lp papa
Yamaha 55 l.1997
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Poglej Ray nič slabega ti nisem hotel s svojim pisanjem ampak le opozoriti na lopove, ki iz Italije vozijo plovila in nato na pogodbah in računih pomlajujejo le ta. Ko sem iz Borovbice domov pripeljal gomona na prikolici z istim motorjem le 60Km je imel na Elebijevi prikoli mi že nekaj ni štimalo. Gomon in motor isti letnik prikolica pa tri leta starejša. Čoln je bil normalno že registriran v Izoli prikolica pa je bila zaradi nosilnosti potrebna tehničnega in lastne tablice in nastali so problemi z original računom, ki je bil samo en za vse tri stvari. Pa mi pošljeta fanta Italjanski račun kjer sta kar na roke s kemičnim naredila iz petic osmice letnico prikolice pa sta pustila. Lepo so me prosili kriminalisti naj jim predam primer in ju ovadim pa mi ni bilo do take vrste zajebancije saj bi za to sezono ostal brez in na brisači kot pravi moj prjatu Trbovc
lp papa
lp papa
Nazadnje spremenil papa, dne Po Jan 09, 2012 06:30, skupaj popravljeno 1 krat.
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
Ray!
Ne se sekirat,če stvari špilajo,pol je vse Ok.Tudi mene je prva šola,kar nekaj stala.ko sem kupil mojega Baya,me je prijazen gospod Jurij Petelinek(lastnik,ima se tudi za poštenjaka) iz Slovenskih Konjic prepričeval,kako je vse oh in ah,pa niso štimale niti letnice na prikolici,kaj šele na čolnu!Ampak želja je bila pač prevelika,pa bližina dopusta,pa sem se pač naf...l, in kupil!
Tako,pač je ,nateguni so in bodo stalno uspevali na račun nas naivnežev,ki imamo veliko željo po Morjeplovstvu!
Ne se sekirat,če stvari špilajo,pol je vse Ok.Tudi mene je prva šola,kar nekaj stala.ko sem kupil mojega Baya,me je prijazen gospod Jurij Petelinek(lastnik,ima se tudi za poštenjaka) iz Slovenskih Konjic prepričeval,kako je vse oh in ah,pa niso štimale niti letnice na prikolici,kaj šele na čolnu!Ampak želja je bila pač prevelika,pa bližina dopusta,pa sem se pač naf...l, in kupil!
Tako,pač je ,nateguni so in bodo stalno uspevali na račun nas naivnežev,ki imamo veliko željo po Morjeplovstvu!
peter
No, glede letnic sem se nehal sekirat, važno da zadeva dela
Zdaj pa je čas za manjši servis (olje v peti, svečke). Servis bom naredil sam, ampak rabim "potrdilo", da vidim če bom pravilno naročil:
Bo to olje pravo za motor (mešanico)?
Kaj pa olje v peti? Je to olje pravo?
Približno koliko olja gre v peto?
LP
Zdaj pa je čas za manjši servis (olje v peti, svečke). Servis bom naredil sam, ampak rabim "potrdilo", da vidim če bom pravilno naročil:
Bo to olje pravo za motor (mešanico)?
Kaj pa olje v peti? Je to olje pravo?
Približno koliko olja gre v peto?
LP
Tale motor 55 izgleda pa zelo dobro ohranjen, bolje kot marsikateri 5 ali 6 let mlajši,... praviš da dela kot urca? Kaj konkretno te pol skrbi? Da si ga preplačal? Da ne boš nmogel do rez. delov? Jaz se ne bi sekiral, na servisu v Trzinu mislim da ti bodo brez težav poservisirali tole mašino ko in če bo sploh treba kaj menjat, impelerji in svečke pa so itaq standardni,....
Zmago1 napisal/-a:Tale motor 55 izgleda pa zelo dobro ohranjen, bolje kot marsikateri 5 ali 6 let mlajši,... praviš da dela kot urca? Kaj konkretno te pol skrbi? Da si ga preplačal? Da ne boš nmogel do rez. delov? Jaz se ne bi sekiral, na servisu v Trzinu mislim da ti bodo brez težav poservisirali tole mašino ko in če bo sploh treba kaj menjat, impelerji in svečke pa so itaq standardni,....
Zmago skrbelo me ni nič, le tiste letnice se niso ujemale in sem hotel to razčistiti. Motor res zgleda v dobrem stanju...tudi dela zaenkrat uredu (testa na morju še nisem uspel izvest, tako da je bilo vse samo na slušalkah).
Včeraj sem zamenjal olje v peti (porabil cca. 1h za odvit vijaka). Ven je izteklo 4,2 dcl olja, not pa sem natočil cca. 5,5dcl. Je možno, da je bilo prej nalitega premalo olja ali ga preprosto "žre"? Olje pa je bilo normalno, nič belo, tako da tesnila so OK.
Imam še vprašanje glede cink anode na cilindru.
Tukaj je shema. Št.22 je anoda. Glede na shemo (in kakor je videti tudi na motorju) je ta anoda skrita pod kapo cilindra. To pomeni, da morem razdreti kapo, menjati tesnilo....pa še z moment ključem treba nazaj privijačit?? To je že pravi servis zaradi ene anode
cibro napisal/-a:težko da je tam , ponavadi so te zadeve na peti, kaj tam je ni, ob straneh ali nad propelerjem, ali pod vilicami za vijačit motor na zunanji strani?
LP
Pod vilicami je ena in sem jo že zamenjal.
Mi je pa prodajalec v Nautic Service pokazal točno takšno shemo kot sem dal prej link - torej je še ena anoda na bloku. Tudi anodo mi je pokazal kako izgleda, ampak je nisem kupil, ker sem rekel, da bom najprej preveril v kakšnem stanju je. Bom moral še enkrat na obisk in upam, da mi bo znal kej več povedat glede menjave.
Sem bil še enkrat v Nautic Service-u in so mi potrdili, da je treba razdreti kapo od cilindra za zamenjavo tiste anode. Poleg tega pa je treba obvezno zamenjati še tesnilo (cca.50 €). Sicer je majstr reku, da se ta anoda menja samo, ko se dela kakšen večji servis in se zaradi tega odpira cilinder. Načeloma naj bi ta anoda zdržala kar nekaj let, če tisti dve zunaj opravljata svoje delo kot je treba.
To sezono bom probal odplut in videt kako se bo motor sploh obnesel na morju in potem naredil plan za naslednjo sezono
To sezono bom probal odplut in videt kako se bo motor sploh obnesel na morju in potem naredil plan za naslednjo sezono
lep pozdrav bom kar to temo uporabil, da ne odpiram nove. Postal sem lastnik podobnega motorja 55 BE letnik 97. Ko sem šel na testno plovbo je šlo vse lepo motor se je ogrel in potem ko sem dal gas ni mel tiste taprave moči. Ampak je na obarte prišel, čez čas pa ni mel moči lih da sem prišel do sv katarine. Ročno sem na karburatorjih dodajal gas in je delovalo brez problema na prestavni ročici pa ne. Ker je čoln pri prejšnjem lastniku nekaj časa stal sem si mislu da so za očistiti karburatorji 2 ker je dvocilndrc. ker sem si mislil da ne bom lih takoj začel razdirati sem peljal v Navtic servis v marino koper. Toda naslednji dan ko sem jih poklical so mi dejali da karburatorji so čisti in morejo še preveriti ostalo.
Ali ima kdo izkušnje da bom vedel za kako okvaro gre če na servisu ne bodo znali pomagat.
No pa smo tam ko sem si pravu da se začne uživancija in pa skrbi z lastnim čolnom. Obljubim pa da ga bom predstavil v ruriki naša plovila sam ni časa saj veste kako je.
Ali ima kdo izkušnje da bom vedel za kako okvaro gre če na servisu ne bodo znali pomagat.
No pa smo tam ko sem si pravu da se začne uživancija in pa skrbi z lastnim čolnom. Obljubim pa da ga bom predstavil v ruriki naša plovila sam ni časa saj veste kako je.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov