Voziček za brušenje in barvanje antifoulinga ter podstavek stojalo za barko

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Feb 15, 2017 21:56

Je pa res da ful pršparaš na nafti ko ga en dan vlečeš gor, drug dan dol, pa je fertik vikenda :roll:

Vsak tele ma svoj vesele :lol:

Eni natikajo gor pa dol olagumo drugi pa fuk..., pardon plujejo :lol:

V vsakem primeru je navtika JEBENA zadeva :wink:
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » Če Feb 16, 2017 08:14

Kr en je nezadovoljen z kondomom.Očitno opravičeno.Ampak če obrnemo na sex-prvo sezono smo verjetno vsi imeli težave z natikanjem kondoma.Pogledaš materijo bolj od blizu,večkrat probaš in če ti ne zasmrdi, ti ni treba več ročno šmirglat.

No,brez heca.Kr en je opozoril na slabosti.Ideja slipa se mi vseeno zdi odlična.

V navtiki si vsi želimo malo vzdrževanja in veliko jadranja.Morda se bo tudi slip z več informacijami pokazal ok.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Feb 16, 2017 08:31

Jaz jih par poznam, ki so jih 2 sezoni natikali, vsakemu je pocil, vsi so ga flikali ,eni ga se vedno, polovica pa jih je obupala in ne natika vec...

A sem dost lepo napisal, pa da boste razumeli govorim o slipu...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Po Mar 20, 2017 10:15

Politika antifoulingov je veliko bolj preračunana kakor si domišljamo.
Tovarne antifoulingov namenoma zavajajo ljudi.
Tovarne antifoulingov namenoma držijo ljudi v nevednosti.
Tovarne antofoulingov namenoma ne želijo prodajati ljudem dober antofouling.
Tovarne namenoma dajo na police slabe antifoulinge, tako da ljudje morajo vsako leto znova kupiti od njih izdelek in da vsako leto od njih ponovno zaslužijo.

Naprimer Hempel namenoma prodaja slab antifouling MilleDynamic, HardRacing ljudem s popvrečnim znanjem.
Hempel bi bil že zdavnaj v stečaju če bi na police v Merkurju dal tale kvaliteten njihov antifouling ki zdrži do 8 let, saj naslednjih osem let nebi nobeden nič kupil:

http://www.hempel.com/en/products/globic-9000-78950

Mi morjeplovci moramo bit hvaležni, da imamo neodvisen forum morjeplovec, kjer si lahko izmenjujemo znanje in informacije ki nam veliko koristijo in da administrator dovoli, da širimo znanje.

Ni vse povsod tako lepo kakor na našem morjeplovcu.
V Italiji so forumi skorumpirani.
Če na Italianskem forumu napišeš malo preveč dobrih prispevkov (kako sam popraviti plovilo, navodila za odpravo somoze, navodila za plastificiranje, informacije o boljši izdelkih) te administrator foruma blokira, ker širiš znanje. Italiani na splošno dajo vsa popravila delat serviserjem in serviserji želijo, da ljudje ostanejo nevedni in nikoli ne zvedo in naučijo kako lahko neko delo sami opravijo. Ker se serviserji zavedajo, da če ti stranko naučiš kako se barva antifouling bo to ona počela sama in boš kot serviser izgubil stranko zavedno. Serviserji poznajo dobre izdelke in dobre antifoulinge ampak namenoma svetujejo slabše zato da lahko vsako leto na tebi zaslužijo za dvig plovila in barvanje antifoulinga.

Jaz sem pisal koristne prispevke, navodila za popravila in obnovo plovil in me je administrator na forumu "Amici della Vella" opozoril, da serviserjem kradem kruh, pa nisem razumel kaj misli s tem in sem še naprej tu pa tam kak koristen prispevek napisal dokler me ni vrgel iz foruma in pobrisali moje prispevke.
Naj poudarim da nisem napisal nikoli nobenega oglasa ali kaj podobnega, za njih sem bil čarovnica ki širi znanje da zemlja ni ploščata.
Jaz sem pa mislil, da so le v dobi suženjstva in feudalizma zatirali izobraževanje in razgledanost ljudi ampak sem se zmotil.

Eppur si muove.

Slika
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Mar 20, 2017 11:08

Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 13:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » To Mar 21, 2017 10:32

Verjetno zakonodaja res omejuje količino strupenih snovi v antifoulingih ampak govorim o antifouligih ki jih je dovoljeno proizvajat in se tudi prodajajo. V Miljah nasproti nakupovalnega centra Montedoro je podjetje ki prodaja antifouling "Jotun Sea Quantum Ultra S" za približno 900€ kanto 20 litrov, kateri tudi zdrži 4 sezone tudi če pozimi barke ne takneš in ne voziš.

Velika podjetja imajo za direkterje pametne ljudi, kateri se s konkurenco zmenijo, tako da vsi bolje služijo.

Enako je v avtomobilski industriji, avte namenoma ne delajo več, da trajajo večno ampak da trajajo 5 let.

Enako je tudi pri gospodinjskih aparatih, mobitele delajo da trajajo dve leti. Čeprav bi lahko naredili veliko bolj kakovostne telefone.
Pa je še vedno Apple multimiliarder.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Mar 21, 2017 11:36

Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 13:08, skupaj popravljeno 1 krat.
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » To Mar 21, 2017 13:16

Saj ga lahko kupiš,Jotun,Intrnational,sigma ,15 eur liter.

http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=20100
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » To Mar 21, 2017 21:23

KAPITAN SILVER napisal/-a:Točno tako, spust in dvig plašča traja 10- 15 minut. plašč se ne zatika v gredelj, ker najprej napihneš obroč na plašču in se lepo sam dvigne ob trupu barke. Očistim ga dvakrat na leto, marca in oktobra.
V marini mi dovolijo uporabo električnega priključka za črpalko.

Bi lahko kakšno sliko prilepil? Res me zanima kako to zgleda na tvoji barki.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Sr Mar 22, 2017 09:07

Tudi pri meni lahko kupiš antifouling Jotun Sea Quantum Ultra S ki zdrži več let in to po simbolični ceni -75% ceneje kakor je redna cena za ladjedelnice.

http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=18340

In zagotovo je na forumu, kak uporabnik, ki je kupil od mene ali od Vala antifouling in bi mu bila z Valom izredno hvaležna in prosiva da potrdi, da antifouling ki je kupil od naju zdrži bistveno dlje kakor antifouling ki se ga lahko kupi v naših trgovinah.

.

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Mar 22, 2017 09:13

Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 13:02, skupaj popravljeno 1 krat.
kuljo
Desetnik
Kraj: Ilirska Bistrica

OdgovorNapisal/-a kuljo » Sr Mar 22, 2017 10:23

Jaz sem kupil od Bonaparteja antifouling pred tremi leti in bom šele to leto dal barko ven iz vode, barka je še vedno čista, ampak je potrebno vseeno dvignit zaradi kontrole in menjave olja v peti.
Pred tem sem imel na barki hempel barvo, ki je enostavno katastrofalna po mojih izkušnjah, žal.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Mar 22, 2017 18:46

Hempel kot znamka ziher ni katastrofalen, samo to kar mi kupujemo je pač za eno leto ali pa še manj... Ima pa tudi Hempel profesionalno linijo za velike ladje in tudi tisti ziher zdrže nekaj let...

Me pa bega kar je napisal "kuljo", da bo barko dvignil po 3 sezonah zaradi kontrole in menjave olja v peti??? A pa to eni res počnete??? Predvidevam, da gre za jadrnico in sail drive. Fantje ne ga srat, če nimate toge gredi (osovine), potem MORA barka vsako leto na suho, olje ven, tlačni test, pa novo olje notri!
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Sr Mar 22, 2017 18:48

admin napisal/-a:Hempel kot znamka ziher ni katastrofalen, samo to kar mi kupujemo je pač za eno leto ali pa še manj... Ima pa tudi Hempel profesionalno linijo za velike ladje in tudi tisti ziher zdrže nekaj let...

Me pa bega kar je napisal "kuljo", da bo barko dvignil po 3 sezonah zaradi kontrole in menjave olja v peti??? A pa to eni res počnete??? Predvidevam, da gre za jadrnico in sail drive. Fantje ne ga srat, če nimate toge gredi (osovine), potem MORA barka vsako leto na suho, olje ven, tlačni test, pa novo olje notri!

Admin, eni naredijo 5 ur letno pa še to s 4imi vozli največ. Tam je ok, tud če je pol vode, pol olja😉
-----------------

***Naj bo vsak dan najlepši!
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Mar 22, 2017 19:03

Bonaparte napisal/-a:Tudi pri meni lahko kupiš antifouling Jotun Sea Quantum Ultra S ki zdrži več let in to po simbolični ceni -75% ceneje kakor je redna cena za ladjedelnice.

http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=18340

.

Drag si ko .... upam, da je to cena z računom in davkom...
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov