Darh napisal/-a:Demontaza pa vzemi “malo stemarco” pobrusi robove na dletu, ce imas slicajno novega, pri rabljenem ni treba, nato si malo pomagas z multimastrom, radirko na baterijski in brusilka.
Pazi!!!!!!!! Da ne poskodujes gelcoata!!!!! Delaj previdno.
Za štemarco se nekako nisem mogel ojunačiti, imam močnejšo od tiste, ki jo je uporabil modro morje...
Sem pa postopal takole.
Začetno stanje:

Po napadu z rezkarjem:

Po obdelavi z dletom in macolo:

Zadnji ostanki lesa odstranjeni z multi vibracijskim orodjem

Pomembno je sprotno odsesavanje in čiščenje, saj se koščki/drobtinice lepila rade lepijo na gel coat.
Aja - popolnoma brez poškodb gelcoata seveda ni šlo

- sem se pa trudil da so ostale na minimumu.
Čaka me še ena etapa - dokočno odstranjenjevanje lepila in fug. Vendar ta vikend pavza - viroza ne pusti na barko

Sem pa z olajšanjem ugotovil, da dno kokpita ni poglobljeno in mi bo vseh 10mm lesa ostalo na voljo brez podlaganja. Računam, da tega v nadaljnjih 50 letih ne bom zbrusil

. Zoprno je edino to, da je dno lepljeno na raster površino, kar pomeni, da me čaka kar veliko brušenja, če hočem odbrusiti vse lepilo. Ali bi bilo varno, da samo temeljito obrusim podlago, tudi če ostanejo kakšne rastrske dolinice napolnjene s starim lepilom?
Imam pa še eno vprašanje. Na sliki se vidi, kje je pasarela ob valovanju drgnila v les in ga obrabila.

Za začetek nameravam položiti zaključno letvico pravokotno na ostale - če se mi les spet poškoduje bo poškodovana samo ena in ne pet letvic. Razmišljal pa sem tudi, da bi ta zaključek zaščitil z enim eloksiranim aluminijastim kotnikom.