popravilo motorja mercury

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

primozvel
Kapitan

OdgovorNapisal/-a primozvel » Če Jan 14, 2016 16:48

Prilagam slike bata ali je ta bat še dober ali ne in slike cilindra.

http://www.mojalbum.com/prizma/merc/fot ... 4#22900587

http://www.mojalbum.com/prizma/merc/fot ... 4#22900590

Po boljšem pregledu sem ugotovil da ima ena ojnica luft na gredi in je ojnica kar obrabljena potrebno bo dobiti drugo novo ali rabljeno.
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Če Jan 14, 2016 20:29

primozvel napisal/-a:A ima kdo kaj izkušenj z kupovanjem delov preko ebaya iz Amerike in kakšne dajatve moraš še plačati.
:D
Preko ebaja kupij samo kadar je free shiping. Do 22€ je brez carine in dajatev. Do 150€ plačaš samo ddv22%. Nad 150 je carina in ddv.
kristof
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a kristof » Pe Jan 15, 2016 07:25

Shipping ni nikoli free. Le da ga prodajalec včasih vračuna že v ceno izdelka..
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Pe Jan 15, 2016 09:13

kristof napisal/-a:Shipping ni nikoli free. Le da ga prodajalec včasih vračuna že v ceno izdelka..

Prav maš. Če je napisano free shiping prevoza ne plačaš.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Pe Jan 15, 2016 09:32

Ta bat je že ribal,jaz bi ga menjal.Cilinder pa shonat,ker je tudi alu.od bata na stenah cilindra in to mora proč.
mašinfirer
primozvel
Kapitan

OdgovorNapisal/-a primozvel » Ne Jan 31, 2016 22:45

Kolikšna naj bo reža batnega obročka ko ga dam v cilinder brez bata.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Po Feb 01, 2016 09:27

Ponavadi je pri 2T 0.10-0.20 ampak učasih je pa kaka druga cifra. Ta podatek je ponavadi (skor zmeri) v manualu od motorja. Kar sem iskal za mercury je še zmiri blo...
primozvel
Kapitan

OdgovorNapisal/-a primozvel » Po Feb 01, 2016 14:42

Pomiril sem star obroček in je reža okoli 0,5-0,6 ali naj ga zamenjam z istim novim ali je potebno menjat bat če daš obročke za 2. ali 3. brušenje.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Feb 01, 2016 17:18

Proivajalec predvidi tudi obročke.
Če je predvidel drugačne obročke za povečan bat moraš dati predvidene obročke.

Ni mi pa najbolj jasno kako si sploh kupil bat brez obročkov. Ponavadi je kit, sploh, če so povečani.

Nekateri proizvajalci pa imajo enake obročke tudi za povečane bate.

V praksi pa je tako, da reža niti ni zelo pomembna, sploh, če ima bat dva obročka. Če je prevelik itaq ne gre v cilinder.
Bolj pomembno je da daš NOVE obročke! Upam, da nisi mislil dat starih obročkov nazaj?
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
primozvel
Kapitan

OdgovorNapisal/-a primozvel » Po Feb 01, 2016 17:52

Bata nisem kupil novega nameravam zamenjati samo batne obročke.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Po Feb 01, 2016 20:26

Če boš kupil nove obročke za vrtino kot jo imaš pol nimaš kaj skrbet... MM če obročki nimajo reže ali je premala si lahko sigurn da bo motor zagrabo ko se segreje! Če je reža prevelika pa tam skozi uhaja nevrjetno velik kompresije, lahko se zgodi tudi da na tistem mestu kjer je reža s časoma prepiha bat.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Feb 01, 2016 23:28

Če je bat standard (ni bilo brušeno), potem tudi obročke vzameš standard. Ker če ni, ponavadi piše na batu.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Feb 01, 2016 23:28

primozvel napisal/-a:Bata nisem kupil novega nameravam zamenjati samo batne obročke.

Aham, nisem razumel najbolje...

Ce je bat standard, kupi standard obroček, ceprav dvomim, da je kaj drugacen... Saj sem na pol pogledal, ce so bati na sliki zgoraj tvoji... ne bo pomojem prav dolgo teklo. Problem poribanih batov je tudi deformacija materiala zaradi visokih temperatur.

Res, da z izvenkrmnimi nimam najboljsih izkusenj, pri mopedih, ki vrtijo visje pa garantirano kmalu se enkrat zariba, ce ni bil menjan bat in cilinder(ali popravljen...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Feb 01, 2016 23:35

Marcel_Mastnak napisal/-a:Če boš kupil nove obročke za vrtino kot jo imaš pol nimaš kaj skrbet... MM če obročki nimajo reže ali je premala si lahko sigurn da bo motor zagrabo ko se segreje! Če je reža prevelika pa tam skozi uhaja nevrjetno velik kompresije, lahko se zgodi tudi da na tistem mestu kjer je reža s časoma prepiha bat.

Ne vem kako ima to zrihtano mercury. Kar sem pa jaz do zdaj videl ima pa bat v utoru "pin", obroček pa je diagonalno pobrušen in če je prevelik sploh ne bo sel bat v cilinder. Dobro, ce nimas pojma in ga prisilis bo sel.

In ce ima bat 2 obrocka, sta utora vedno zamaknjena in lahko mi verjames, da ce povecas razmak za cel milimeter tega ne bos obcutil pri uporabi.

Seveda dopuscam, da je pri izvenkrmnih to vse skupaj drugace.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Feb 01, 2016 23:36

Kot je že napisal habibi, je tisti bat na sliki potrebno zamenjati, drugače ne bo za dolgo. Škoda, da se dela na pol.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov