Napad morskih živali ...
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
ljubo napisal/-a:bom naredil test kako se odnese podobna zadeva kot je ponjava na spodnjem delu barke.
Ljubo, ta tvoja ideja je že v delu in patentirana

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Tex napisal/-a:ljubo napisal/-a:bom naredil test kako se odnese podobna zadeva kot je ponjava na spodnjem delu barke.
Ljubo, ta tvoja ideja je že v delu in patentiranaJe pa to kot si napisal, ponjava na spodnem delu kompletne barke... nato pa izčrpaš vodo, in lepo objame trup, in ohrani trup čist...
Ja, pa dost veliko barko morš met da to ponjavo potem spraviš nekam, pa zamašen nos da jo ne vohaš čez čas...pa v penziji morš bit da maš dost cajta in mirne živce ko tole vsakič gor pa dol vlečeš...
Verjetno deluje, je pa zelo nepraktično.
lpg
https://medisken.si
-
al
Penzijo mam časa pa da bi se stako stvarjo ukvarjal nimam. Priliko sem imel to zadevo stestirat in se za njo nism odločil iz zgoraj že navedenih razlogov. na barki so bile tudi že elektrode vendar nič od tega. Na podlagi tega kar pa vidim na barki mam drugačno idejo, ki bi bila dost bolj enostavna in učinkovita. Če bo zadeva uspela pa bom poročal.
Je rku Crnogorac. Sve ču da radim samo da ne radim. hehehehehhe.
Je rku Crnogorac. Sve ču da radim samo da ne radim. hehehehehhe.
pomisli in zgodilo se bo
al napisal/-a:bluesky napisal/-a:Mile Dynamic funkcionira pri višjih hitrostih, to je 20kn (če se prav spomnim). Pri nižjih hitrostih se ne spira (tako pravijo).
kot je meni jasno je mile dynamic za jadrnice in za nižje hitrosti...
Jaz sem letos spomladi napacal na mojega Mile Dynamic in se je odlično obnesel! Moja potovalka je med 24 in 27 vozli, nekajkrat na leto pa poskusim tudi polni plin, ki je med 34,5 in 35 vozli. Antifouling se po dobrih 80 urah ni spral in naslednje leto gre spet gor!
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
-
matejofski
- Viceadmiral
admin napisal/-a:al napisal/-a:bluesky napisal/-a:Mile Dynamic funkcionira pri višjih hitrostih, to je 20kn (če se prav spomnim). Pri nižjih hitrostih se ne spira (tako pravijo).
kot je meni jasno je mile dynamic za jadrnice in za nižje hitrosti...
Jaz sem letos spomladi napacal na mojega Mile Dynamic in se je odlično obnesel! Moja potovalka je med 24 in 27 vozli, nekajkrat na leto pa poskusim tudi polni plin, ki je med 34,5 in 35 vozli. Antifouling se po dobrih 80 urah ni spral in naslednje leto gre spet gor!
Jp, meni je šel z Mile Dynamic celo hitreje kot z Hard racing, ker je bolj gladek. Tudi meni se ni spral, res pa je, da je dobro dati vsaj tri roke premaza.
Evo, moj Spiritus je od sobote na suhem. Sedaj lahko povem še mnenje, ko barko dvigneš...
Na barki ni bilo niti pikice, v morju pa sem bil od 2. maja do 8. oktobra. Torej več kot 5 mesecev. Barka je bila uporabljana vsak vikend, mislim, da samo enega nisem izplul... Mile Dynamic se je obnesel več kot odlično, je pa res, da je na zadnjem metru trupa na šprickantah spran povsem do nule... Če bi bila barka v morju še pozimi, potem bi se tukaj zagotovo nabralo nekaj svinjarije. Definitivno je svojo polletno vlogo Mile Dynamic opravil občutno bolje, kot to dela Hard Racing. Je pa res, da je Mile povsem neučinkovit na delih, kjer ni spiranja... Lep primer so cilindri od trim flapov!!! Levega sem napacal s Hard Racingom, desnega z Mile Dynamic. Na suhem sta bila za 1. maj povsem enaka, sedaj pa je bil levi bolj malo obraščen, desni pa precej močno. Je pa res, da se je desni z veliko lahkoto opral z Wapom, levi pa je potreboval malce več kisline...
Na barki ni bilo niti pikice, v morju pa sem bil od 2. maja do 8. oktobra. Torej več kot 5 mesecev. Barka je bila uporabljana vsak vikend, mislim, da samo enega nisem izplul... Mile Dynamic se je obnesel več kot odlično, je pa res, da je na zadnjem metru trupa na šprickantah spran povsem do nule... Če bi bila barka v morju še pozimi, potem bi se tukaj zagotovo nabralo nekaj svinjarije. Definitivno je svojo polletno vlogo Mile Dynamic opravil občutno bolje, kot to dela Hard Racing. Je pa res, da je Mile povsem neučinkovit na delih, kjer ni spiranja... Lep primer so cilindri od trim flapov!!! Levega sem napacal s Hard Racingom, desnega z Mile Dynamic. Na suhem sta bila za 1. maj povsem enaka, sedaj pa je bil levi bolj malo obraščen, desni pa precej močno. Je pa res, da se je desni z veliko lahkoto opral z Wapom, levi pa je potreboval malce več kisline...
Navadno solno kislino, ki se ji kemično reče HCl... Najbolje 31% tehnično, ker redčiš jo še vedno lahko sam...
Uporabljaj masko oziroma se čim bolj izogibaj vdihavanju hlapov. Klor je plin, ki je strupen in nastaja pri delovanju kisline... Verjetno nastaja pri raztapljanju CaCO3 (kalcijev karbonat ali po domače apnenec) še kakšna druga zadevščina, vendar klor je definitivno glavni problem.
Uporabljaj masko oziroma se čim bolj izogibaj vdihavanju hlapov. Klor je plin, ki je strupen in nastaja pri delovanju kisline... Verjetno nastaja pri raztapljanju CaCO3 (kalcijev karbonat ali po domače apnenec) še kakšna druga zadevščina, vendar klor je definitivno glavni problem.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta