izdelava inox sidra za varno sidranje tudi ob močnih nevihtah - STORM ANCHOR HOMEMADE DIY

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral
Kraj: Koper

Re: izdelava inox sidra za varno sidranje tudi ob močnih nevihtah - STORM ANCHOR HOMEMADE DIY

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Ne Maj 27, 2018 23:47

Kepca napisal/-a:
Kepca napisal/-a:Pozdrav,

pozdravljam vse, ki se lotevate izdelave sidra oz ste v sidrih vsaj malo doktorirali ...

Kolikor sem uspel opazit ste v tej temi tako primus, kr3mn1 in Bonaparte ... zato ni vrag, da mi nekdo ne bo pomagal oz pomagal najti rešitev.

Imam Ranieri 19ft 2007.
Sidramo se dnevno po zalivih običajno s krmo na obalo.
Slika

Trenutno sidro je cca 6kg Danfoss in je prišlo s čolnom, ima pa porezane štange, da gre v sidrni prostor ... zato je vedno na boku ... pa tudi drugače nikakor ne prime, kaj šele, da bi držalo. Vedno ko sidram se moram potem potopit dol in ga kam zataknit ali pa vsaj obložit s skalami, pa mu v 4m vode pustim 3m verige in naprej 15m vrvi ... res pa je, da sidramo po zalivih na obalo in če so valovi ali če se kaj večjega pripelje mimo moram biti ves čas na preži, kdaj bo vse skupaj popustilo ... zato zdaj že na pamet vem, kdaj gre Angelina mimo Prviča ...

Sidro bi rad pospravil v sidrni prostor, da ni zunaj na nosilcu.
Nekako ne bi nosilca spreminjal ... obenem pa me je strah, da bi sidro odšlo neznano kam, ker sem na nezavarovani boji.

S Primožem sva že bila v stiku in mi je pripeljal za probat Mantus 6kg, ki pa ga na žalostz ne spravim v gavon, pravi, da tudi 3.6 kg ne bo šel notri ... tako imate zdaj idejo glede velikosti luknje ... 6kg danfos brez štang pa gre notri.

Kaj mi še lahko svetujete, ponudite - verjetno nisem edini s tako situacijo.
Imate kašna sidra v rangu od 4 do 6 kg pri roki, pa da lahko probam ...

Al naj nabavim 6 kg marelo pa nekaj ketne pa se neham sekirat a vseeno pri vsakem sidranju še naprej kamenje pobiram po dnu in zlagam na kup ...

Hvala,
Boštjan

Pozdav
Nadaljujem malo tole moje iskanje primernega sidra.

Ali imate kakrsne koli informacije ali izkusnje s sidrom Plastimo KOBRA, ki je delno zlozljivo in ko sem naredil kartonski model bi 6kg lahko pospravljal v gavon colna.
Sidro (katerokoli bo na kncu) bom ‘podaljsal’ s cca 6-7 m 6mm verige.

Gledal sem taksno sidro:
Slika
https://www.plastimo.com/en/mooring-tenders/anchors/ancre-kobra-9125.html
https://www.svb24.com/en/plastimo-kobra-anchor.html

Znesek pa tudi ni nek bavbav ...
Bom vesel vseh namigov in nasvetov ... ali 6kg Kobra al 8kg Marela.

Hvala,
Bostjan

Kobra je tudi ponaredek slovenskega sidra Ketch ki je izum Jožeta Mušiča.

Slika

Slika
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral

Re: izdelava inox sidra za varno sidranje tudi ob močnih nevihtah - STORM ANCHOR HOMEMADE DIY

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Po Maj 28, 2018 00:01

Če kdo ne verjame da Mantus ni registrirano ime in ni registriran patent si lahko sam preveri tukaj :

https://euipo.europa.eu/eSearch/#basic/ ... 100/mantus

Slika

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Po Maj 28, 2018 00:14

Pa mimo grede, tudi da bi bilo sidor Mantus registriran patent se je sidro Storm toliko že dodelalo, da bi se vam na sodišču smejali. Za kopiranje se šteje, če se sidra konstrukcijsko razlikujeta manj kakor 30%. Že to da je eno sidro varjeno drugo vijačeno gre za preveliko konstrukcijsko razliko. Da ne omenjam da je ročaj v celoti drugačen. Da je lok v celoti drugačen.

Slika

Slika

Slika

Slika

A boste tudi http://www.vidral.si tožili, ker zgleda da tudi oni prodajajo Mantusa ?

Slika
Nazadnje spremenil Bonaparte, dne Po Maj 28, 2018 00:33, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Po Maj 28, 2018 00:27

Če želi kdo kar koli pametovat o avtorskih pravicah, naj pomete najpred pred svojim pragom, pobriše vse piratske filme, piratske programe in mp3 muziko dol iz računalnika.
Če mu bodo windowsi še delali mi lahko kaj napiše.

Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Maj 28, 2018 02:36

Nč se nebi smejali, prav očitno si kupil mantusa, ga skopiral, pol vrnil zdej pa pod njihovim imenom to prodajaš preko interneta, celo cenik si izdelal in zravn si naložil za tovornjak bullshita.(60% boljši, najboljši na svetu in "This anchor is specially designed and will not unhook from the ground")

Pa koga maš ti za budalo tle?

Eno je da narediš kopijo in pač jebiga takle mamo, mal drgač je pa če to pol oglašuješ pod imenom originala in celo logo originala not vrežeš, še najhujš od vsega so pa te trditve. Wtf, 3 mesce nazaj si začel kopirat priznana sidra in zdej je 60% bolši od orignala s tem da je original cenjen po celem svetu tvoja kopija pa je bla kolk, 3x v morju, 5x v prikolici in 5x na njivi? Kako te ni sram takih neumnosti pisat in pol še stat za tem, kam je šla čast, skromnost in te vrline?

Res če bi tko kot mislm da polanc in kremni pač naredil meni nič -tebi nič kopijo in kakšno še prodal me to nebi niti najmanj zmotl, ampak tole sveto nakladanje zravn je pa mal too much - sorry.

Nared svoje sidro k bo držalo ne pa se kurčit s tujim delom. Kurčit se s tujim trudom je sramotno. Kako te ni sram takih budalaštin pisat po internetu?

Aja. Zopet je to samo moja kritika in moj vidik te zgodbe. Saj so še dobrodošle kritike, ne?
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
primorc84
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a primorc84 » Po Maj 28, 2018 07:40

Se strinjam z AEgir, za trditve da drži 60% bolj kot dosedanja sidra je premalo testiranj.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Maj 28, 2018 09:27

Meni so se sidra toliko zagabila, da sem od sedaj naprej samo se v marini...
:D

Ok fantje resno. Super je da vsak pove svoje mnenje, tudi glede piratstva itd...
Ampak ni se treba žalit in delati norca en iz drugega.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Po Maj 28, 2018 09:59

BONAPARTE ne pretiravaj, s tem sidrom si delal prevelik bum in to se lahko obrne konta, nihče ne pravi, da z njim kaj narobe, saj je vreden pohvale, moraš pa gledati realnosti v obraz.Bil bi tiho, vest bi se širila v naših krogih in vse bi bilo OK.Ti pa si zagnal prevelik šunder okrog tega in tudi pretiraval s kvalitetami tega izdelka, roko na srce in umiri se.
Če pa se bo iz te čorbe kaj skuhalo, se bo itak slišalo.Pa še to, vsi vemo, da ja Primusr uradni zastopnik sidra za Slovenijo, kako bi pa ti reagiral, da si na njegovem mestu, a bi bil tiho, ko ti nekdo pljuva v skledo :?:
mašinfirer
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » Po Maj 28, 2018 11:34

habibi Vll napisal/-a:... ko ti nekdo pljuva v skledo :?:

V strokovnih krogih bi temu rekli konkurenca. Ki je seveda za nekoga lahko ogrožanje za drugega izziv.

Nehte že težit s kopiranjem in grozit, ko smo v nekaj prejšnjih postih dognali, da je tudi Mantus očitno kopiran design.
In prav je tako. Zakaj bi odkrival toplo vodo. Je pa vedno prostor za izboljšave oz. "evolucijo" proizvoda/blaga.

Prav tako je Marko jasno napisal in pojasnil kje so konstrukcijske razlike. In ni jih malo, keneda!?
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Po Maj 28, 2018 13:59

Jaz se ne ukvarjam z razvojem sidra zato ker bi rad služil od tega ampak za veselje, za hobi, ker me veseli stvari dodelat in izpopolnit, ker imam izumiteljsko žilico. S sidrom se kvarjam kot antistres hobi.
To bi lahko delal sam med štirimi stenami ampak sem se odločil da znanje in ugotovitve delim z enako mišljenimi na forumu. Da pove kdo kak dober predlog ne pa da najedate, ker se bojite nevem česa.
Iz enega izhodišča sem moral začet. Za izhodišče sem vzel Mantusa, ker se mi je to takrat zdelo najbolj pametno. Ampak po vseh raziskavah lahko rečem da je Rocna sidro o katerem bom veliko napisal, v prihodnje.
Če me misli še kdo kaj zafrkavat, da sem primusu kopiral sidro, se bom pač zmenil in postal pooblaščen prodajalec Mantusov. Tako da bom lahko rekel da sem kopiral sidro, ki ga tudi sam prodajam. Bova pač dva uradna prodajalca v Sloveniji. Bom poklical naprej v Ameriko in v Francijo katera je sell point za Evropo in ima tam sedež. Bodo veseli da še njihova mreža širi.
Nazadnje spremenil Bonaparte, dne Po Maj 28, 2018 14:18, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Maj 28, 2018 14:09

Ne, to ni konkurenca, to je hvalt se na polno s tujimi dosežki, vsak k zna štet do 10 bo v treh mesecih našel nekoga, ki bo izrezal, zakrivil in zašvasal kos kovine s par luknjami dodatnimi. To ni noben dosežek, a gor na oglasu piše najboljši na svetu???? Pa dej ne se jebat.

A je kdo vidu tele velemojstre slovenske, k so izuml SVOJA sidra, da bi se tkole kurčil, al pa nevem Akrapovič, Pipistrel, Kuzma, kdorkol k je res dobesedno najboljši na svetu?

Verjetno najbolj prepotentna samohvala za nič, kar sem jim bil priča v življenju.

če kdo misl, da je za naziv "najboljši na svetu" zadost tole kar je od sebe s tem sidrom dal bonaparte, pol pa v redu, imamo še vsaj 2 na forumu z najboljšimi sidri na svetu.

Mal reality-check kritika. Upam, da je še dobrodošla.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Maj 28, 2018 14:18

Bonaparte napisal/-a:Če me misli še kdo kaj nabacivat, da sem primusu kopiral sidro

Aja to, da ga naročiš, celega premeriš v najmanjši detajl in pol sidro vrneš "ker ti ne paše", narediš blueprint, ga objaviš na netu in cel proces poslikaš in javno objaviš, ni da bi ti kopiral. To je pristni Slovenski tehnični talent verjetno?
Nazadnje spremenil AEgir, dne Po Maj 28, 2018 14:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Po Maj 28, 2018 14:19

AEgir napisal/-a:Ne, to ni konkurenca, to je hvalt se na polno s tujimi dosežki, vsak k zna štet do 10 bo v treh mesecih našel nekoga, ki bo izrezal, zakrivil in zašvasal kos kovine s par luknjami dodatnimi. To ni noben dosežek, a gor na oglasu piše najboljši na svetu???? Pa dej ne se jebat.

A je kdo vidu tele velemojstre slovenske, k so izuml SVOJA sidra, da bi se tkole kurčil, al pa nevem Akrapovič, Pipistrel, Kuzma, kdorkol k je res dobesedno najboljši na svetu?

Verjetno najbolj prepotentna samohvala za nič, kar sem jim bil priča v življenju.

če kdo misl, da je za naziv "najboljši na svetu" zadost tole kar je od sebe s tem sidrom dal bonaparte, pol pa v redu, imamo še vsaj 2 na forumu z najboljšimi sidri na svetu.

Mal reality-check kritika. Upam, da je še dobrodošla.

Katero sidro pa je boljše ?

Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Maj 28, 2018 14:23

Nevem, ravno tko ti ne veš niti nimaš ene osnove za svojo trditev ki bi bila k od kredibilne.
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Po Maj 28, 2018 14:34

Kaj pa vi veste, kaj jaz vem :)

Pojdite na Sveto Katarino, testirat različna sidra, tako kot sem jaz šel, pa se oglasite ko ugotovite.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 16 gostov