Obnova čolna GLASTRON

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Sr Jul 02, 2014 11:54

No, sej maš prav. Z tvojim klunom se res ne da primerjat heh :lol: . Pa tvoja prkolca je tut bolša, ker jo morš doplačat heh.
Kje pa si vidu tega Fiberline-ja :?: :roll:

lp
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
vitranc
Kontraadmiral

oj

OdgovorNapisal/-a vitranc » Sr Jul 02, 2014 12:44

vidu sm ga u umagu nemška registracija rdeč čoln no kar se tiče ostalega se neum kregau ker nč slabega mislu nism pa sm samo svoje mnenje povedau
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

Re: oj

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Jul 02, 2014 13:45

.

vitranc napisal/-a:vidu sm ga u umagu nemška registracija rdeč čoln no kar se tiče ostalega se neum kregau ker nč slabega mislu nism pa sm samo svoje mnenje povedau

Videl sem ga v Umagu, nemška registracija, rdeče barve in kar se ostalega tiče se ne bom prepiral, ker nisem mislil nič slabega. Samo povedal sem svoje mnenje.

vitranc je svoje povedal, jaz pa malo slovnično in pravopisno uredil. Sem moral, takle mamo! Pa z dobro voljo naprej!

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
vitranc
Kontraadmiral

oj

OdgovorNapisal/-a vitranc » Sr Jul 02, 2014 14:37

nekateri ne morjo mim slovnice lep slovnični dan želim usem
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Sr Jul 02, 2014 14:39

pajer1 napisal/-a:.

vitranc napisal/-a:vidu sm ga u umagu nemška registracija rdeč čoln no kar se tiče ostalega se neum kregau ker nč slabega mislu nism pa sm samo svoje mnenje povedau

Videl sem ga v Umagu, nemška registracija, rdeče barve in kar se ostalega tiče se ne bom prepiral, ker nisem mislil nič slabega. Samo povedal sem svoje mnenje.

vitranc je svoje povedal, jaz pa malo slovnično in pravopisno uredil. Sem moral, takle mamo! Pa z dobro voljo naprej!

LP

.

Uredi še od marenostruma, ni dosti boljše.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Sr Jul 02, 2014 20:07

ja klun je pa res mim. Pa praktičn gor al dol :)

Drugače pa moje mnenje je da za izkušnje nabirat je čoln za 4-5k EUR mal drag... To je isto kot pri motorju ko narod kupi takoj neki najboljšega kar je na trgu za njegov budget potem pa se boji preizkusit kje je kakšna meja ker kaj pa če... Ko pa zagusti in je treba iz "vozila" potegnit tisto kar sicer zmore pa človek zmrzne. Če se zgodi kakšn spodrsljaj kje kdaj ti bo majn hudo če bo to s čolnom za 1000 kot pa za 4000 EUR :wink:
indal
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a indal » Sr Jul 02, 2014 20:23

@Marcel

Ne rečem, da sem izkušenj...ampak ene 4 sezone sem redno čez poletje vozil Novomarja z Yamahinim 115KM motorjem. Verjami obstajajo dobri ljudje!!! Ampak o tem kdaj drugič!

Tako, da v kolikor bi imel denar bi kupil kaj hujšega...
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Sr Jul 02, 2014 20:54

No ne vzemi to kot da mislim da nimaš pojma :wink: Ampak nihče se ne rodi vseved. In kupil boš kar boš sam želel ampak temo si odprl s tem stavkom:
Lep pozdrav vsem forumašem!

Sem čisto svež na tem forumu, zato brez zamere za kako neumno vprašanje Wink
Tudi nimam nekih izkušenj iz navtike bi se pa na tem primeru nekaj naučil.

In vse kar ti bo kdo napisal tu jemlji kot dobronamerni nasvet in ne podcenjevanje. Peljal sm tud js že nov gumenjak za 45k eur pa še vseeno nimam želje po njem ker vem da mi naša mala raketa pričara več užitka in majn stroškov. Vsakemu svoje :wink:
vitranc
Kontraadmiral

oj

OdgovorNapisal/-a vitranc » Če Jul 03, 2014 08:42

no lepo napisano marcel vse je brez kakih zlo menernih misli in marcel se strinjam da nše male rakete so zakon heh marsikateri z veliko raketo heh kr pogleda k prletiš mim njega k misli da je najhitrejše hehehe
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Če Jul 03, 2014 09:13

Piki napisal/-a:

LP

.

@Piki:Jebe vsak motor, ki je čisto obdan s plini, napisal sem, da se to dogaja ob prvem vžigu po konzervaciji. Pri njemu pa je šlo za drug problem, netesen škorenj.

Ja vidiš Piki tko je to. Če je "netesen" škorenj in je motor "čisto obdan s plini", potem motor rad "jebe".

Kako že gre tisto o metli in svojem pragu
:roll:

lp
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Če Jul 03, 2014 09:23

Dobro, nekaj je uporaba posameznih neslovničnih besed, drugo je pa tvorjenje stavkov oz. povedi brez vsakih ločil in velikih začetnic. Kar je pa dejansko težko za brati..
Sicer pa to ni tema za v to temo :)
Uporabniški avatar
Piki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Piki » Če Jul 03, 2014 09:36

marenostrum napisal/-a:
Piki napisal/-a:

LP

.

@Piki:Jebe vsak motor, ki je čisto obdan s plini, napisal sem, da se to dogaja ob prvem vžigu po konzervaciji. Pri njemu pa je šlo za drug problem, netesen škorenj.

Ja vidiš Piki tko je to. Če je "netesen" škorenj in je motor "čisto obdan s plini", potem motor rad "jebe".

lp

Kaj se zdaj na pline obešaš, piši tako kot se spodobi. Jaz sem se obregnil ob tvoje pisanje, ki tudi precej varira, enkrat pišeš v skoraj pravilni slovenščini, drugič v nekakšnem "ljubljanskem" narečju", ki ga prebivalci glavnega mesta ne uporabljamo, kar je malo čudno in za druge člane povsem neznačilno.

Ne vem kaj ti zgoraj ni jasno, on je imel problem s plini zaradi netesenega škornja, po mojih izkušnja pa pretirano kajenje po konzervaciji tudi lahko duši motor, ki ima pokrov gor, brez njega ga pa ne. Če duši samo Tomosa, pa tudi prav.
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Če Jul 03, 2014 10:00

Piki napisal/-a:
marenostrum napisal/-a:
Piki napisal/-a:

LP

.

lp

Kaj se zdaj na pline obešaš, piši tako kot se spodobi. Jaz sem se obregnil ob tvoje pisanje, ki tudi precej varira, enkrat pišeš v skoraj pravilni slovenščini, drugič v nekakšnem "ljubljanskem" narečju", ki ga prebivalci glavnega mesta ne uporabljamo, kar je malo čudno in za druge člane povsem neznačilno.

Ne vem kaj ti zgoraj ni jasno, on je imel problem s plini zaradi netesenega škornja, po mojih izkušnja pa pretirano kajenje po konzervaciji tudi lahko duši motor, ki ima pokrov gor, brez njega ga pa ne. Če duši samo Tomosa, pa tudi prav.

Ne "obešam" se na "pline". Ker pa ne kapiraš na kaj se obešam, je nadaljna debata brez veze.

Dej napiš kej pametnega za Indal-a, avtorja teh strani, kater ima vprašanje glede obnove Glastrona. Al pa se sam na mopede hočeš spoznat?
Uporabniški avatar
Piki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Piki » Če Jul 03, 2014 10:16

Marenostrum, vsak na forumu piše o čemer želi in predvsem kar obvlada. Če boš pregledal moje objave za nazaj, boš videl, da ne pišem samo o Tomosih. Če pogledamo tvoje objave, je polovica njih konfilkt z MT ali drugimi. Kapiram jaz, kaj si želel izpostaviti, brez skrbi. Bolj me skrbi, če ti kapiraš zakaj sem sploh izpostavil tvoje pisanje, to ni povezano samo s tabo. Poglej redosled objav v tej temi, mogoče se ti posveti.
Drugače, pa tudi jaz menim, da je nadaljnje smetenje v tej temi brezpredmetno, povedala sva svoje.
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Če Jul 03, 2014 11:22

Piki napisal/-a:Marenostrum, vsak na forumu piše o čemer želi in predvsem kar obvlada. Če boš pregledal moje objave za nazaj, boš videl, da ne pišem samo o Tomosih. Če pogledamo tvoje objave, je polovica njih konfilkt z MT ali drugimi. Kapiram jaz, kaj si želel izpostaviti, brez skrbi. Bolj me skrbi, če ti kapiraš zakaj sem sploh izpostavil tvoje pisanje, to ni povezano samo s tabo. Poglej redosled objav v tej temi, mogoče se ti posveti.
Drugače, pa tudi jaz menim, da je nadaljnje smetenje v tej temi brezpredmetno, povedala sva svoje.

Že prvi stavek je sporen. Torej ti obvladaš pravopis :?: . Sej si pisal o tem , da bi bilo potrebno tudi moje pisanje popravit :roll:

Kar pišeš o "konfliktu" z nekterimi maš pa prav. Nekteri pač pišejo za to da pišejo in je brez repa in glave. Torej ne spada v temo v kteri pišejo. Lih radi tega sva tut midva v "konfliktu" :roll:

Ko pa pišeš, da te skrbi da jaz ne kapiram zakaj si izpostavil moj način pisanja, pa se sprašujem koliko članov z nickom marenostrum je tuki, da pač nisi mislil samo mene. Tega res ne kapiram.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov