Mercury 50

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » To Sep 27, 2011 14:59

Mike napisal/-a:Ma jest bom čistega nalil, ker nazadnje ko sem s kisom hotel očistit motor z zunanje strani, ker je bilo malo kamna, sem drgnil kot budala. Pustil ga bom stat ene par ur, spral z vodo in ponovil postopek, odvisno od tega koliko kamenja bo spljuval.

Če se kamen nabere na zunanaji strani motorja, sploh tem kjer je bolj vroče zaradi izpuha ga odlično odstrani cilit bang, brez drgnjenja.

Drugače se mi zdi da je brez zveze neko preventivno čiščenje kanalov s kislino. Bolj logično se mi zdi preventivna zamenjava termostata, ker v mojem primeru je bil termostat zanič in posledično je bila v motorju previsoka temperatura zaradi katere se je pospešeno nabiral kamen v kanalih. V mojem primeru je bila možnost razdreti motor in ga očistiti s solno kislino. Očistil sem ga s solno kislino in po treh letih uporabe ni nobenih posledic ali uničenja motorja.

lp Klemen
vitranc
Kontraadmiral

ojla

OdgovorNapisal/-a vitranc » Po Nov 28, 2011 12:36

zanima me če ma kdo navodila v slovenpčini za tale motor js mam namreš samo nemščino in angleščino lp.
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

Mercury 50

OdgovorNapisal/-a marcus » Po Nov 28, 2011 14:30

Navali najprej na slovenščino, potem pa vsaj na angleščino.
Uspešno z popravilom motorja !

LP
no rain, no rainbow
cado1990
Viceadmiral
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a cado1990 » Sr Nov 30, 2011 13:45

1. Edina realna rešitev za čiščenje hladilnih kanalov je peskanje, vendar pomoje ta način ni opcija ne?

2. To da motor nima termostata je verjetno res, ima pa gotovo termotipalo, kako pa potem deluje lučka za pregrevanje, gotovo je termo tipalo, kar je razvidno tudi na kosovnici.

3. Če pušča voda na pumpici, pomeni, da v sistem uhaja zrak, ker onemogoči optimalno delovanje pumpe!

4. Če dajete motorjem coca colo in kis, jih peljite še na kavo in joto, to jim zelo sede!
In next five years I wanna have Bayliner 2052LS!!!
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Sr Nov 30, 2011 14:21

Termotipalo je vezano na vžigalno tuljavo in če se motor pregreje prekine iskro in ugasne.
cado1990
Viceadmiral
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a cado1990 » Sr Nov 30, 2011 15:34

a pa to je potem sigurno da pravilno deluje? Ali je izmeril dejansko temperaturo na bloku motorja, da ni to stikalo zanič in izklaplja iskro že pri nižji temperaturi!

Vsekakor je osnova, menjavo oz. popravilo curljanja iz pumpice...
In next five years I wanna have Bayliner 2052LS!!!
Bojan5
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Bojan5 » Sr Nov 30, 2011 18:06

jonyyy napisal/-a:termostat sigurno ima .. motor brez termostata bi bel podhlajen cel čas.. edino če si ga ti ven uzel.. kar je velika napaka ..

Mehanik pri Yucca boats mi je NUJNO svetoval, da naj "vzamem ven termostat!"
Geniji so mi tudi naračunali "prevelik"propelor. Tako da :roll:
"Na vod ni zajebancije" je rekel in ostal živ.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Sr Nov 30, 2011 18:35

termostat je tam z razlogom! Starejši Merc-i ga nimajo in majo temu prilagojen cel hladilni sistem.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot], hrošč in 18 gostov