1JV4 ... re=related
Eno so filtri, kjer je samo papir, tako kot je običajen filter goriva, ki pa ni ravno separator vode, voda gre tudi skozi papir, tako da kvalitetno lahko le grobe delce filtriraš. Drugo pa so separatorji vode, se pravi imaš navadne filtre goriva in separatorje vode.
Moje mnenje je, ker gre za strošek 100-130€, da sploh nima smisla razpravljati in enostavno dodatno k tvojim vgradiš filter. Jaz imam commonrail motor in webasto in nimam nobenih problemov z gorivom, pa tankam le na HR, povprečno pa na 150l goriva istočim 1dcl vode.
Moje mnenje je da pri filtraciji ni šparanja pa tudi pri hladilnem sistemu, zato tu nima kaj iskati kakšen Motomarine in China, pa kakšni ponaredki impelerjev itd...., ker na HR je gorivo daleč od idealnega.
Saj sem ti napisal, da smo o tem že govorili na forumu, če bi poiskal na forumu bi našel, kdo prodaja RACOR:
Brnčičeva ulica 13
1231 Ljubljana- Črnuče
Slovenija
Marsikdo ima dosti vode v tankih, pa mu sfiltrirajo v marini z RACOR filtri, sicer malo večjimi:
Nikola Tesla napisal/-a:Joško napisal/-a:...zagnat tudi v poletnem času, vsaj enkrat na mesec. Razlogov za to je mnogo.
Joško še nikoli mi ni prišlo na misel vklopiti savno sredi poletja. Je to kak tvoj nov afrodizjak? haha
Da ne boš kaj zameril ... se hecam.
LP NT
Boš ti imel afrodiziak pa še polno malho adrenalina ob prvi mrzli noči, ko se boš hotel pogret pa ti dozirna črpalka ne bo dala znakov življenja. Potem pa boš tolkel po njej, da sprostiš batek, ki ga je sprijela nafta v njem.
Vem, da si se šalil; takšni pač si, kaj češ. Ampak na moj račun se ne boš več zajebaval, ker imam blokiranega, haha
Sem videl, da ti je končno spet uspelo prit na barko. Uživajte
Gaso napisal/-a:gregor, jaz imam vse tri ker so mi predlagali ljudje, kateri se profesionalno ukvarjajo z vgradnjo in prodajo motorjev na Hrvaškem ter poznajo probleme z HR gorivom in so mi vgradili moj motor. Glede na izkušnje, oni ob vsaki vgradnji vgradijo tudi RACOR in je že v ceni vgradnje motorja, bilo je ogromno problemov z commonrail motorji, zato jih vsi vgrajujejo, drugo je če gre za nek torpedo ali DMB, kjer je tlak vbrizga nižji in požre vsako gorivo. Glede na izkušnje in reklamacije motorjev, sami distributerji na HR zahtevajo da se vgradi RACOR filter in ga vgradijo na lastne stroške, saj potem imajo manj reklamacij, tako da na HR imajo vsi, tudi tisti v razdrapanih kočah imajo RACOR filtre.
Brnčičeva ulica 13
1231 Ljubljana- Črnuče
Slovenija
Meni Tehnoservis zagotavlja, da je moj predfilter 10 mikronski in da potrebe po RACOR filtru ni.
Zdaj ko razmišljam je res, da sem pozimi zagnal webasto ko nisem kuril motorja in je možno, da ni bilo gorivo prefiltirrano. Verjetno bi se to pojavilo potem tudi že preje.
Kakšno bi naj bilo potem zaporedje vgradnje fitrov? Oziroma kam si ga vgradil sam?
Hvala in lp
Tebi ni jasno kaj je filter goriva in kaj separator, to ni eno in isto. Filter goriva nima šalčke za ispuščanja vode in filtrira grobe delce ne pa vode. Racor separatorji vode imajo poseben patentiran sistem, da loči vodo od goriva, če skozi tvoj 10mikronski filter, ki filtrira le grobe delce, spustiš vodo bo voda prišla skozi, se pravi po vsej verjetnosti nima nobenega efekta glede filtriranja vode, ampak je le papirnat filter goriva, ki zadrži grobe delce do 10 mikrona, tekočino pa spusti skozi. Jaz imam na svoji barki 1 filter goriva, 1 separator/filter Volvo, 1 racor separator/filter. Če bi prebral vse kar sem napisal, bi vedel, da filtra nisem sam vgradil, ampak prodajalec motorja in to standarden postopek na HR, v tej firmi kjer vgrajujejo motorje, tudi večina vseh prodajalcev motorjev vgrajujejo dodaten racor filter ob vgradnji motorjev in je ta že v ceni.
Kot sem ti že v predhodnih postih napisal, vzami 30mikronski separator, da prevzamejo del trdih delcev tudi tvoji bolj fini filtri in ga montiraj pred vsemi tvojimi filtri, se pravi prvi naj bo Racor potem ostali.
Tudi če barka stoji, se ti ne more v parih mesecih nabrati toliko kondenzirane vode, da bi webasto potegnil vodo, ampak se to nabira preko parih tankanj oziroma let, če nimaš učinkovite separacije vode se ta vedno nabira na dnu, ker tanka nikoli ni mogoče popolnoma izprazniti in se ti koncentracija vode počasi veča.
Z vsem spoštovanjem do Technoservis, jaz bi prej zaupal HR podjetjem in njihovim priporočilom, ker imajo več izkušenj z HR gorivom, kot podjetje na celini v Sloveniji.

Kot sem ti že v predhodnih postih napisal, vzami 30mikronski separator, da prevzamejo del trdih delcev tudi tvoji bolj fini filtri in ga montiraj pred vsemi tvojimi filtri, se pravi prvi naj bo Racor potem ostali.
Tudi če barka stoji, se ti ne more v parih mesecih nabrati toliko kondenzirane vode, da bi webasto potegnil vodo, ampak se to nabira preko parih tankanj oziroma let, če nimaš učinkovite separacije vode se ta vedno nabira na dnu, ker tanka nikoli ni mogoče popolnoma izprazniti in se ti koncentracija vode počasi veča.
Z vsem spoštovanjem do Technoservis, jaz bi prej zaupal HR podjetjem in njihovim priporočilom, ker imajo več izkušenj z HR gorivom, kot podjetje na celini v Sloveniji.
Nazadnje spremenil Gaso, dne Sr Jul 13, 2011 11:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Kakor hočeš, moj namen je bil dober, razmisli vseeno, saj imaš probleme z vodo v gorivu. Strošek filtra je 120-150€, ne nekaj 100€. Kot sem napisal, tudi jaz imam orig. separator Volvo penta, že na motorju, vendar ker baje nima niti ipribližno takšnega efekta, so mi vgradili še racor, ker ostalo je božji žegen.
Se pravi če je vzrok za okvaro bila res voda v gorivu, lahkio pričakuješ enak problem, čez par let.
Se pravi če je vzrok za okvaro bila res voda v gorivu, lahkio pričakuješ enak problem, čez par let.
Nazadnje spremenil Gaso, dne Sr Jul 13, 2011 11:33, skupaj popravljeno 1 krat.
V Reki imaš:
ORECO d.o.o.
HR-51000 Rijeka
Tel: +385 (51) 37 31 00, Fax: +385 (51) 37 31 00
oreco@ri.t-com.hr
Verjetno ne bo problem, dobit po pošti v Pulo, ali pa njih vprašaj kdo ima RACOR v Puli, bodo najbolj vedeli, 5min dela 1 tel. klic in je vse jasno.
ORECO d.o.o.
HR-51000 Rijeka
Tel: +385 (51) 37 31 00, Fax: +385 (51) 37 31 00
oreco@ri.t-com.hr
Verjetno ne bo problem, dobit po pošti v Pulo, ali pa njih vprašaj kdo ima RACOR v Puli, bodo najbolj vedeli, 5min dela 1 tel. klic in je vse jasno.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov