Napad morskih živali ...

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Če Okt 06, 2011 11:53

Mile Dynamic funkcionira pri višjih hitrostih, to je 20kn (če se prav spomnim). Pri nižjih hitrostih se ne spira (tako pravijo).
BlueSky
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Okt 06, 2011 12:02

ljubo napisal/-a:bom naredil test kako se odnese podobna zadeva kot je ponjava na spodnjem delu barke.

Ljubo, ta tvoja ideja je že v delu in patentirana ;) Je pa to kot si napisal, ponjava na spodnem delu kompletne barke... nato pa izčrpaš vodo, in lepo objame trup, in ohrani trup čist...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Okt 06, 2011 12:47

Tex napisal/-a:
ljubo napisal/-a:bom naredil test kako se odnese podobna zadeva kot je ponjava na spodnjem delu barke.

Ljubo, ta tvoja ideja je že v delu in patentirana ;) Je pa to kot si napisal, ponjava na spodnem delu kompletne barke... nato pa izčrpaš vodo, in lepo objame trup, in ohrani trup čist...

Ja, pa dost veliko barko morš met da to ponjavo potem spraviš nekam, pa zamašen nos da jo ne vohaš čez čas...pa v penziji morš bit da maš dost cajta in mirne živce ko tole vsakič gor pa dol vlečeš...
Verjetno deluje, je pa zelo nepraktično.
lpg
https://medisken.si
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Okt 06, 2011 12:58

bluesky napisal/-a:Mile Dynamic funkcionira pri višjih hitrostih, to je 20kn (če se prav spomnim). Pri nižjih hitrostih se ne spira (tako pravijo).

kot je meni jasno je mile dynamic za jadrnice in za nižje hitrosti...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Okt 06, 2011 13:16

gregor ti sam kompliciraš... :lol:
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » Če Okt 06, 2011 15:07

Penzijo mam časa pa da bi se stako stvarjo ukvarjal nimam. Priliko sem imel to zadevo stestirat in se za njo nism odločil iz zgoraj že navedenih razlogov. na barki so bile tudi že elektrode vendar nič od tega. Na podlagi tega kar pa vidim na barki mam drugačno idejo, ki bi bila dost bolj enostavna in učinkovita. Če bo zadeva uspela pa bom poročal.
Je rku Crnogorac. Sve ču da radim samo da ne radim. hehehehehhe.
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Okt 06, 2011 23:18

al napisal/-a:
bluesky napisal/-a:Mile Dynamic funkcionira pri višjih hitrostih, to je 20kn (če se prav spomnim). Pri nižjih hitrostih se ne spira (tako pravijo).

Jaz sem letos spomladi napacal na mojega Mile Dynamic in se je odlično obnesel! Moja potovalka je med 24 in 27 vozli, nekajkrat na leto pa poskusim tudi polni plin, ki je med 34,5 in 35 vozli. Antifouling se po dobrih 80 urah ni spral in naslednje leto gre spet gor! :wink:
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Pe Okt 07, 2011 08:04

Ja, moja zgodba je podobna. Spomladi sperem tanko plast starega AF s curkom vode, na vodni črti še dodatno nežno podrgnem z gobico in znova 2 roki. 100 ur zdrži b.p., potovalka med 19 in 23 kn.
BlueSky
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Pe Okt 07, 2011 08:55

cca 300ur jadra ter motor. Gledam pa domačine že nekaj časa in nobeden ne daje na svojo barko mile dinamik!?
Moje mnenje še zmeraj ostaja veliko denarja za malo muzike :!:

Bom kar Valovega gor dal pa tudi če bo samo rdeč :!:
FISHING & SAILING IS LIFE
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Pe Okt 07, 2011 09:32

Tudi pri meni gre Valov drugo leto gor.

Lep pozdrav,
Matej
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Pe Okt 07, 2011 09:46

admin napisal/-a:
al napisal/-a:

Jaz sem letos spomladi napacal na mojega Mile Dynamic in se je odlično obnesel! Moja potovalka je med 24 in 27 vozli, nekajkrat na leto pa poskusim tudi polni plin, ki je med 34,5 in 35 vozli. Antifouling se po dobrih 80 urah ni spral in naslednje leto gre spet gor! :wink:

Jp, meni je šel z Mile Dynamic celo hitreje kot z Hard racing, ker je bolj gladek. Tudi meni se ni spral, res pa je, da je dobro dati vsaj tri roke premaza.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Okt 10, 2011 12:06

Evo, moj Spiritus je od sobote na suhem. Sedaj lahko povem še mnenje, ko barko dvigneš...

Na barki ni bilo niti pikice, v morju pa sem bil od 2. maja do 8. oktobra. Torej več kot 5 mesecev. Barka je bila uporabljana vsak vikend, mislim, da samo enega nisem izplul... Mile Dynamic se je obnesel več kot odlično, je pa res, da je na zadnjem metru trupa na šprickantah spran povsem do nule... Če bi bila barka v morju še pozimi, potem bi se tukaj zagotovo nabralo nekaj svinjarije. Definitivno je svojo polletno vlogo Mile Dynamic opravil občutno bolje, kot to dela Hard Racing. Je pa res, da je Mile povsem neučinkovit na delih, kjer ni spiranja... Lep primer so cilindri od trim flapov!!! Levega sem napacal s Hard Racingom, desnega z Mile Dynamic. Na suhem sta bila za 1. maj povsem enaka, sedaj pa je bil levi bolj malo obraščen, desni pa precej močno. Je pa res, da se je desni z veliko lahkoto opral z Wapom, levi pa je potreboval malce več kisline...
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral
Kraj: Piran-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a a-lex » To Dec 20, 2011 20:36

Admin, s kakšno kislino to pošpricaš?
Je to za odstranjevanje školjk ali tudi alg?
lp
Aleš
p.s.
Pa na gradu sem ti pozabil rečt za eno zastavico... :cry:
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Dec 21, 2011 15:19

S cvičkom. :wink:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Dec 21, 2011 22:38

Navadno solno kislino, ki se ji kemično reče HCl... Najbolje 31% tehnično, ker redčiš jo še vedno lahko sam...
Uporabljaj masko oziroma se čim bolj izogibaj vdihavanju hlapov. Klor je plin, ki je strupen in nastaja pri delovanju kisline... Verjetno nastaja pri raztapljanju CaCO3 (kalcijev karbonat ali po domače apnenec) še kakšna druga zadevščina, vendar klor je definitivno glavni problem.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta