Sem lani kupil čoln (ne ta z naslovne teme), ki je vpisan v vpisnik morskih čolnov in me je lastnik nategnil kar se papirjev tiče, ni mi jih dal in očitno špara za drug čoln al karkoli. Imam več pisnih zagotovil, da mi jih bo priskrbel in vse dokaze, kar ti jih srce poželi zato sem zadevo prijavil na policijo in po enem letu dobil od sodnice odgovor, da se zadeva zaradi premajhne vrednosti opusti, da pa ga lahko osebno tožim. Plačal sem pa 450€ za to banjo prekleto. Tolk o tožilki in sodnici za 120€. Briga jih oziroma jim dol maha za take zadeve.
Sem pa par spomladi kupil šotor na bolhi, profi, tak, ki po ceniku stane 200 in nekaj evrov. Nov nerabljen za 20€. Pač so ga kupili, se jim ni izšlo, da bi ga uporabili in po dveh letih prodali po simbolični ceni. Vsi zadovoljni, vse povsem legalno in ni problema. Mogoče pa človeku paše kupovat sidra po 500€ in jih prodajat po 120€. Svobodna volja.
Mogoče pa je to priložnost za nov izziv namreč ti mantus kloni skupaj z originalom vsi več ali manj (po besedah vseh - jaz še nimam izkušenj) odlično primejo. Mogoče je z raznimi krilci, dodatki in koti špice možno spreminjati učinkovitost za par % +/-. Resen izziv pa zgleda je priti pod 120€.

Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.