izdelava inox sidra za varno sidranje tudi ob močnih nevihtah - STORM ANCHOR HOMEMADE DIY

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral
Kraj: Koper

Re: izdelava inox sidra za varno sidranje tudi ob močnih nevihtah - STORM ANCHOR HOMEMADE DIY

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Pe Maj 25, 2018 23:58

Bi bil pripravljen ga prinest v Koper, da ga testiramo na sveti katarini, da naredimo posnetek in objavimo posnetek na forumu ?

Rad bi naredil neutralen test - posnetek z vsemi možnimi sidri, na isti lokaciji na istem dnu, ob istih pogojih.

Potreboval bi 10kg težkega Mantusa, saj to je nekje najbolj pogosta teža sider.

Na Sveti Katarini je trd mulj, v katerega se sidra ne vkopljejo zlahka.

Sem testiral Danforth Anchor 14kg. Bog mi oprosti ampak tistega trgovca, ki proda pomorcu to sidro je treba sežgat na grmadi skupaj s čarovnicami. Ko bom objavil video posnetek, se boste za glavo primli. Vlekel sem sidro 300m po dnu in sidro SE NI NITI ZA CENTIMETER VKOPALO.

Sem testiral tudi Rocno in moram povedat da sem bil več kot prijetno presenečen.
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Uporabniški avatar
widmann
Admiral
Kraj: KAMNIK-Minkendorf

Re: izdelava inox sidra za varno sidranje tudi ob močnih nevihtah - STORM ANCHOR HOMEMADE DIY

OdgovorNapisal/-a widmann » So Maj 26, 2018 00:18

Men se še do Ljubljane ne da vozit kaj šele v Koper na test. :lol:
Das Ist Valter
Uporabniški avatar
widmann
Admiral

OdgovorNapisal/-a widmann » So Maj 26, 2018 00:22

Sem pa bil presenečen nad testom sidra ULTRE,ki ga prodaja Stipič iz Ljubljane odlično sidro sam cena je tud ultra cca.500€
Das Ist Valter
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » So Maj 26, 2018 04:56

widmann napisal/-a:
AEgir napisal/-a:Ja ampak bonaparte trdi da bi pa še 60% bolje spal z njegovo kopijo...

Obe sidri sta uredu nek drug spet trdi ,da je boljše sidro ultra samo pol je ultra visoka tudi cena.

.

Na bolhi lepo piše: Sidro Mantus Storm trenutno najboljše sidro na svetu.

Ne sam da je skopiran design, hkrati je v oglasu podana še pisna afiliacija s podjetjem mantus-marine, ukraden logo in totalno nonšalantno, popolnoma over the top trditev, da je najboljši na svetu, sveta pa dlje od slovenske obale videl ni...

Mene bi bilo sram kaj takega napisat.

Js res upam, da ima bonaparte dobrega odvetnika, ker ko tole zvoha pravni oddelek podjetja mantus marine bo veselica. EU ma pravno zelo jasno razčiščene te stvari in tole kar se tle počne je precej kaznivo.

Spet; samo moje mnenje in kritika ;)
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Maj 26, 2018 08:47

Lok mara bit na sidru, da se vedno postavi v pravilen položaj, obenem je tudi kot zavora pa še če ga zapneš in ne moteš dvignit, spustiš do njega kavelj na špagi in ga zahakljaš za lok ter dvigneš.Za en Ultra pa dobiš 5 Mantusov, Ultra je pa še zelo vabljiv je za dolgoprstneže.
mašinfirer
Uporabniški avatar
widmann
Admiral

OdgovorNapisal/-a widmann » So Maj 26, 2018 09:27

Habibi pol sidra sploh ne bom nič testiral brez loka sem slišal kar si napisal ti čist verjamem. :wink:
Glede ULTRE sidra ,ko ti ga maznejo si tudi ultra vesel... :lol:
Das Ist Valter
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Maj 26, 2018 11:57

Widmann, ti sam sidrej in uživej, ko ga boš spusti in mal zategnu, se ti bo čoln ustavil v trenutku, če ti pa bo ta trenutek še predolg pa nabaviš še -Storm-in ti bo trenutek skrajšal še za 60% :wink: .Da ne bo Bonaparte kaj užaljen, zelo se je trudil in naredil lepo in atraktivno sidro, ki je Mantus osnova, le luknje ga naredijo atraktivnejšega.Dejansko pa sidro več kot prijeti ne more pa da ga jebeš, je kar nekaj in odličnih sider, ki pa jih zato tepe visoka cena.Želja vsakega morjeplovca je, da ima dobro in sigurno sidro, kar pa Mantus je.Enostavno, vse kar sem do sedaj imel, drugega, kot to ne potrebujem.
mašinfirer
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Ne Maj 27, 2018 07:34

Bonaparte napisal/-a:
tyson napisal/-a:ona slike, jaz nakit 8)

Dobro da vem, ko bom rabil poročni prstan.
Ne želim imeti prstana iz serijske proizvodnje.

Najbolje, da si ga sam zamisliš, da ga boš nosil z vednostjo, da je samo tvoj tak! :wink:
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Ne Maj 27, 2018 18:14

AEgir napisal/-a:
widmann napisal/-a:
AEgir napisal/-a:Ja ampak bonaparte trdi da bi pa še 60% bolje spal z njegovo kopijo...

Obe sidri sta uredu nek drug spet trdi ,da je boljše sidro ultra samo pol je ultra visoka tudi cena.

.

Ne sam da je skopiran design, hkrati je v oglasu podana še pisna afiliacija s podjetjem mantus-marine, ukraden logo in totalno nonšalantno, popolnoma over the top trditev, da je najboljši na svetu, sveta pa dlje od slovenske obale videl ni...

Js res upam, da ima bonaparte dobrega odvetnika, ker ko tole zvoha pravni oddelek podjetja mantus marine bo veselica. EU ma pravno zelo jasno razčiščene te stvari in tole kar se tle počne je precej kaznivo.

Sem poslal oglas naprej v Ameriko in v Francijo katera je sell point za Evropo in ima tam sedež.. Tako , da bomo verjetno kaj kmalu videli rezulate sodišča..
Marka sem enkrat že prijateljsko opozoril naj neha kopirati Mantusa in omenjati njego ime v oglasih.. Bomo videli... !!!
Fiat Justitia ... Some day....
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

OdgovorNapisal/-a snwl » Ne Maj 27, 2018 20:06

Zadnji post je dokaj tipično Slovenski..... Bonaparte tebi pa predlagam, da dobič načrt od Jožeta Mušiča. Verjetno ima na načrtih tudi kakšen datum zapisan - verjetno cca. 20+ let. Njegovo sidro je bilo prvo STORM sidro, ki so ga kopirali tako pri Mantusu kot pri Rocni!!! Vsa ta sidra imajo Slovenskega očeta!!!!!! Dajte mal poguglat. :D :D :D Pa malo morjeplovskega duha zraven pa bo.
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Ne Maj 27, 2018 20:51

Zanimivo. Se pravi, da vsi kopirajo :)
Uporabniški avatar
widmann
Admiral

OdgovorNapisal/-a widmann » Ne Maj 27, 2018 21:52

Jože Mušič sidri.

Shark
Slika

Manta
Slika
Das Ist Valter
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Ne Maj 27, 2018 22:38

Primusr, ce imas take prijatelje, ne rabis sovražnikov. Upam, da dobis vsaj liziko.
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Ne Maj 27, 2018 23:13

na prvih postih sta se bonaparte in primus prepirala,potem sta se združila ,sedaj sta spet skregana,ne vem do kod bo šla ta jara kača,se mi zdi smešno vse skupaj,malo spominja na peskovnik,bonaparte je naredil celo disertacijo da je lahko malo modificiral design,in ga sedaj kao prodaja kot plod svojega znanja ampak v bistvu je tako kot sem napisal v enem izmed prvih postov,ki sem ga na njuno željo pobrisal gre za ponarejanje in s tujim perjem se ve katere vrste ptiči se hvalijo.
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Ne Maj 27, 2018 23:26

primusr napisal/-a:
AEgir napisal/-a:
widmann napisal/-a:

.

Sem poslal oglas naprej v Ameriko in v Francijo katera je sell point za Evropo in ima tam sedež.. Tako , da bomo verjetno kaj kmalu videli rezulate sodišča..
Marka sem enkrat že prijateljsko opozoril naj neha kopirati Mantusa in omenjati njego ime v oglasih.. Bomo videli... !!!

Primož in njegovi hlapci, eni se ukvarjamo s sidri iz ljubezni do morjeplovstva in zato da nekaj razvijemo za splošno dobro vseh morjeplovcev med tem ko se drugi ukvarjajo s sidri zgolj iz kapitalizma. Mečejo polena pod noge celotni navtiki, ker se bojijo da bo na njihovem osebnem računu manj denarja, če bo na svetu eno sidro boljše.
Mene bi bilo sram bit tako pohlepen, ker sreča ni v denarju.

Zadnjič, sem vam napisal , kaj vam gre in ste me prosil da izbrišem komentar ampak mi je žal da sem vam naredil uslugo.

Naj vas spomnim, da Mantus Sidro v EU ni patentiran izum niti dizajn. Pa tudi če bi bila sidra pantentirana bi najprej Mantus moral plačat našemu Ljubljančanu Jožetu mušiču odškodnino, ker je on izumil lopatasto sidro. Mantus je kopiral Jožetovo sidro in ga naredil na vijake da ga na Kitajskem lahko dajo v škatlo od pizze,da prišparajo poštnino, ker le na denar gledajo.
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov