Ja sem ti rekel, da bo pretežko,
jaz sem na 4m gumona obesil 60hp 95 kil pa mi je voda zadaj notri tekla, ko sem lezel vanj po lojtri.
No sem vesel, da si vsaj domov vse prpelal kot je treba v komadu nenamočeno:)
Obnova čolna G-370
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- customs
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Maribor-Sukošan
- Kontakt:
Marcel_Mastnak napisal/-a:Konec dopusta. S posnetkom vas ne morem razveselit.... Zadeva je sledeča: Z našo spustiva čoln v vodo nakar mi je že blo mal smešno mal pa strašno ker je on glisiral na mestu na polnosi rečem, dobro naj bo... Se spravim not in upalim. (zvok fascinantn in kurja koža je tu). z veslom se spravim izmed plovil, dam v brzino in
![]()
on potegne po d štandgasom že orng da sm takoj rukno v ler ker po marini se ne divja
ok tak pridem izza valobrana ko dam s5 v brzino in čoln se postavi pokonc in kot vedno opazovalcev ne manjka
. men je blo že tak mal adrenalinsko use skup nakar dam mal gasa in se on še mal dvigne spredi pa si rečem dajmo to mal pospešit... ene 2/3 gasa in šok je tu. Motor potegne kot da je u leru(sploh ne ve da ma čoln pred sabo!!!) in pod 45* me izstreli iz vode kot podmornco
nakar se začne rodeo... Kot je seveda napovedal SR290(ki ne brca v temo) je prop prevelik in vrtilni moment je premočen za tak čoln. Nekako le umirim zadevo da se ni več pretirano zibal in iz radovednosti gas do konca
. No do tega trenutka sem mislo da skuter potegne
V trenutku solzne oči in hitrosti vam ne znam povedat sem pa ziher da je blo dost čez 80km/h. spustim gas in se odpravim do boje. Tam sem ga mogo spredi našpanat dol da nebi kak val zadaj nafilo moje bane
Naslednji dan sma se z mojo soglasno odločla da sej mama pa zraven kolesa ki so bolj varna od tega
![]()
Tako sma uzela plovilce ven in to je to s tem motorjem... Bo pa skor 100% naprodaj če koga zanima. Deluje izvrstno
Marcel imaš ZS
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Po dolgem času piham prah s teme. Motor je torej razstavljen(500-tka). Na njem se menjuje: bati(ker sem one pri frizuri mal pobral pri kanalih in timing ni vec odgovarjal...) glavna gred je imela na spodnji ojnici sledi korozije, reed valve so bili ohlapni, cilindre sem pohonal ker je nekaj risov kot se spodobi za stare borce. Od lani imam el. Trim in par modifikacij motorja ki jih se nisem preizkusil na terenu tak da upam na ugodne rezultate... 🤞
Na prikolici pa sem naredil zadaj nosilec za nosilec za kolesa da ne vezem koles z gurtno na coln vec... toliko zaenkrat.
Na prikolici pa sem naredil zadaj nosilec za nosilec za kolesa da ne vezem koles z gurtno na coln vec... toliko zaenkrat.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost