Merilec goriva
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
To bi bilo primerno za VSE motorje ter v eni verziji tudi kot števec absolutne porabe za peči na kurilno olje za ogrevanje, za generatorje za GSM bazne postaje... z sporočanjem preko SMS ob preseženih pretokih, nivojih, ob določeni vrednosti... Možnosti je ogromno.
Ampak tukaj me zanima predvsem Vaše mnenje za motorje v navtiki.
LP NT
Ampak tukaj me zanima predvsem Vaše mnenje za motorje v navtiki.
LP NT
- Nikola T.
- Admiral
- Kontakt:
Še nisem opisal točno kakšen prikaz imam v mislih
je pa vsekakor BT in Wi-Fi v špilu.
LP NT
Še nekajkrat bom porinil tole v ospredje, kasneje pa bom za nazaj pobrisal.
Nekaj bi vprašal člane foruma.
Koliko bi bili pripravljeni še odšteti za merilnik porabe, ki bi poleg trenutne porabe/h, celotne porabe prikazoval še statistiko in predvideval prepotovano pot ob danem gasu in pomagal izbrati najoptimalnejšo hitrost glede na porabo in prevoženo razdaljo ob trenutnih pogojih na morju.
Prihranki bi bili lahko zelo veliki na letni ravni.
Verzije:
- Bencin izvenkrmi motor (1 senzor)
- Bencin vgradni 1 motor (1 senzor)
- Diesel 1 motor izpodrivna plovila in gliserji (2 senzorja)
- Dvomotorno plovilo (4 senzorji)
Vprašanje je resno, ker rabim oceniti v kolikor bi lahko izdelal tak instrument in kakšen bi bil po vašem mnenju interes.
Hvala za Vaša mnenja
Nikola Tesla
LP NT
Še nekajkrat bom porinil tole v ospredje, kasneje pa bom za nazaj pobrisal.
Nekaj bi vprašal člane foruma.
Koliko bi bili pripravljeni še odšteti za merilnik porabe, ki bi poleg trenutne porabe/h, celotne porabe prikazoval še statistiko in predvideval prepotovano pot ob danem gasu in pomagal izbrati najoptimalnejšo hitrost glede na porabo in prevoženo razdaljo ob trenutnih pogojih na morju.
Prihranki bi bili lahko zelo veliki na letni ravni.
Verzije:
- Bencin izvenkrmi motor (1 senzor)
- Bencin vgradni 1 motor (1 senzor)
- Diesel 1 motor izpodrivna plovila in gliserji (2 senzorja)
- Dvomotorno plovilo (4 senzorji)
Vprašanje je resno, ker rabim oceniti v kolikor bi lahko izdelal tak instrument in kakšen bi bil po vašem mnenju interes.
Hvala za Vaša mnenja
Nikola Tesla
- Nikola T.
- Admiral
- Kontakt:
Vsi veste, da zastonj ni ničesar (več). Potrebujem konkretne predloge, da naredim kalkulacijo, če se mi izide ali ne.
Da naj bi bilo čim cenejše to itak sam vem pa da bo kakšen poseben popust za morjeplovce je tudi logično, gre predvsem za oceno glede na globalni trg in če bo za Vas sprejemljivo bo tudi za ostale trge.
Rabim konkretne številke, ko si pred dejstvom tolko bi za to odštel in to cifro rabim... kajti če sedaj vse skalkuliram je predrago ampak imam možnosti poceniti pa, da vidim, če mi uspe.
LP NT
Da naj bi bilo čim cenejše to itak sam vem pa da bo kakšen poseben popust za morjeplovce je tudi logično, gre predvsem za oceno glede na globalni trg in če bo za Vas sprejemljivo bo tudi za ostale trge.
Rabim konkretne številke, ko si pred dejstvom tolko bi za to odštel in to cifro rabim... kajti če sedaj vse skalkuliram je predrago ampak imam možnosti poceniti pa, da vidim, če mi uspe.
LP NT
Fantje! Jaz nikoli nisem imel teh senzorjev. In smo vedno veseli pluli širom jadrana. Ko je bil dan za tankanje, so me ostali družinski člani pustili pri miru iz znanega razloga.
Po dveh bevandah sem pozabil in družinska sreča je bila zopet tu. Veseli smo nadaljevali z dopustom.
Sedaj pa imam serijsko vgrajeno to sranje in non-stop oči visijo na tistih cifrah.
povzetek: Skoz sem slabe volje
NT, ti pa kar veselo v izdelavo. Saj veš, slovenčki smo po defoltu že mal slabe volje in komaj čakamo, da nas nekaj dodatno razpizdi in potem veselo šimfamo. To nas osrečuje. To dokazujejo nekatere teme tukaj.
Tako da tukaj je tržna niša. Globalni trg je pa vprašanje
Sedaj pa imam serijsko vgrajeno to sranje in non-stop oči visijo na tistih cifrah.
povzetek: Skoz sem slabe volje
NT, ti pa kar veselo v izdelavo. Saj veš, slovenčki smo po defoltu že mal slabe volje in komaj čakamo, da nas nekaj dodatno razpizdi in potem veselo šimfamo. To nas osrečuje. To dokazujejo nekatere teme tukaj.
Tako da tukaj je tržna niša. Globalni trg je pa vprašanje
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
@NT:
Mogoče sem "bukov" ampak "trenutni pogoji na morju", tega ne razumem najbolje...
Razumem, da najdeš "sweet-spot" npr: http://blog.boattrader.com/2012/05/boat ... onomy.html Zapelješ barko čez cel režim in najdeš željeni minimum.
Na kakšen način naj bi vremenski pogoji vplivali? Če imaš veter v krmo? Sprašujem s svojega vidika (gumica in outboard).
Lp
...pomagal izbrati najoptimalnejšo hitrost glede na porabo in prevoženo razdaljo ob trenutnih pogojih na morju
Mogoče sem "bukov" ampak "trenutni pogoji na morju", tega ne razumem najbolje...
Razumem, da najdeš "sweet-spot" npr: http://blog.boattrader.com/2012/05/boat ... onomy.html Zapelješ barko čez cel režim in najdeš željeni minimum.
Na kakšen način naj bi vremenski pogoji vplivali? Če imaš veter v krmo? Sprašujem s svojega vidika (gumica in outboard).
Lp
- Nikola T.
- Admiral
- Kontakt:
Poraba se recimo pri enaki hitrosti spreminja glede na vremenske pogoje (valovi, visoki, majhni, čelni, plovba z valovi, veter, čelni, z vetrom... ) in glede na različne režime plovbe (deplasmanski, glisiranje in vse vmes). Vsi parametri se spreminjajo, prav tako točka najugodnejše porabe glede na prevoženo pot.
LP NT
LP NT
Predvidevam, da bo računal porabo na prepluto miljo... To pomeni, da upošteva hitrost, hitrost pa je odvisna tudi od valov, vetra, tokov itd...
Torej so upoštevani vsi dejavniki...
Torej so upoštevani vsi dejavniki...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Z upoštevanjem hitrosti je precej lažje brez dodatnih senzorjev. Se pravi, če piha veter v premec, bo ob enakem gasu hitrost manjša in preko tega izračuna porabo, doseg itd... Optimalna vožnja pa se predlaga na podlagi prej izračunanih parametrov v katerem območju plovbe je najmanjša poraba.
Mah, ne bom več pametoval. NT že ve in vem, da če se bo lotil bo naredil strokovno in kvalitetno!
Mah, ne bom več pametoval. NT že ve in vem, da če se bo lotil bo naredil strokovno in kvalitetno!
Plovilo: ALA MOANA II
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov