Obnova Sea Ray 220 OV

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » So Feb 22, 2014 13:35

Gartner napisal/-a:Kako malo je treba, da vsi cucki v vasi začnejo lajati.
To je bil tudi namen pripombe.
Obilo uspeha pri remontu.

To sem razumel v smislu: Psi lajajo, karavana gre dalje.
In če kje stopiš na vas in zalajaš - če znaš seveda - se bodo oglasili vsi psi v okolici.

Nekaj temu podobnega je naredil s svojo pripombo na forumu in dobil je podoben odziv - kup vznemirjenih odgovorov.

Mislim celo, da je bilo 'obilo uspeha pri remontu' mišljeno resno, čeprav je verjetno večina razumela, da je cinično.

In tako razumljenega nisem imel za žaljivko.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Feb 23, 2014 17:59

Ne morem,da nebi še malo dodal.Smo prijetni,dobri,ki radi pomagajo,svetujejo po svoji moči.So pa eni,ki pač niso tega mnenja,imajo se za nekaj več,ali kaj si pač ti predstavljajo da so.Vsi smo bili enkrat na začetku navtičnih poti in nismo vsega znali,učili smo se od drugih in po svojih močeh.Ni pa fer,da po tem,ko že stvari dokaj obvladamo,se imamo za,kaj vem,nekaj več,in se nam čudno zdi,da nekateri sprašujejo o tem ali onem.Če si pač taka oseba,najprej odgovori sebi,kaj boš odgovoril,ne pa kar nekaj streljat v tri dni,ne,da bi se zavedal kakšna bo reakcija drugih.Če pa ti je to vseeno,si zelo samozavesten in se ne obremenjuješ za mnenja drugih.Mislim,da ima tak človek bolj ozek krog prijateljev.Saj znancev imaš lahko veliko,prijateljev pa ne.Kajti med znancem in prijateljem je velika razlika.Zato,če nisi pripravljen dati kak nasvet,ti ni treba vzet voljo človeku,ki bi rad informacijo o tem ali onem.A ni tako g.Gartner.Pa se mi nisi zameril,ker sem prepričan,da nisi imel v mislih tako kot si zapisal---saj o ničemer nimaš pojma--saj ga tudi ti nisi imel,ko si začel.Zato je forum "Morjeplovec",da si pomagamo in izmenjujemo mnenja.Nikar ga ne pokvarimo,če nisi tega duha, beri in se raje ne oglašaj.A ni prijetno,ko se nekje na morju srečamo,se pozdravimo,kako rečemo,spijemo pivce in zaželimo mirno morje,ter šibamo naprej.A je to tako hudo?Pa lep pozdrav :idea:
mašinfirer
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Ne Feb 23, 2014 19:43

Bravo Habibi !!!!
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Ne Feb 23, 2014 23:04

5 tock habibi :wink:
black_mamba
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a black_mamba » Po Feb 24, 2014 20:31

+1 habibi :!:
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » Če Feb 27, 2014 19:06

black_mamba napisal/-a:Pozdravljeni,
evo bil danes spet na čolnu.. Hvala za nasvet navtik_borut, vendar mislim, da je premalo prostora za pravi WC. Namreč, visok bi moral biti vse skupaj le okoli 40 cm, toliko da pride čez še postelja. Pa treba bi rezati luknjo, pa narediti nekje izhod ven, imaš morda ti kakšnje izkušnje s takimi predelavami, ali poznaš koga ki je to že delal?

40cm bi moralo biti dovolj.. glej spodnjo sliko - primer iz 6.5m Quicksilverja. Izkušenj z vgradnjo pa žal nimam. Je pa nekaj dobrih prispevkov na to temo na forumu, kjer je vse spisano precej tehnično in podrobno. Če te zanima, malo pobrskaj.

Slika
black_mamba
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a black_mamba » Če Mar 06, 2014 11:15

Hvala navtik_borut, zgleda res super!

Aja samo reminder, da nebo se prav kdo peljal, tista trgovina Lotus Marine na Zaloški v Ljubljani ne obratuje več (od novega leta so zaprti!)

Lp
black_mamba
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a black_mamba » So Mar 15, 2014 12:44

Evo malo update;

Naredil v teh dveh tednih:

10.) zamenjal tisti vezni člen med verigo in sidrom.
11.) dal delati Paletu (hvala lepa!) pokrov od vinča.
12.) Zamenjal vijake na pokrovu od verige, dal delati nove distančnike (stari, leseni so bili zgniti)
13.)Označil razdaljo na verigi po 10m, dokupil verigo (majo akcijo v KAMM :)), tako da imam skupno 45m verige (pomoje dovolj za 7m čoln..)
14.) Sčistil in impregniral cerade, po pregledu šivov so še OK (vsaj nekaj)
15.) Sčistil naslonjalo iz skya ter motorni pokrov ter premazal z UV zaščito, sedaj je pri tapetniku da malo "preštepa"
16.) Domov sem vzel pregrade med motornim prostorom in kokpitom, jih kemično sčistil (blago) ter dal dol staro zvočno izolacijo, prebrusil in dal gor novo, trenutno so pri tapetniku, saj bom dal še sklamfat po robovih na novo.
17.) Kupil en kup veznih členov in šravfov da bom pregrade v kratkem prešrafal, da bodo trdne (pa še zlimal)
18.) Dal delati lesene dile iz vezane plošče, ki bodo nadomestile zgnite
19.) Nogo je prevzel Habibi (svaka čast), ki bo zamenjal en križ, pa olje pa še meh pa pač vse, hvala lepa!
20.) Očistil motorni prostor tako zelo, da bi lahko jedel iz njega :D
21.) obnovil sem štarter (oz. dal sem ga obnoviti), no zbrusil in pobarval (1 roka primer + 1 roka črna barva od quicksilverja) sem ga jaz
22.) dol sem vzel bilige pumpo, jo stestiral in pregledal, dela OK, ter jo dal nazaj not.

To je zaenkrat to, vsaj zdi se mi... No lista se počasi manjša, ko bomo enkrat tisto pregrado hudičevo zrihtal pa še zvočno izolacijo do konca smo na konju :P

Lp in hvala za pomoč!

BM
black_mamba
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a black_mamba » So Mar 15, 2014 13:04

Še par slik:

Zvočna izolacija:

Slika

Pregrade 1:

Slika

Umazan motorni prostor:

Slika

Čisto:

Slika

Čiščenje sky:

Slika

Pa še štarter pobarvan :) :

Slika

LP
black_mamba
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a black_mamba » Ne Mar 23, 2014 11:13

Pozdravljeni,

No pa sem uspel narediti še par stvari, sedaj se moje delo bolj kot ne končuje, še en vikend potem se pa začne polirati :)

Naredil pa sem še:
23.) PREGRADE :D veliko jebanja, ampak sedaj so zelo trdne!
24.) zvočno izolacijo na zadnjem delu pregrad
25.) Dobil plastiko od Paleta, jo tudi našrafal, prišlo po mojem mnenju odlično.
26.) označil do konca verigo
27.) Dobil gume za prikolo, ko se ga dvigne jo grem zrihtat
28.) odšravfal ene cink nosilce v pregradnem prostoru (se vidi na slikah šravfe na tleh v krogu), samo ali kdo ve ali se da nove take dobiti, ali jih moram dati delati?
29.)Dal nazaj naslonjalo
30.) Noga je zrihtana! Hvala Habibi, samo še štrihnem jo pa je
31.) Kupil material za motor, ki se baje začne delati začetek aprila
32.) Speskal in pobarval tisto rjavino od trim pumpe, sedaj recimo da zgleda

Poleg tega, da če kdo pozna tiste nastavke ki so na tleh (da se dvigne sedala in se naredi še daljši ležalnik vzadaj, une dve palici imam), ali kdo morda ve, če mi zamaka v kaluži (notri v kabini ampak ubistvu pod kokpitom vspodaj je storage room in se konstantno voda nabira), ali je možno da mi zamaka skozi kokpit, po tleh ko je že fugirna masa stara in zjebana? Ali bi bilo dosti da bi tisto na debelo zaslikoniral ali bi pred slilikonom moral še kaj drugega dati (tesnilno maso ali pa kaj? Kaj priporočate da je za narediti?

Pa še par slik :)

LP Do naslednjič!

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Mar 23, 2014 15:23

Super počasi gre, kje pa imaš motor ?
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
black_mamba
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a black_mamba » Ne Mar 23, 2014 23:38

Hja, motor je pa tako; Je pri serviserju Mitju iz Kranja, čaka da se začne delati (v aprilu bo notri, mora biti :twisted: ), manjkajo mi pa še tesnila risrjev, tesnila izpuha, tesnila sesalnega kolektorja, svečke, jermeni, tefloni in olje. Pa seveda delo haha.

Če kdo slučajno ima kakšen nasvet na tista vprašanja ali pa izkušnjo, bi lepo prosil :).

Lp

BM
black_mamba
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a black_mamba » Ne Mar 30, 2014 12:04

Ja nič, še en 12 urni delavnik... Smo mislili da bomo precej več naredili pa ni šlo, ker smo naleteli na težave.
Skratka, v kaluži pod kokpitom mi je stalno zamakalo, pa sem obrisal pa popivnal pa spet pa spet. Sedaj sem se odločil, sem pobral ven tiste fuge, razšravfal pokrov in odprl, no vglavnem štala- en kup ene vode stoječe, pregrada (vezana plošča, se jebal 2 uri da smo jo ven dobil) pa polna vode, nagnita itd... Sedaj začenjam sanacijo in sušenje, zgleda da je notri zamakalo, ko so fuge spustile.. Par slik je tudi dol prilimanih.
Potem drugi problem pa je bil da sta konstanto dva iz ekipe delala na antifoulingu (ene 10 ur, prisežem, z 60kami), in se ni nikamor premaknilo- namreč na čolnu je 5 rok premazov! (1xprimer1xAF+1xprimer2xAF), katastrofa.. Sedaj smo na ene 60% pa upam da bomo naslednič zrihtal.. Uglavnem:
32.) Strgane nalepke dali dol
33.) Trim pumpa je sedaj prestavljena, zašrafana in brez rjavine
34.) Dvignili smo čoln
35.) Vzeli smo prikolico in jo (s tremi gumami ker se je ena tako zataknila da se ni hotla vrtet) odpeljali na servis
36.) V kokpitu odprli pregrade, ena je bila popolnoma prepita z vodo, jo vzeli ven za mero
37.) 60% Antifoulinga je dol
38.) pokitali smo večino poškodb nad vodno gladino, moramo iti pa še enkrat čez.

Še slike pregrade;

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Mar 30, 2014 13:23

Priden,ampak prejšnega lastnika bi pa tud za jajca ubesu.Upam,da si čoln vsaj cenovno ugodno kupil,da te zdaj ne boli glava.Po drugi strani boš pa vsaj vedel kaj boš imel.Ko bo zrihtan upam,da ga ne boš takoj prodal,ker boš imel stroj za uživancije. :P
mašinfirer
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Mar 30, 2014 18:56

habibi Vll napisal/-a:Priden,ampak prejšnega lastnika bi pa tud za jajca ubesu.Upam,da si čoln vsaj cenovno ugodno kupil,da te zdaj ne boli glava.Po drugi strani boš pa vsaj vedel kaj boš imel.Ko bo zrihtan upam,da ga ne boš takoj prodal,ker boš imel stroj za uživancije. :P

Ja, je jeba iz druge roke kupovat in potem .... najebat. Ampak, koga obsojat? Morda celo sebe, kot novega lastnika, da se nisi dovolj poglobil v ogled. Če je res toliko vode pod kokpitom, nagnita predelna stena, potem je bil slab ogled pred nakupom. Nekaj izkušenj je že za menoj in lahko rečem, da je kupec za veliko stvari sam kriv, ker je "slep". Vidiš tako nekako: Operemo, spoliramo, servisiramo, pa je. To govorim iz lastnih izkušenj!

Prav tako se mi zdi, da je bila tale barka kar nekaj časa "nepremičnina", ker je tako zapuščena.
black_mamba, je tudi zapisal, da je to barko dobil, prvi post, in ne kupil, vsaj jaz tako razumem.
Drugo je pa lahko nemaren lastnik, ki ne skrbi dovolj, da se sproti odpravljajo poškodbe, .... Za njega "malo" vode tam spodaj sploh ne predstavlja nič posebnega. Tudi taki se vidijo vsepovsod.
Videl lani v Marini Portorož modela, ki je pacal antifouling na kar konkretno barko z dvemi motorji. Zanimiv mi je postal, ker sem slišal neko godrnanje, ker kao od nekod teče voda, pa ne neha in ne neha. Zadaj na krmi je iz neke razpokice curljala voda. Kapljica na minuto-dve. Vse pod vodno linijo. Pa sem hotel malo pokomentirat o sanaciji razpoke in sem takoj videl, da ni plodna razprava. Pacal je čez, še malo robantil in drugi dan dal barko v vodo. In mu je vse ravno!
Potem pa kupi nekaj takega!

Takle mamo!

Malce večernega razmišljanja po lepi nedelji, nič drugega!

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov