Menjava semeringa v peti motorja

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
primorc84
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a primorc84 » Če Okt 29, 2015 13:18

Da ne odpiram nove teme za zamenjavo semeringov lahko uporabim tiste katere kupim v tehnični trgovini in imajo inox vzmet ali je bolje vzet pri servisu za yamaho.

Verjetno so cenejši kot na servisu original.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Če Okt 29, 2015 14:22

Načeloma niso originalni dragi. So me pa v intercom-u čudn gledal ko sm jih uprašo če majo semeringe z nerjavečo vzmetjo... Je pa pri originalu nerjaveče tudi ohišje ne samo vzmet. (vsaj pri mercu...)
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Če Okt 29, 2015 18:57

Jaz bi na tvojem mestu vzel original, pa bo sigurno v redu. Stanejo pa okoli 8 evrov kom. Kateri so pa slabi? Dva imaš pod impelerjem, dva pri elisi in še eno gumico pri prestavi ki tudi rada spusti.
Uporabniški avatar
primorc84
Admiral

OdgovorNapisal/-a primorc84 » Če Okt 29, 2015 20:37

Menjal bi preventivno in pred sezono ko bom menjal impeler bi še semeringe da bo yamaha 55 laufala še puno časa. Alora bom kar naročil originalne in je.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Okt 29, 2015 21:45

Nism vedu da Yamaha dela tud semeringe :shock:
https://medisken.si
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Če Okt 29, 2015 23:43

Če nimaš vode v menjalniku, ti ni treba menjati semeringov. No, lahko jih zamenjaš pod impelerjem, ko boš imel že vse podrto. Pri elisi jih pa ne bi menjal. Bolj važni so semeringi pod motorjem, ker ne veš kdaj ti pride voda notri in ti motor zariba. Kateri letnik pa je tvoja Yamaha?
Uporabniški avatar
primorc84
Admiral

OdgovorNapisal/-a primorc84 » Pe Okt 30, 2015 07:05

Ne olje je čisto pač menjal bi jih preventivno ma če pravite zakaj bi nekaj drezal če deluje.

Yamaha je pa 55 be letnik 97 dvotakna mašina in za enkrat sem zelo zadovoljen, je lih prava kombinacija za čoln k je lažji motor ampak vseno ma prcej moči.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Pe Okt 30, 2015 12:53

Ti motorji so res enostavni in zelo zanesljivi. Imajo še dva uplinjača in dva cilindra, mešanico pa delaš sam. Pred zimo ga pa le konzerviraj in očisti uplinjača.
Uporabniški avatar
primorc84
Admiral

OdgovorNapisal/-a primorc84 » Pe Okt 30, 2015 13:07

Ja že čaka spravljen v garaži na maj:) samo škoda ne k je lepo vreme ta vikend bi blo še kaj za it do Ankarana.
Za karburatorje pa sem ga pelju kar na servis in so fanjte v izoli uštimali kot je treba. K sem se sam neki matral ma ni blo to to vseeno malo majstra moraš bit in ne samo neki razdirat.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » So Okt 31, 2015 00:22

Ja, samo da imaš vse zrihtano. Je pa vedno tako, da ko ga konzerviraš, se pojavi lepo vreme, potem ti je pa hudo, da nisi še malo počakal.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov