Problem pri vžiganju
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Rekel si da si vzel narazen uplinjač in ga "predihtal"... kaj pod to razumeš? Si zamenjal vsa tesnila? Ali še kaj drugega? Če namreč naročiš kit za obnovo uplinjača, imaš noter poleg tesnil še oringe, pa pospeševalno črpalko, pa iglo in konusno sedišče (igla zaradi plovca zapira in odpira dovod goriva v komoro), ... Skratka vse kar bi bilo dobro zamenjati ko že imaš uplinjač narazen...
Drugače je pa to vse kar se tiče dovoda goriva... Večje znanosti ni
Haha dobra, ampak resnična
LP
SS
Drugače je pa to vse kar se tiče dovoda goriva... Večje znanosti ni
sam ko kupiš čoln, hočeš nočeš postaneš to Laughing Laughing
Haha dobra, ampak resnična
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Vse to kar pišem mi je opravil kolega. Karburator je bil razstavljen in ščiščen, nato pa nazaj sestavljen. Tesnilnega kita za karburator nisem kupoval. Moram danes malo govorit z njim. Obenem pa me zanima kaj se lahko zgodi če nismo predihtali na novo. OK, tista pumpica razumem da lahko da ne dela dobro. Kaj pa ostalo?
lp,
Iztok
lp,
Iztok
Uhhhh marsikaj; zaradi slabega tesnenja lahko vleče "fauš luft" ali pa kje izteka bencin... Če ni vredu obnovljen/sestavljen/nastavljen: nivo goriva je lahko previsok ali prenizek, če igla ne tesni lahko preplavlja ali pa ne odpira, razmerje zraka/goriva ni pravilno, pospeševalna črpalka lahko da ne dela ali pa ne dela pravilno (vzvod se nastavlja), in še in še...
LP
SS
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Evo smo stestirali. Sneli smo filter in pogledali kaj se dogaja. Pumpica dela odlično. Ugotovitve so pa sledeče. Ko smo napumpali z ročico bencin v karurator, le-ta ni vžgal kot bi moral. Ugotovili smo, da moramo malce odpreti gas, da motor dobi zrak in vžge, ker če ne odpeš malo zraka ga zalije. Drugo pa kar je, je vprašanje kaj se bo zgodilo ko bo motor razgret in bo čoln stal na soncu cca 2-3 ure. Najbrž bo v tem primeru bencin izhlapel in verglanje se bo začelo in en čas ne bo vžgalo dokler ne bo potegnilo bencina v karburator. No to so današnji izsledki. Zdaj pa moram počakati da nekam grem in razgrejem motor in še to stestiram. Ob neuspelem poizkusu bo najbrž potrebno nekaj naštimat na pumpo da bo prej vžgalo, v nasprotnem primeru bo ostalo pač tako. Mi gre pa na živce da moram toliko časa verglat, ker se vsi potem ozirajo a bo ali ne bo 
se opraščam ker sem se vrinil,če motim z mojo temo bom odprl novo!
Torej glede vžiga karburatorskih mercruiserjev sem zasledil ,da obstaja predelava na brez kontaktni vžig.Torej namesto platin pride not Hall senzor in dodatna vžigalna tuljava !!
To bi naj omogočalo mirnejši,zaneslivejši tek motorja in izljučilo določene mehanske napake,kaj menite o tem?
http://www.ebay.de/itm/Kontaktlose-Zund ... 336ead8590
to je pa set za TKS!
http://www.ebay.de/itm/Mercruiser-Mercu ... 4cff239bab
Torej glede vžiga karburatorskih mercruiserjev sem zasledil ,da obstaja predelava na brez kontaktni vžig.Torej namesto platin pride not Hall senzor in dodatna vžigalna tuljava !!
To bi naj omogočalo mirnejši,zaneslivejši tek motorja in izljučilo določene mehanske napake,kaj menite o tem?
http://www.ebay.de/itm/Kontaktlose-Zund ... 336ead8590
to je pa set za TKS!
http://www.ebay.de/itm/Mercruiser-Mercu ... 4cff239bab
Hmmmmm.....
Malce me bega tale stvarca... Novejši tipi motorjev brez platin delujejo recimo da podobno kot je opisano na EBAY strani, ČEPRAV:
- na sliki je samo senzor (verjetno skupaj z magnetom, ki ga natakneš na os razdelilnika?), manjka mi pa MODUL za regulacijo predvžiga (beri: elektronika), ki po neki krivulji uravnava stopinje glede na št. obratov
- pišejo da nikoli več ni potrebno nastavljanje predvžiga, kar je bedarija!! Tudi pri EST (senzorskem) vžigu je potrebno nastavljanje v prostem teku v t.i. "BASE" načinu!!! V praksi pomeni, da še vedno za nastavitev potrebujete stroboskop!
- Kako je z vžigalno tuljavo? Piše da tista na sliki ni del avkcije... Ali se lahko uporabi obstoječa ali je potrebno kupiti novo tuljavo?
Tako da jaz bi bil zeloooo pazljiv... Če že študirate na kaj takega, potem raje to:
<url>http://www.michiganmotorz.com/ignition-distributor-parts-distributor-kits-c-32_41_193.html</url>
LP
SS
Malce me bega tale stvarca... Novejši tipi motorjev brez platin delujejo recimo da podobno kot je opisano na EBAY strani, ČEPRAV:
- na sliki je samo senzor (verjetno skupaj z magnetom, ki ga natakneš na os razdelilnika?), manjka mi pa MODUL za regulacijo predvžiga (beri: elektronika), ki po neki krivulji uravnava stopinje glede na št. obratov
- pišejo da nikoli več ni potrebno nastavljanje predvžiga, kar je bedarija!! Tudi pri EST (senzorskem) vžigu je potrebno nastavljanje v prostem teku v t.i. "BASE" načinu!!! V praksi pomeni, da še vedno za nastavitev potrebujete stroboskop!
- Kako je z vžigalno tuljavo? Piše da tista na sliki ni del avkcije... Ali se lahko uporabi obstoječa ali je potrebno kupiti novo tuljavo?
Tako da jaz bi bil zeloooo pazljiv... Če že študirate na kaj takega, potem raje to:
<url>http://www.michiganmotorz.com/ignition-distributor-parts-distributor-kits-c-32_41_193.html</url>
LP
SS
ss9940 napisal/-a:Hmmmmm.....
LP
SS
No jest mam še vedno ta problem vžiganja. To sezono ga še nisem pripravil na vžig, ampak vseeno se ne more popraviti samo od sebe. Zanima me kakšna je razlika med tem modulom ki si ga navedel in thunderboltom. Po komponentah mi deluje da je slična zadeva.
EST pomeni Electronic Spark Timing, kar pomeni elektronsko krmiljenje iskre, in se ponavadi uporablja za brezkontaktne sisteme kjer so prisotni 3 elementi, katere sem zapisal, torej:
- senzor pozicije
- elektronski modul
- vžigalna tuljava
Thunderbolt je samo izvedenka Mercruiserja, ki na deluje kot opisano zgoraj, edino kar je "spremenjeno" je, da sta voltaža in hitrost iskre bistveno večja kot pri normalnih vžigalnih sistemih, kar mercruiser s pridom komercialno uporablja. Ok, so še druge, manjše prednosti ampak nekih bistvenih razlik napram drugim sistemom oz. proizvajalcem praktično ni...
Tako da Volvotov (oz. GM) EST sistem kot tudi Thunderbolt imata elektronski modul za regulacijo predvžiga!
LP
SS
- senzor pozicije
- elektronski modul
- vžigalna tuljava
Thunderbolt je samo izvedenka Mercruiserja, ki na deluje kot opisano zgoraj, edino kar je "spremenjeno" je, da sta voltaža in hitrost iskre bistveno večja kot pri normalnih vžigalnih sistemih, kar mercruiser s pridom komercialno uporablja. Ok, so še druge, manjše prednosti ampak nekih bistvenih razlik napram drugim sistemom oz. proizvajalcem praktično ni...
Tako da Volvotov (oz. GM) EST sistem kot tudi Thunderbolt imata elektronski modul za regulacijo predvžiga!
LP
SS
nekateri uporabljajo obstoječo tuljavo,obstaja pa tudi druga(ni v ceni)katera naj bi dala enkrat večjo napetost na svečkah!
Ima jo pa isti ponudnik mislim da za okoli 70€!
Lp.
Ima jo pa isti ponudnik mislim da za okoli 70€!
Lp.
ss9940 napisal/-a:Hmmmmm.....
LP
SS
Torej smo že na 140 eur + poštnina... Kako je z modulom? Da vas na koncu ne bo stalo več kot pa pravi EST od Merca al pa GM-a... Plus tega, je to "prirejena" varianta, kjer se boste lahko jokali če ne bo za dobit delov ko bo kaj crknilo... razmislite
LP
SS
LP
SS
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov