Tomos 4

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
franc5e
Admiral

Re: Tomos 4

OdgovorNapisal/-a franc5e » Sr Jan 30, 2019 13:06

habibi Vll napisal/-a:Probaj še odviti ta dolgo šobo, ki je na zgornji točki uplinjača.Vijak(medenina) je dolg kaka 3cm, spodaj pa je povsem majhna diza, ta se rada zamaši, mislim da je 0.3 mm.Če motor stoji dlje časa, gorivo izhlapi, olje pa se prime na stene diz in zmanjša pretok goriva.Tudi to je ena od možnosti.

Maš prav, jaz sem takega kupil, pa ni vžgal, pa sem samo to dizo spucal, pa je kot nov. Ker gorivo ni moglo skozi dizo, mu je teklo v zračni filter in človek je spodaj na tistem črnem filtru vrtal luknje, da je gorivo lahko teklo na ohišje...... :wink:
Delta1982
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Delta1982 » To Apr 30, 2019 10:19

Piki napisal/-a:
novinec1 napisal/-a:če ti ni pretežko prosim lociraj to odprtino ker na mojem nisem videl nič podobnega
http://obnovi-si.si/Slike/katalogi/Kata ... 8%20T5.pdf

Del 206.580. Odprtina je na tisti strani, kjer je cev.

Pozdravljen..potem se je izgubila tema glede trdega obracanja motorja.meni je isto zapikala osovina za obracanje 4..zajbšpricam z wd v vse mozne luknje okoli ampak nekak ne apusti.se kak predlog
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » To Apr 30, 2019 12:49

Samo s špricanjem tem ali onem, je le kratkotrajna rešitev.Zadevo je treba razdret, je pač malo več dela, obenem se še kaj naučiš za v bodoče.Šele, ko daš stvar narazen, vidiš, da je špricanje bolj blažev žegen.Notri v ohišju in plastičnih pušah se nabere tudi sol, ki se napne, ko se posuši, zraven je še zaribana umazanija in to je treba odstranit, nato pa namazat z belo mastjo in zadeva dela.S špricanjem in vrtenjem samo še bolj obrabljaš plastični vodilni puši in tudi ohišje, ter s tem narediš še večji vstop morske vode tja kamor ni treba.Vprašanje je le, če se ti da to naredit, rečeš, ma bom mal pošpricu sej bo dobr. :roll: :wink:
mašinfirer
Delta1982
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Delta1982 » To Apr 30, 2019 15:03

Aha.torej bo potrebno plunit v roke..bral sem tudi da ce segrejes os da popusti kak je stem.kdo probal.ker me malo skrbi kak to razkopat glede na to da je sol naredila svoje
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » To Apr 30, 2019 15:40

Grej na ene 100c, zmešaj aceton in ATF olje 50:50 in nalivaj not dokler ne spusti, ko spusti ga vrti tolk časa, da začne normalno funkcionirat.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Delta1982
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Delta1982 » To Apr 30, 2019 20:58

Segrel vlil not oboje in celo z gurkno probal premaknit.pa ni šans..res cudno .ampak verjetno ne bo druge kot raztavit.ker se tega nisem delal kaksen nasvet vsaj zacetek postopka.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » To Apr 30, 2019 21:42

Potrplenje. Namakej z atf in acetonom in grej bo spustilo. Moj je tudi lep čas odklanjal pol je pa šlo počasi.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov