Puščanje goriva na pokrovu plastičnega rezervoarja

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

grexon
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a grexon » Pe Jul 29, 2016 16:14

Takole je bil zmontiran
Slika
zdaj je pa premaknjen 3cm proti premcu.

NF, po vsem kar sem naredil na tem čolnu je žaganje in laminiranje tega problema mala malica.... jaz si želim problem rešiti za en teden, ki mi je še ostal. danes gre ven, pa da vidimo.
Drevo pada, zrak nastrada.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Jul 29, 2016 16:24

Tudi ko boš doma, da ne boš na pamet rezal za dostop, izreži tako da lahko montiraš servisna vratca in imaš stalen dostop.

http://www.navtikasport.com/index.php?productID=472
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Pe Jul 29, 2016 16:37

kocka napisal/-a:A lahko prideš do vijakov? Če lahko, potem jih odšravfaj simetrično vsaj 4, pa večje notri. Če ne moreš pa ga toliko premakni da ga boš lahko zakajlal med dno in pokrov kak les ali stirodur da bo tiščal dol.

:D :D :D
Če 8 vijakov ne drži ti vsako kajlanje in podlaganje odpade. Pri pljuskanju nastajajo hlapi ki jih težko zatesniš na improviziran način. Sploh če se zavedaš da moraš tako stisniti pokrov da stisne o rink ki je ob enem tesnilo. Z nobeno drugo stvarjo ne moreš to stisnit razen z vijaki.
grexon
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a grexon » Ne Jul 31, 2016 10:33

Evo, odprl pokrov, kupil debelejše vijake zdaj se mi je pa okroglo tesnilo razregnilone in ne sede v žleb pokrova, A se da tesnilo s čim zalepiti, če ga odrežem in skrajšam?
NOVI FOSIL
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Ne Jul 31, 2016 11:22

:D :D :D
Orinka ne smeš krajšati. Napit je z gorivom zato se raztegne. Probaj ga skuhat v vreli vodi in daj v njo prašek za pranje perila. Tako se bo orink malo skrčil.

Nato pred montažo rob kjer sedi orink namaži s silikonsko mastjo. Daj gor pokrov in enakomerno vijači pokrov tako da bo stiskal povsod enako.

Boga moli da se orink usede. Tako sem tudi sam naredil in bilo je ok.

Če ne bo slo pa v Kam navtiko ali pa Motomarine.
Želim ti da ti rata.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Ne Jul 31, 2016 12:15

Če imaš kaj lepila tisti o ring prereži in skrajšaj in ga zalepi skupaj. Je pa res ironija, da po vsem delu na čolnu te sedaj jebe en plastični tank. Drugič ga ob straneh fiksiraj s purpenom.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Jul 31, 2016 12:38

Tu se s Kocko nebi strinjal, sicer se v mnogih stvareh. O-ringa ne krajšaj! NF ti je dobro svetoval.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Ne Jul 31, 2016 12:57

Ok tole je bilo malo na hojla, ampak itak ga bo doma menjal in boljše skrajsan kot nic, itak mu je tale rezervar že polepsal dopust.
NOVI FOSIL
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Ne Jul 31, 2016 16:10

kocka napisal/-a:Če imaš kaj lepila tisti o ring prereži in skrajšaj in ga zalepi skupaj. Je pa res ironija, da po vsem delu na čolnu te sedaj jebe en plastični tank. Drugič ga ob straneh fiksiraj s purpenom.

:shock:
Orink ni za lepoto in tesneje prahu temveč benzina in hlapov. Ko ga prerežeš bo na stiku spuščal. Naredi kot sem ti povedal. Boš videl da se bo s stiskanjem pokrova sam usedel. Samo prej namaži.
grexon
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a grexon » Ne Jul 31, 2016 18:22

Bemtiš.... mali prepozno sem se priklopil na net. O ring odrezan, skrajšan za 1cm ter zvulkaniziran. Pokrov sem privijačil nazaj in debelejši vijaki so opravili svoje poslanstvo kot se šika. Sem pa prišel do spoznanja o izvoru problema. ZA VSE, KI IMATE V PLASTIČNIH REZERVOARJIH PLOVCE NA "STEBRIČKU". Rezervoar sem dobro fiksiral. Ker sem ga s tem stisnil skupaj je stebriček tišal cel pokrov ven. :oops:
No zdaj sem popustil objemko in s strani med steno kaluže in rezervoar nabil lesene kajle, s tem pa zvišal višino rezervoarja tako, da pokrov s plovcem brez problema sede na svoje mesto.
Upam, da bo teh nekaj dni vse skupaj zdržalo. Ko se vrnem z dopusta pa vse skupaj saniram tako, kot se spodobi.
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Pe Jun 16, 2017 08:47

@grexon,
kako si potem saniral zadevo s tesnenjem?
grexon
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a grexon » Pe Jun 16, 2017 09:02

čakam na novo tesnilo, da ga zamenjam..
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Pe Jun 16, 2017 12:23

grexon napisal/-a:čakam na novo tesnilo, da ga zamenjam..

Jaz grem danes po tesnilo v Dihto, pa ne vem ali naj vzamem večjega ali manjšega kot je original... A vijake si dal večje, ali ni bilo dovolj 'mesa' za večje navoje?
grexon
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a grexon » Pe Jun 16, 2017 12:29

Tesnilo mora biti enako kot original!!! Vijake pa vzemi malo debelejše in jih po potrebi odreži na enako dolžino kot original( da ne prebiješ plastike). Nove vijake vijači počasi in po diagonalnem vrstnem redu. Pazi, da ti ne obrne v prazno.
Lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta