Copercoat
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
atilone hvala za informacije.
Se pravi kot je rekel Ariki, da gre na kilogram epoxija 2 kg bakrovega prahu je potem računica nekako takšna.
2kg cu prahu= 80 eur
1 kg epoxi= cca 20 eur
Vse skupaj 100 eur za eno enoto.
V trgovini stane od 120-130 eur, verjetno bi se dalo dobiti še kak eur ceneje in še čistost prahu je 99%. Pri tvoji ponudbi pa je 95%
Mislim da se potem bolj splača stvar kar kupit originalno.
Prah se da dobiti brez problema z brušenje oz flexanjem. Vzameš kos bakra in ga brusiš, od njega letijo opilki in to je to. Ampak vprašajte se koliko časa bo potrebno, da se nabrusi recimo 10 kg cu prahu kolikor bi ga potreboval za 5 kg epoxija.
Mislim da bom stvar kar kupil original.
Ariki tvoje mnenje?
Se pravi kot je rekel Ariki, da gre na kilogram epoxija 2 kg bakrovega prahu je potem računica nekako takšna.
2kg cu prahu= 80 eur
1 kg epoxi= cca 20 eur
Vse skupaj 100 eur za eno enoto.
V trgovini stane od 120-130 eur, verjetno bi se dalo dobiti še kak eur ceneje in še čistost prahu je 99%. Pri tvoji ponudbi pa je 95%
Mislim da se potem bolj splača stvar kar kupit originalno.
Prah se da dobiti brez problema z brušenje oz flexanjem. Vzameš kos bakra in ga brusiš, od njega letijo opilki in to je to. Ampak vprašajte se koliko časa bo potrebno, da se nabrusi recimo 10 kg cu prahu kolikor bi ga potreboval za 5 kg epoxija.
Mislim da bom stvar kar kupil original.
Ariki tvoje mnenje?
Hempel se meni zdi najboljša in najcenejša opcija ampak kaj ko se mi tako hitro obraste.
Vsako leto dam čoln ven nekje aprila, maja potem je do septembra vse v redu nato pa začne poganjat kot noro. Pri tistih, ki pa čoln dvigajo ven iz vode je pa vsekakor hempel najboljša opcija.
Tako, da če se odločim za copercoat vam sporočim rezultat.Lp
Vsako leto dam čoln ven nekje aprila, maja potem je do septembra vse v redu nato pa začne poganjat kot noro. Pri tistih, ki pa čoln dvigajo ven iz vode je pa vsekakor hempel najboljša opcija.
Tako, da če se odločim za copercoat vam sporočim rezultat.Lp
Ariki mislim da tvoja računica ni točna, vsaj če se držiš original copercoat tabele.
Se pravi jaz porabim za svoj čoln dve piksni in pol hemlpa, to je cca 1,5-2l Po njihovi tabeli pa za to isto kvadraturo in štirikratni premaz potrebujem 5-6 l copercoata.
Se pravi hempel 3 piksne = 60-100 eur
Copercoat 6 piksen = cca 700 eur
Ja ni problem če si lahko privoščiš, da je čoln 10 let v vodi. Se izplača. Jaz pa moram isto dvigat in čistit peto, menjat cinke ...
Edino kar bi privarčeval je vsakoletno umazano delo brušenja in barvanja.
Ampak
še vedno se zagrevam za copercoat.
Se pravi jaz porabim za svoj čoln dve piksni in pol hemlpa, to je cca 1,5-2l Po njihovi tabeli pa za to isto kvadraturo in štirikratni premaz potrebujem 5-6 l copercoata.
Se pravi hempel 3 piksne = 60-100 eur
Copercoat 6 piksen = cca 700 eur
Ja ni problem če si lahko privoščiš, da je čoln 10 let v vodi. Se izplača. Jaz pa moram isto dvigat in čistit peto, menjat cinke ...
Edino kar bi privarčeval je vsakoletno umazano delo brušenja in barvanja.
Ampak
Pri mojem čolnu pa je v vodi zelo malo in porabim manj kot piksno in pol. Zato bo 3 litre Copercoata kar prava mera. Ceno za antovegetativni premaz sem pa navil v nebo ... pa se kljub temu splača.
Res ne vem zakaj je treba tako vztrajat pri vsakoletnih dvigih. Če trup ni obraščen to ni potrebno. Tudi cinkov menda ni treba menjat prav vsako leto zapored. Marsikaj se pod vodo očisti tudi ročno. Saj je vse skupaj le zabava v katero se da z lahkoto vključiti tudi družbo, še lažje pa otroke.
Res ne vem zakaj je treba tako vztrajat pri vsakoletnih dvigih. Če trup ni obraščen to ni potrebno. Tudi cinkov menda ni treba menjat prav vsako leto zapored. Marsikaj se pod vodo očisti tudi ročno. Saj je vse skupaj le zabava v katero se da z lahkoto vključiti tudi družbo, še lažje pa otroke.
Ariki imaš vse prav, ampak poudarjam, jaz ne morem kar po nogi in propelerju mazat copercoata. In ravno zaradi tega je potreben dvig, mogoče ne vsako leto, ampak...
Zato bolj ko računam bolj vem da bom spet dražjo varianto užgal
Tak pač sem, če imajo otroci svoje igrače, zakaj pa jih nebi imeli še mi
Zato bolj ko računam bolj vem da bom spet dražjo varianto užgal
Tak pač sem, če imajo otroci svoje igrače, zakaj pa jih nebi imeli še mi
(moj prvi prispevek na forumu...)
Tale tema se je pred kratkim pojavila tudi v enem izmed dopisnih seznamov, ki jim sledim. Če koga zanima:
http://steamradio.com/pipermail/multihu ... 31719.html
Tale tema se je pred kratkim pojavila tudi v enem izmed dopisnih seznamov, ki jim sledim. Če koga zanima:
http://steamradio.com/pipermail/multihu ... 31719.html
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 1 gost