Kepca napisal/-a:Kepca napisal/-a:Pozdrav,
pozdravljam vse, ki se lotevate izdelave sidra oz ste v sidrih vsaj malo doktorirali ...
Kolikor sem uspel opazit ste v tej temi tako primus, kr3mn1 in Bonaparte ... zato ni vrag, da mi nekdo ne bo pomagal oz pomagal najti rešitev.
Imam Ranieri 19ft 2007.
Sidramo se dnevno po zalivih običajno s krmo na obalo.
Trenutno sidro je cca 6kg Danfoss in je prišlo s čolnom, ima pa porezane štange, da gre v sidrni prostor ... zato je vedno na boku ... pa tudi drugače nikakor ne prime, kaj šele, da bi držalo. Vedno ko sidram se moram potem potopit dol in ga kam zataknit ali pa vsaj obložit s skalami, pa mu v 4m vode pustim 3m verige in naprej 15m vrvi ... res pa je, da sidramo po zalivih na obalo in če so valovi ali če se kaj večjega pripelje mimo moram biti ves čas na preži, kdaj bo vse skupaj popustilo ... zato zdaj že na pamet vem, kdaj gre Angelina mimo Prviča ...
Sidro bi rad pospravil v sidrni prostor, da ni zunaj na nosilcu.
Nekako ne bi nosilca spreminjal ... obenem pa me je strah, da bi sidro odšlo neznano kam, ker sem na nezavarovani boji.
S Primožem sva že bila v stiku in mi je pripeljal za probat Mantus 6kg, ki pa ga na žalostz ne spravim v gavon, pravi, da tudi 3.6 kg ne bo šel notri ... tako imate zdaj idejo glede velikosti luknje ... 6kg danfos brez štang pa gre notri.
Kaj mi še lahko svetujete, ponudite - verjetno nisem edini s tako situacijo.
Imate kašna sidra v rangu od 4 do 6 kg pri roki, pa da lahko probam ...
Al naj nabavim 6 kg marelo pa nekaj ketne pa se neham sekirat a vseeno pri vsakem sidranju še naprej kamenje pobiram po dnu in zlagam na kup ...
Hvala,
Boštjan
Pozdav
Nadaljujem malo tole moje iskanje primernega sidra.
Ali imate kakrsne koli informacije ali izkusnje s sidrom Plastimo KOBRA, ki je delno zlozljivo in ko sem naredil kartonski model bi 6kg lahko pospravljal v gavon colna.
Sidro (katerokoli bo na kncu) bom ‘podaljsal’ s cca 6-7 m 6mm verige.
Gledal sem taksno sidro:
https://www.plastimo.com/en/mooring-tenders/anchors/ancre-kobra-9125.html
https://www.svb24.com/en/plastimo-kobra-anchor.html
Znesek pa tudi ni nek bavbav ...
Bom vesel vseh namigov in nasvetov ... ali 6kg Kobra al 8kg Marela.
Hvala,
Bostjan
Kobra je tudi ponaredek slovenskega sidra Ketch ki je izum Jožeta Mušiča.