PREDELAVA NOTRANJI MOTOR NA ZUNANJI NAČRT BRACKET +PLATFORMA

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

McKenzy
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a McKenzy » Pe Dec 18, 2015 14:14

Rad bi slišal mnenje nekoga ki to že ima in ima konjenico 200 KM gor,pa brez da je kakrkoli ojačal znotraj.Pa seveda,da je že preplul kako sezono.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Pe Dec 18, 2015 14:38

Še bolje bi bilo slišat mnenje kakega certif. biroja, npr. Starešiničevo, kajti brez takega žegna se lahko pred vsako registracijo treseš, ali bo šla tvoja lepotica v vodo, ali na odpad.
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Pe Dec 18, 2015 17:06

Čitam članek , pa mi nekaj ne gre v glavo.. Videl sem že kar nekaj nosilcev in tudi sam sem bil na tem , da ga namontiram na Primus 23..
Pa vendar ko sem menjal motor je bil vprašanje sama izvedba..
Je mogoče vendar z kar precej težavami... Bom malo opisal kje so problemi...
Najprej.!!
Bonaparte koliko tvojih nosilcev si namontiral in priloži slike tvojega dela , ker samo nosilec narediti ni tak bav bav....
Kot so že opisali je problem same krmne stene.. Ojačitev spodaj pri podnu in stene , ter ojačitev boka in krmne stene ter nenazadnje Bonaparte v oglasu prodajaš.. Citiram::
Bracket je nadomestilo za Z-pogon.
Vašega plovila ni potrebno predelovati, nosilec se privijači na iste vijake, s katerimi je bila pritrjena peta.
V kompletu je tudi inox pokrov za zaprtje luknje ki je ostala od pete in tuba profesionalne tesnilne mase Sikaflex.

Kar si napisal ali se hecaš ali pa še nisi namontiral nobenega..Sorry ne dajem v nič tvojega dela vendar imam dvom..
Zakaj..
Luknja katera ostane od transoma je precej nižja in je ne moreš kar tako z inox ploščo zapreti saj je vendar le pod vodno gladino... Če hočeš narediti tako kot je treba te čaka laminacija do dva dni .. in verjemi sem to delal pri sebi in vem kako je treba..(prekrivanje vezane plošče z obstoješčo v preseku 1/6 debeline)..
Potem , če imaš montažo na Fishermanu in imaš srečo , da je krmna stena nizka , pa po vsej verjetnost ni, te čaka zopet poseg v konstrukcijo čolna , saj moraš narediti luknjo za tilt ali odprtino za zvrnitev motorja ..
Čoln v originalu
Slika
Ter z predelavo
Slika
Slika
Pri tej rešitvi je bil uporabljen nosilec iz Motomarina
Rešitev brez izreza za tilt
Slika
Vendar je kopalna ploščad ali nosilec oddaljen cca 45cm od krmne stene

Nasljednja stvar je višina kavitacije .. zopet izračun
SR290 ve kako je to ..
Najlepša rešitev je hidravlični nosilec z nastavljivo višino kavitacije. Sama nastavitev se lahko shranjuje na 8 pozicij preko vmesnika na armaturki..
Slika
Slika
Izdelek je od
http://www.bobsmachine.com/Jack-Plates-Hydraulic-Manual-Kicker-Tilt-and-trim-etc_c2.htm
Bonaparte res bi rad da mi razložiš montažo tvojega nosilca na iste luknje kot so luknje od transoma..
Mogoče se bom kaj novega naučil..
Čakam komentarje..
Fiat Justitia ... Some day....
McKenzy
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a McKenzy » Pe Dec 18, 2015 18:01

Se podpišem tudi sam pod zadnji članek,tudi mene zanima kako ta stvar v praksi funkcionira.Ne bi pa želel da se nekomu potopi barka,ker papir prenese veliko-slike tudi-vprašanje pa je sama uporaba?
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Pe Dec 18, 2015 18:28

odstranjeno
Nazadnje spremenil Bonaparte, dne To Mar 08, 2016 21:02, skupaj popravljeno 3 krat.
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Pe Dec 18, 2015 18:38

Bonaparte napisal/-a:Fantje moji, brez zamere, nisem plačan na uro, da se z vami dajem.
Večina vas nima sploh namena kupiti tega, tako da ne bom zgubljal časa za razlagat. Če bi vas resno zanimalo, bi že vedeli če se obnese, ker verjamem da vsi med vami znate uporabljat google. Tega je na googlu koliko hočete

http://www.dusky.com/parts/outboard-brackets
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 743&type=3

A ja torej si na forumu toliko , da nam nekaj ponujaš kar ti ostaja od obnove , ne pa da z nami deliš mnenja in rešitve..
Nismo niti toliko vredni , da si vzameš čas za razlage...

Bonaparte , te linke katere ti daješ so podaljški ali kar kopalne ploščadi , to je enako kar sem ti že jaz prilimal sliko, na čolnu katerega sem bil lastnik jaz in smo ga razstavljali na Biograd Boat Show. Izdelava ploščadi pri proizvajalcu v Zagrebu,, Ti pa prodajaš ali ponujaš na Bolhi in na Morjeplovcu čisto nekaj drugega in verjemi da zadeva ni enostavna kot si jo ti razlagaš.. Naletiš na miljon zadev..
Prosim . prilepi sliko čolna s tvojim nosilcem kako si rešil tilt.....!!!
Ne mi prodajat buče z podalškov kot kopalna ploščad ampak izvedbo montaže z tvojim izdelkom...
Google pa znam uporabljat kar precej .. Verjemi!!!!
Lahko pa prideš k meni v Kamnik v delavnico pa ti bom na Primus 23 pokazal rešitve ter izvedbo pritrjevanja kopalnih ploščadi na najmanj 5 načinov!!

A ja sem ti pozabil napisat , čoln Primus 23 je Dusky 23 letnik 80..
Slika
Pa dusky nima takega nosilca kot si ga ti izdelal , ker takega se ne da namontirat na ta čoln..
V prejšnjem postu sem ti tudi napisal , da če imaš srečo boš to prodal nekomu kateri ima nizko krmno steno, kar Dusky nedvomno ima od vodne linije samo 45cm. Ze samo kopalno ploščad ni mogoče toliko dvignit , da ne bi orala po vodi pred izglisiranjem, zato je kot na tvojem linku pokazano izdelana kopalna ploščad z V kotom...
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Pe Dec 18, 2015 19:46

Bonaparte napisal/-a:Večina vas nima sploh namena kupiti tega, tako da ne bom zgubljal časa za razlagat. Če bi vas resno zanimalo, bi že vedeli če se obnese, ker verjamem da vsi med vami znate uporabljat google.

Imaš prav, ampak slučajno iz prve roke vem kaj vse mora prenašat krma in kakšen je preračun krmne stene, za Z pogon, za površinski pogon in za izvenkrmni motor, ampak nisem plačan od debatiranja z tabo, zato se lepo imej in mnogo uspehov. Morda le še to, da ne obstajajo zastonj tovarniško izdelana plovila namenjena vgrajenemu, ali izvenkrmnemu motorju in verjemi, da je v notranjosti okrog krmne stene konkretna razlika v izvedbi.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Dec 18, 2015 21:19

Ko tole berem, čedalje bolj tli skrita želja - imeti jackplate. Ali obstaja kakšen tak, ki je namenjen tudi manjši konjaži, ker teli za 200+ hp so preglomazni za moj čolnič in motorizacijo.

Rad bi imel naslednje: hidravlični dvig, motor čimmanj nazaj (ker v garaži lovim centimetre), montaža na obstoječe luknje, manj robustna - lažja varianta za mid-range motorje. Ali kaj takšnega obstaja? Aja, pa da tudi cenovno nekak gre v koncept....
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Pe Dec 18, 2015 21:36

kasaudio napisal/-a:Ko tole berem, čedalje bolj tli skrita želja - imeti jackplate. Ali obstaja kakšen tak, ki je namenjen tudi manjši konjaži, ker teli za 200+ hp so preglomazni za moj čolnič in motorizacijo.

Rad bi imel naslednje: hidravlični dvig, motor čimmanj nazaj (ker v garaži lovim centimetre), montaža na obstoječe luknje, manj robustna - lažja varianta za mid-range motorje. Ali kaj takšnega obstaja? Aja, pa da tudi cenovno nekak gre v koncept....

Čolniček imaš kakšen?
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Dec 18, 2015 21:59

Ne se smejat, gre za 5m gumenjaka s 75 konjskim pogonom. Kljub skromnejšim karakteristikam zadeva ni počasna, nekaj tudi na račun lastnega entuziazma.

Motor imam zdaj na zadnji luknji, je do sedaj res najbolj letelo, vendar splošno gledano se je čoln obnašal bolje z motorjem eno luknjo bolj dol.

Večkrat sem si v lanski sezoni želel imeti prav jackplate. V kolikor kaj takega obstaja in je v nekih normalnih cenovnih okvirih bi to bil dober dodatek za novo sezono.

Gledal sem že takšne, na vijak, niso dragi, nastavljivost na gumb je nekaj povsem drugega.
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Pe Dec 18, 2015 22:12

Kasaudio.. Tukaj imaš za tvoj moped
http://www.bobsmachine.com/Mini-Jack-Plate-40HP-Max-CLAMP-ON-4-of-Adjustable-lift-100-820000.htm
Dodatno je treba naročiti še tole:
http://www.bobsmachine.com/Jack-Plate-Gauge-Standard-Extreme-Mini-110-3xxxxx.htm
Naročiš pa lahko pri meni..(zastopnik)💪😏
Če se odločiš povej , da ti dam uradno ponudbo..👍
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Dec 18, 2015 22:27

Hvala za ponudbo, se oglasim pri tebi ko bojo šuški za to pripravljeni. Drugače je tale uradno za 40 HP - malo zmanjka. Teža mopeda pa je 145 kg.
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Pe Dec 18, 2015 22:35

Ko se boš odločil ti bodo v tovarni pripravili ga za tvoj motor z nekaj rezerve.. Veliko naredijo custom made..😏. Saj veš stranka je car in kralj..
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Dec 18, 2015 22:42

primusr napisal/-a:Ko se boš odločil ti bodo v tovarni pripravili ga za tvoj motor z nekaj rezerve.. Veliko naredijo custom made..😏. Saj veš stranka je car in kralj..

Kolk das pa popusta??

:) :)
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Pe Dec 18, 2015 22:55

Zdejle ko prihajajo dobri možje je KR zastonj💪

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov