Gorivo za Webasto

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Nov 30, 2016 22:43

Lahk Polancu k jim po ta novem Trump nafto voz. Mi bomo pa še zmerm gnojco tankal. :lol:
Kocka iz Ljubljane pri Sevnici.
Nazadnje spremenil kocka, dne Sr Nov 30, 2016 22:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Sr Nov 30, 2016 22:50

heron napisal/-a:
A ni tole grelec na nafto ?

Tako je.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Nov 30, 2016 22:53

Za moje pojme je tako lepo štango zazidat s pečjo čisti greh, punce še plesat ne morejo. :(
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Nov 30, 2016 23:24

EDO napisal/-a:
heron napisal/-a:
A ni tole grelec na nafto ?

Tako je.

Ja bo drzalo.. Nisem najdu slike kaminaiz barke ;) Ko bom se mal zrastu pa resno razmisljam da bi not dejansko kamin montiral. Zimski veceri ob ognju bi bili neprecenljivi. Seveda pa bi bilo.treba poskrbet za varnost, da ne bi za vedno zaspanckal....
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Dec 01, 2016 07:10

Ja ja SVOJE mnenje...pol pa piše da se nekomu ne da ukvarjat z ljudmi ki delajo po 100 km več z eno pa drugo nafto.Pač je človk tko napisu ,če so ga pa števci zeznal...zdele še na agip skočim pol pa gas
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kraj: Straža
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » Če Dec 01, 2016 07:57

polanc napisal/-a:..zdele še na agip skočim pol pa gas

He, he Iztok. Do umaga imaš edino v Krškem ali pa v Novem mestu AGIP. No še na Rudniku ti je še najbolj uzput :D . Pa še v Leclerc skočš po fasngo :D
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Če Dec 01, 2016 08:16

jaz sem imel lani iste težave z motorjem,stalno zabit filter,potem sem vrgel ven rezervoar in ga opral,ko sem odprl rezervoar je bila v njem tekočina,malo podobna nafti,lepljiva,lokalni mehanik pravi da je biodizel ki ga primešajo nafti,meni se je zdelo olje od friteze sicer ni smrdelo ampak oprijem lepljivost je ista,na koncu sem se vprašal kje konča olje od fritez mislim da v nafti za turiste in potem se začnejo problemi
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Dec 01, 2016 11:02

polanc napisal/-a:Ja ja SVOJE mnenje...pol pa piše da se nekomu ne da ukvarjat z ljudmi ki delajo po 100 km več z eno pa drugo nafto.Pač je človk tko napisu ,če so ga pa števci zeznal...zdele še na agip skočim pol pa gas

Dej polanc, mal vklop mozgane. To je 15% razlike v porabi, kar lahko das premosorazmerno z mocjo motorja. To je vec kot tunerji ven zvlecejo. Mal odpri oci. Pokaz ljudi ki z istim avtom in na nekih 50L delajo na istih pogojih po 200km vec. Jih ni, zal.
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Dec 01, 2016 12:30

100 km na 80 l tank z Kio.Zdej pa nehimo s tem, ker smo 100 svetlobnih let daleč od težav Webasta od mojga sina pa še koga.
Ja pa u Trboulah je Agip.LP Iztok
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Dec 01, 2016 12:54

Zanimivo je, da takšne trditve lahko prebereš samo na forumih. Kar je pa vsaj približno podprtih člankov pa nikjer ne navajajo razlik. Celo nasprotno - trditve, da je neko gorivo "močnejše" niso resnične in jih ovržejo.

Prebral sem test ameriškega AAA kluba in zabeležili so, da je najslabše gorivo proizvedlo 3.1% več saj od najboljšega. Kar pa ne pomeni 3.1% večjo porabo!!!
Pa v ameriki je trg goriva veliko širši od evropskega. Tudi zahteve imajo bolj mile. Tam imajo "generična" goriva in pa "branded". Vsaka vas ima skoraj svojo generiko.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Dec 01, 2016 14:25

Čist sam si si kriv.Kaj pa bereš tiste ameriške forume.Lepo bi na Morjeplovcu visel pa bi blo,tam ti pa pamet pucajo z nekimi decimalnimi procenti.Lepo na Agip al pa u Rusijo hod po nafto pa deli po 100 kilometru več na tank,tko ko mi pa bo. :lol:
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Dec 05, 2016 20:21

No tkole: Včeraj sva s sinom mal servisa nardila na Webastu.Kr čist u prafaktorje je šel.Je mašina air top 2000,letnik 08 junij.Kera smena ga je delala niso narisal :lol:
Razdrla sva tudi motorček.Je bil kr umazan od krtačk..Tle paste kako vlečete turbino dol Nama je ratal da ni počila..Z tremi špahtli in na zelo toplem,da je plastika voljna.treba je razprešat stator...ko sva sestavljala sva pušo mal pogrela,pa nabit jo je treba do tazadnje desetinke,sicer pol turbina praska in jo je treba spet snet.
Nisva želela zapravit 200 e cca za nov gorilnik.Tega sva razdrla,sprešala mrežico ven...zadi je bila povsem zabita, ko da bi bila polakirana. To ni možn spucat od spredaj in zagotov ne zgori,treba je mehansko spucat in potem pazljivo sestavit nazaj po pranju v acetonu.
Lepo sva ga sestavila nazaj,odletelo je le eno držalo za kable,ki pa ni pomembno..reciklirana in starana plastika pač.Sedaj je skupaj in čaka petka in vgradnje in jasn preizkusa.Upava ,da bo delal ok.Poročam .Pa sedaj bo Molovo nafto kuril..aja sej to sem pa že povedal...se ponavljam kot koledar..lalala.
Lep večer prjatli
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Dec 05, 2016 22:09

Polanc pogrešamo tvoje morjeplovske zapise, pust nafto pa kaj napiš tisto po polančevo, da nam bo v teh decemberskih večerih prijetno ob branju tvojih anekdot. :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov