Seajet pellerclean.
Edina žauba za propeler na jadrnici, ki (vsaj meni) učinkovito ohranja prop čist. Na jadrnici, že 3. sezono.
Barvanje propelerja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Barvanje propelerja
Jest sem letos prvič to delal. Ko sem dal barko ven je bil gor nek rumenkast premaz, na otip silikonast; propeler je bil kar dobro zaščiten, saildrive pa odlično, tako da sem ga kar pustil. Propeler (bronast) sem s silico one namazal, po navodilih, spaskan, opran, takoj k je suh, primer, pa še 1x in potem silikon 2x.
Takoj naslednjič k smo bli dol sem pokukal barki pod kiklo in že je ves silikon padu dol. Ampak primer še kar preprečuje obraščanje, tko da se za enkrat (tretji mesec od nanosa) ne pritožujem preveč.
Na stari zaščiti na saildrivu se je pa metem neki malega začelo nabirat, ampak je šlo z lahkoto dol s krpo.
A kdo ve, kaj bi loh bil ta rumen premaz?
Kakšna ideja, kaj bi lo loh narobe, da je odpadu takoj silikon iz propelerja?
Takoj naslednjič k smo bli dol sem pokukal barki pod kiklo in že je ves silikon padu dol. Ampak primer še kar preprečuje obraščanje, tko da se za enkrat (tretji mesec od nanosa) ne pritožujem preveč.
Na stari zaščiti na saildrivu se je pa metem neki malega začelo nabirat, ampak je šlo z lahkoto dol s krpo.
A kdo ve, kaj bi loh bil ta rumen premaz?
Kakšna ideja, kaj bi lo loh narobe, da je odpadu takoj silikon iz propelerja?
martinček napisal/-a:Kakšna ideja, kaj bi lo loh narobe, da je odpadu takoj silikon iz propelerja?
Navadno se ne prime, če čakaš premalo časa, ali predolgo ali, če pride vlaga vmes, npr. kaka rosa.
Tudi me ni je tole sranje od Hempla, Silic one padlo dol komplet po pol urni vožnji, pa sem vse delal po navodilih
,
ko sem letos govoril z enim kolegom isto, tako da tole ni za kupovat
ko sem letos govoril z enim kolegom isto, tako da tole ni za kupovat
https://medisken.si
Čist zanič po moje ni.
Ne vem, na propelerju nimam priložnosti preizkusit, ampak na dnu gliserja se tole drži. Tam kjer so bili jermeni dvigala je na bokih olupilo črn sloj po robu, drugje se pa drži. Z krmne stene sem ga odpičil, ko sem štrajharja dal preblizu, ampak drugače se mi zdi ok. Malo delikatno za manipulacijo na suhem, ko je v vodi je pa super. Do okol 70 mph ti tega preizkušeno ne potegne dol.
Ko vas zafrkava na propelerju je morda kaka banalija vmes. OK, Hempel ni neka oh in oh firma, a vseeno se ne igrajo in dvomim, da bi prodajali nekaj tako neuporabnega.
Morda je kriva delikatnost nanosa? Tu znajo zakomplicirat in včasih je kaka žavba res samo za profesionalno uporabo.
Primer:
Cel škaf sem pihnil z njihovo ocean gloss 5500. Vsepovsod kričijo, da je to samo za profesionalen nanos, ampak ne povejo zakaj. "Dej nehi no." sem si mislil, kupil tole pred leti in švicnil preden so bile gor tri roke.
Fora je bila v pomaranči, ki se je nikakor nisem znal znebit. Prva roka super, druga pa pomaranča za poživinit. In nihče od hrčkov mi ni hotel povedat kaj naj napravim, le to so ponavljali, da je za profesionalno uporabo. Končno se me je eden usmilil in mi povedal, da naj vsak sloj samo na rahlo prebrusim z papirjem 320 in še enih par fines okrog dodajanja redčila. In rezultat je primerljiv z Awl Craft.
V bistvu banalije, ki bi jih lahko napisali in poudarili v navodilo, oni so pa raje umaknili proizvod iz tega dela tržišča kot da bi se potrudili z nekaj črkami in kasneje z nasveti. Odličen izdelek so praktično zafušali z aroganco.
Menim, da je pri teh propelerjih ena podobna šlamparija.
Ne vem, na propelerju nimam priložnosti preizkusit, ampak na dnu gliserja se tole drži. Tam kjer so bili jermeni dvigala je na bokih olupilo črn sloj po robu, drugje se pa drži. Z krmne stene sem ga odpičil, ko sem štrajharja dal preblizu, ampak drugače se mi zdi ok. Malo delikatno za manipulacijo na suhem, ko je v vodi je pa super. Do okol 70 mph ti tega preizkušeno ne potegne dol.
Ko vas zafrkava na propelerju je morda kaka banalija vmes. OK, Hempel ni neka oh in oh firma, a vseeno se ne igrajo in dvomim, da bi prodajali nekaj tako neuporabnega.
Morda je kriva delikatnost nanosa? Tu znajo zakomplicirat in včasih je kaka žavba res samo za profesionalno uporabo.
Primer:
Cel škaf sem pihnil z njihovo ocean gloss 5500. Vsepovsod kričijo, da je to samo za profesionalen nanos, ampak ne povejo zakaj. "Dej nehi no." sem si mislil, kupil tole pred leti in švicnil preden so bile gor tri roke.
Fora je bila v pomaranči, ki se je nikakor nisem znal znebit. Prva roka super, druga pa pomaranča za poživinit. In nihče od hrčkov mi ni hotel povedat kaj naj napravim, le to so ponavljali, da je za profesionalno uporabo. Končno se me je eden usmilil in mi povedal, da naj vsak sloj samo na rahlo prebrusim z papirjem 320 in še enih par fines okrog dodajanja redčila. In rezultat je primerljiv z Awl Craft.
V bistvu banalije, ki bi jih lahko napisali in poudarili v navodilo, oni so pa raje umaknili proizvod iz tega dela tržišča kot da bi se potrudili z nekaj črkami in kasneje z nasveti. Odličen izdelek so praktično zafušali z aroganco.
Menim, da je pri teh propelerjih ena podobna šlamparija.
Na sejmu v Biogradu na štantu Hempla sem vprašal zakaj se je to zgodilo in odgovor svetovalca je bil: "pa znamo da se to događa ali ne znamo zašto, nekima drži nekima odpada" ...tolk o Hemplu
https://medisken.si
Tudi jaz nimam sreče (ali pa znanja), kako ustrezno premazat propeler. Zdrži teden ali dva...
Sosed v marini mi je rekel, da je on minimalno pobrusil školjke s propelerja, tako da je apnenec še zmeraj ostal na propelerju in le tega premazal z Veloxom (primer + antifouling) in je sedaj drugo leto še zmeraj gor. Očitno so te školjke boljši prajmer, kot kemija.
Po tujih forumih berem, da jih kar nekaj galvanizira propeler z bakrom (Copper electroplating) in da se menda to dobro obnese. Dela kdo to pri nas ali v bližini? Ima kdo izkušnje s tem?
A.
Sosed v marini mi je rekel, da je on minimalno pobrusil školjke s propelerja, tako da je apnenec še zmeraj ostal na propelerju in le tega premazal z Veloxom (primer + antifouling) in je sedaj drugo leto še zmeraj gor. Očitno so te školjke boljši prajmer, kot kemija.
Po tujih forumih berem, da jih kar nekaj galvanizira propeler z bakrom (Copper electroplating) in da se menda to dobro obnese. Dela kdo to pri nas ali v bližini? Ima kdo izkušnje s tem?
A.
habibi Vll napisal/-a:Imam sicer bronast propeler in nobena zadeva ne drži več kot 1uro. Sedaj ga najprej speskam in takoj namažem z mastjo KLUBER lubrikacion staburgas NBU12, za enkrat(1mesec) je prop. čist in še vedno masten, bom videl jeseni, ko dam barko ven.
No Habibi kakšna je bila barka (propeler), ko si jo dal ven??
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Ker sem se letos vozil izredno malo, le 2 motorni uri, v vodi pa je bila barka 4 mesece. Na koncu ko sem jo dvignil pa ni bilo kakega veselja, tako da se tudi to ni obneslo kaj prida. Propeler je imel nekaj školkic in bil že rahlo poraščen. Če bi plul toliko kot po navadi, cca 120 ur, bi bil verjetno bolj čist zaradi obratovanja. Nimam še ideje za naprej. Bom ga, kot vsako leto snel in ga speskal, tokrat ga bom mal namazu z bakreno mastjo. Ne vem bom še mal sledil poste.
mašinfirer
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost