MENJAVA 4.3 L BENCIN MOTORJA ZA 3.0 TDI

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

miles
Praporščak

OdgovorNapisal/-a miles » Če Jun 18, 2009 07:48

Gaso napisal/-a:Čipanje tega motorja je OK, ampak ne na 260HP, ampak na max 180HP.
Si predstavljaš koliko bi zrdržal ta motor čipan na 290HP v tovornjaku, verjetno ne prav dolgo. Ne verjamem, da boš lahko dosegel brez črnega dima 230HP na 3800rpm. Jaz sem pristaš velikih kubikov in mnenja da mora imeti v navtiki motor z 230HP vsaj 3.5L, le takšen motor bo dolgoročno lahko zdržal te obremenitve.

1. Moj 3.0 motor ima original 225 HP. Ne vidim smisla, da bi mu elektronsko zmanjseval moc - ce si sploh mislil to.

2. Veliki kubi, ki jih zagovarjas imajo samo to prednost, da imajo vecji navor - ta moj audijov dizel ima navora vec kot 5,7 mercov bencinar! To si lahko siguren, navora je tukaj za izvoz :wink:
miles
Praporščak

OdgovorNapisal/-a miles » Če Jun 18, 2009 07:56

atilone napisal/-a:Sem si malo prebral to temo. Tukaj in na drugih D forumih. Se najdejo ljudje, kateri so marinizirali Audi 2,4 in 3,0 tudi. Pravijo pa, da obstajajo skriti problemčki, kateri narasejo v probleme, seveda rešljive, ampak kar nekaj predelav. Prvi problem pride z blokado motorja proti kraji :shock: . Meni ni bilo jasno zakaj. Odklopiš in OK. Njet, je kar zahteven poseg. Eden predlaga, inštalacijo kompletne elektropovezave z ključavnico, prenest na barko. Potem ( sem bral na hitro in bom mogoče kaj narobe napisal )razni EPS in vse te okrajšave, to mora proč. Kako ? Niso pisali, ampak ko prideš do tja baje vidiš :?: . Mnogi odsvetujejo predelavo motorjev z turboti, zaradi pogostih okvar. No to so ti že tako 24 X napisali naši :) .
Obilo sreče pri tvojem projektu ti želim.
LP
ps: meni so pri samogradnji tudi govorili; Kaj iz teh palč boš naredil barko? Je šlo.

:)

Se strinjam, taksni problemi bodo sigurno nastali. Ceprav , ce jaz pravilno razumem delovanje, je za to kriva elektronika in ce bom zamenjal kompletno elektroniko, potem to ne bi smelo zafrkavati.

Ta vikend grem najbrz v Trst, sem nasel trgovino, ki prodaja VW marine, da se malo bolj seznanim s tem kaj bom vse potreboval in tudi s cenami.

p.s. Sem pa zelo vesel spodbude, tnx!
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Jun 18, 2009 09:14

Miles zdravo.
Sem ti pozabil odgovorit na tvoje vprašanje na prvi strani. Cena predelave.
10,000 €. To ceno je napisal možakar, kateri je mojster za motorje ima servis v Lübeck-u D, in je iz radovednosti šel v to. Torej dela v ceni ni vključenega. Njegov komentar. Končni izdelek, noro dobro, racionalnost predelave noro slabo, rok trajanja predelave ( do sedaj osem mesecev :wink: ), naprej pa poroča čez leto dve,tri.......... .Bomo videli je rekel.
LP
miles
Praporščak

OdgovorNapisal/-a miles » Če Jun 18, 2009 09:35

atilone napisal/-a:Miles zdravo.
Sem ti pozabil odgovorit na tvoje vprašanje na prvi strani. Cena predelave.
10,000 €. To ceno je napisal možakar, kateri je mojster za motorje ima servis v Lübeck-u D, in je iz radovednosti šel v to. Torej dela v ceni ni vključenega. Njegov komentar. Končni izdelek, noro dobro, racionalnost predelave noro slabo, rok trajanja predelave ( do sedaj osem mesecev :wink: ), naprej pa poroča čez leto dve,tri.......... .Bomo videli je rekel.
LP

Hehe...cist verjamem, kar si napisu. Bom ti pa zdej predstavu moj projekt pa bos reku, ce se mi splača.

Rinkerja 270 Fiesta Vee, 1999 letnik, zelo lepo ohranjenega imam nagledanega iz Usa (konec meseca grem v Usa in ga grem sproti pogledat) za 11500$ plus stroški ladijskega prevoza, uvoza, davek, dajatve itd.. kar skupaj nanese cca 13 000 eur oziroma še kak euro manj. Čoln je s poškodovanim motorjem - blok, ventili itd... in brezhibno bravo II peto.

Doma imam ta Audijev 3.0 tdi motor, potem če vračunam 13 000 eur za stroške predelave, pomeni da sem za cca. 25 000 eur si zrihtal čoln, ki je že konkretno velik, pije "pomoje" max 30 L in zgleda super.

Tega 2052 bom mel pa za byboat;)

LP.
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Če Jun 18, 2009 10:21

miles napisal/-a:
S

Rinkerja 270 Fiesta Vee, 1999 letnik, zelo lepo ohranjenega imam nagledanega iz Usa (konec meseca grem v Usa in ga grem sproti pogledat) za 11500$ plus stroški ladijskega prevoza, uvoza, davek, dajatve itd.. kar skupaj nanese cca 13 000 eur oziroma še kak euro manj.

LP.

Ta tvoja matematika mi pa ni čisto jasna.
Prepričan sem ,da te bo ta čoln preden bo v vodi prišel z vsemi dajatvami,pregledi, ce certifikati,eko testi motorja in še kaj se bo našlo na
45000 eur ali še več.
Lp
Nazadnje spremenil val, dne Če Jun 18, 2009 10:43, skupaj popravljeno 1 krat.
miles
Praporščak

OdgovorNapisal/-a miles » Če Jun 18, 2009 10:37

val napisal/-a:
miles napisal/-a:
S

Rinkerja 270 Fiesta Vee, 1999 letnik, zelo lepo ohranjenega imam nagledanega iz Usa (konec meseca grem v Usa in ga grem sproti pogledat) za 11500$ plus stroški ladijskega prevoza, uvoza, davek, dajatve itd.. kar skupaj nanese cca 13 000 eur oziroma še kak euro manj.

LP.

Ta tvoja matematika mi pa ni čisto jasna.

$ => Eur
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Če Jun 18, 2009 10:45

Hmmm... si že naletel na težavo še preden si sploh karkoli kupil / naredil... Kot sem že rekel, stvar ni enostavna. Eto, problem je da USA barke NE MOREŠ več uvoziti v Slovenijo, ker nima CE certifikata (99 letnik je 99% nima), neglede na to da boš predelal motor. Cariniki je enostavno ne bodo spustili iz skladišča. Pika. Barka mora it iz EU da jo boš sploh lahko premaknil iz carinskega skladišča. Ok, lahko narediš delni uvoz nazaj v SLO (za 3 mesece), ali pa potem šraufaš na HR ampak to zna predstavljat zopet čas, $$$ in probleme.

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » Če Jun 18, 2009 10:49

SS9940! jaz pa mislim .da samo lupino brez motorja lahko pripelje.
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Če Jun 18, 2009 11:04

miles,
pri katerem prevozniku pa si dobil ceno za prevoz iz USA, nazadnje ko sem se jaz zanimal za to, je bila cena za prevoz čolna takšne velikosti 4600€ in to fco GENOVA.
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Če Jun 18, 2009 11:29

CE certifikat se ne nanaša samo na motor in pogon, ampak tudi druge sklope, npr. kalužo, odpadne vode,... tako da ;)

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » Če Jun 18, 2009 11:47

ss9940 napisal/-a:CE certifikat se ne nanaša samo na motor in pogon, ampak tudi druge sklope, npr. kalužo, odpadne vode,... tako da ;)

LP

SS

Se strinjam s teboj ,vendar si lahko za lupino ta certifikat pri pooblašenem zavodu pridobi,kaj pa je za motor brez ce certifikata skoraj nemogoče.
lp
miles
Praporščak

OdgovorNapisal/-a miles » Če Jun 18, 2009 11:48

Gaso napisal/-a:miles,
pri katerem prevozniku pa si dobil ceno za prevoz iz USA, nazadnje ko sem se jaz zanimal za to, je bila cena za prevoz čolna takšne velikosti 4600€ in to fco GENOVA.

Točno do Genove je tudi v mojem primeru, prevoznik je Maersk, ceno sem dobil od ameriške posredniške firme. 11500 $ => 8500 eur + tvojih 4600 eur bi že bilo tudi nekaj takega kar sem rekel. Zdej edino nisem še dobil odgovora ali to vključuje davek, verjetno imaš prav, da ga ne, pa sedaj to tudi ni toliko pomembno.

Problem je pa res v CE certifikatu - to zaj... celo stvar. Hvala za opombo!
Bo treba neki poštudirat..
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » Če Jun 18, 2009 11:54

Pokliči na Germanishe loyd gospoda Starešiniča 041 699112 ,ti bo vse razložil ,kako je s certifikatom za lupino, in kakšna je cena za pregled.
lp
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Če Jun 18, 2009 12:08

Hmmmm ne vem če ima smisel... Tudi če bi dobil CE certifikat za lupino (brez predelave nebo šlo), ga še vedno nimaš za motor, le-to pa rabiš za registracijo čolna... Če boš delal lastno marinizacijo motorja, pomeni to netipsko homologacijo, kar pa zopet pomeni MUCHO dinaros... seveda pred marinizacijo samo, ki je takintak gromozanski strošek ;) Kot sem rekel, možno je ampak kar se tiče racionalnosti pa je za razmislit :D Da nebo barka na koncu dražja kot pa tipska nova, ker tisto razliko niti približno ne boš prišparal na razliki v porabi... no ja mogoče v kakih 20-30 letih :D :D :D

ZATO: merca al pa volvota pa gasa, bo najbolj poceni! Če pa je predrago, pač manjšo barko!

Američani pravijo da je BOAT (čoln) kratica za Bring Out Another Thousand in res je! :P :P

LP

SS
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Če Jun 18, 2009 12:17

val napisal/-a:SS9940! jaz pa mislim .da samo lupino brez motorja lahko pripelje.

Hmmmm nisem ravno tako prepričan... Bolje se prej pozanimat kot pa kasneje jokat... Iz izkušenj vem da so naši cariniki bolj trdi in niti ne pustijo čolna v/iz skladišče brez CEja, pa čeprav pripelješ samo lupino... Vse skupaj je itaq brezveze če mene kdo vpraša... Merci/Volvoti so isti po celem svetu, to je samo bariera za uvažanje čolnov iz USA ;)

LP

SS

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov