TEŽAVE S SUZUKIJEM

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Rookie
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljanski kotliček

OdgovorNapisal/-a Rookie » Če Nov 11, 2010 20:32

cibro napisal/-a:Točno tako, v nautic servis ne hodi več. rožej je ok.
Pa je*ala jih una njihova marenda(to ne velja za vse primorce, ampak samo za nautic servis v marini, ker sem jih moral čakati da so pomarendali pol se pa čohali po jajcih naprej, da so mi dali en papir) kot da je sveta neodložljiva stvar.
Poglej če te rukne vsaka svečka, jazjo kar primem na koncu pa kontakt za verglanje ali poteg.Zihr zveš če dela. Če bi bile dize zamašene bi imel probleme pri malih obratih ali iz dajanja gasa iz min na ful bi crknil.
A v leru daš obrate do daske ali ne?

Prvo moram dobiti nove ključe, ker sem jih tepec jaz po vse kolobociji v marini Koper obesil na ograjo čolna in se odpelja proti beli Ljubljani :oops:
Nazadnje, ko sem slišal čoln v obratovanju, se mi zdi da je v leru na ročnem gasu lepo dobil obrate, med plovbo pod obremenitvijo, z dvema na krovu, pa ne, pa ne :evil:
Ker sem motor na paniko montiral 2 dni pred dopustom nisem montiral obratomera in ostalih števcev ki sem jih dobil z motorjem, zato o obratih zgolj ugibam po ''uhometru''
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Nov 12, 2010 08:35

Se meni zdi da imaš ti bolj nek mehanski problem z zajlami oziroma vzvodi kot kaj drugega:)
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Pe Nov 12, 2010 08:45

Men se pa zdi, da če nima moči je nekaj narobe z dovodom goriva ali zraka. Ker če bi bila blokada zaradi premalo vode, bi do tiste blokade vlekel normalno čez tiste obrate pa nebi šel in še piskati bi moral. Nebi pa enkrat prišel do 4300, drugič do 4500.

Kakšen pa imaš bencin? Daj za začetek svežega in prečisti vse cevi dovoda, da ni kje zamašeno ali zmanjšan pretok. Prečisiti tudi vse bencinske filtre. Ali si to že prej naredil?
V8 + Jet drive
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » Pe Nov 12, 2010 23:37

cibro napisal/-a:Se meni zdi da imaš ti bolj nek mehanski problem z zajlami oziroma vzvodi kot kaj drugega:)
Z motorjem sem moral kupiti tudi nove zajle, ker so bile obstoječe prekratke. Če preizkusim gas na ročki z staknjeno menjalnik zajlo ali pa s sneto zajlo direkt na karburatorju je efekt isti...se pravi ni mehanski problem?
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » To Nov 16, 2010 07:08

Ali je Rožej v Trzinu zaupanja vreden mehanik?
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » To Nov 16, 2010 08:31

Po mojih izkušnjah DA.
V8 + Jet drive
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Nov 16, 2010 08:46

enako
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » To Nov 16, 2010 20:06

Tudi po mojih izkušnjah je dober in fer mehanik.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Mar 18, 2013 07:23

Po vseh prebranih postih še vedno ni podatka do koliko obratov se motor zvrti, tisto "premalo" je ni nek podatek dokler ne vemo do koliko gre v leru in do koliko pod obremenitvijo. Pomemben podatek je tudi kako težak čoln rine in pa kot je nekdo že omenil korak elise (pa spelji in se vozi v stalno četrti). Drugače pa bo Trzin kar pravi naslov za dobrega mehanika vsaj po mojih izkušnjah.
Matic1
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Matic1 » Po Mar 18, 2013 08:11

Jaz sem imel podoben problem na tohatsuju 50. Na servisu so mi premalo privili vijake na enem vplinjaču (od treh) in se je odprl. Torej vedno ko sem gal gas je bencin pri tem vplinjaču na polno tekel mimo v morje, videlo se seveda ni ker je vse pokrito z vsisnikom zraka.... Sem takoj posumil na vplinjač ali pa na premalo kompresijo. Si ne predstavljam kaj bi pri tebi lahko bilo drugega?

Update: Glede letnika motorja pozor, tudi ko sem jaz kupoval lani in predlani,... sem videl precej motorjev ki so bili srarejši kot so bili podatki v vpisnih listih!!

Še en update: Glede na moje izkušnje se bolj splača servisirat motorje na Hrvaškem ker veliko bolje obvladajo zadevo in so precej cenejši kot pri nas,... (Vsaj za tohatsuje je tako)

lp, M
Uporabniški avatar
r1150r
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a r1150r » Po Mar 18, 2013 09:38

Pozdravljeni !

Pri nas je bil doma tudi Suzuki in sicer DT 100, ki je sicer malo večji od tvojega ampak kaj se tiče elektrifikacije in mehanike je vse zelo podobno če ne že isto. Ker so predhodniki že skoraj vse obdelali in podali veliko predlogov za odpravo tvojih problemov je ostalo bore malo točk za kontrolo. Vidim pa, da ti nobeden ni predlagal da preiskusi vztrajnik. Preizkusi če mogoče nima zračnosti. Lahko se zgodi, da je nepravilno nameščen oziroma dobi zračnost kar lahko povzroči pri večjih obratih motorja prestavljanje točke vžiga - nekontrolirano in to je lahko vzrok tvojih težav. Probaš enostavno tako, da najprej iztakneš kable za vžig da ne bi slučajno zagnal motorja, potem pa z roko probaš ali ima vztajnik kaj zračnosti. Če boš čutil vsaj malo premikanja je potrebna takojšna detaljna kontrola. Pa verjemi, da je to bila napaka ki je marsikaterega stala cele sezone ali celo dve preden so jo odkrili. Upanje obstaja vedno :).
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Po Mar 18, 2013 11:11

r1150r, kje ti servisiraš motor?
Me zanima, ker sva na morju v istem kraju in moram letos zamenjati zobati jermen, čoln pa imam pod hr zastavo.
mirno morje
Uporabniški avatar
r1150r
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a r1150r » Po Mar 18, 2013 12:16

Roman 1 serviser sem kar sam , vsaj kar se tiče elektrike in delno mehanike. Nase se najbolj zanesem, edini problem je ker nikoli nimaš vsega orodja za kakšne večje posege. Takšne stvari prepustim serviserjem ( preverjenim) , seveda pa se prej informiram o tem kaj in kako. Tudi Suzuki ni videl drugega serviserja kot mene pa je delal tri sezone BP. V Klimnu bom predvidoma naslednji vikend, moram naredit veliki servis in dogradit en aku pa še brušenje, barvanje , poliranje .. Bo kar pestro. Za pomoč ni problema, če le obvladam.
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » Po Mar 18, 2013 19:50

No po zadnjih izjavah ''mojstra'' je problem ker ''preliva med cilindri''. Ta motor na glavni gredi za tesnenje med cilindri namreč nima semeringov kot večina, ampak obročke, ki so še najbolj podobni batnim. Baje te niso tesnili, zato je motor lepo vžigal in delal v prostem teku, pod obrmenitvijio pa izgubljal moč. Bom videl...nč ne verjamem več, dokler ne bo na vodi in da vidim da leti kot je treba.
Uporabniški avatar
r1150r
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a r1150r » Po Mar 18, 2013 21:02

Glavna gred in prelivanje med cilindri ?? Kaj pa se preliva med cilindri ? Pa ja veš kje je glavna gred in kje se dovaja gorivo, kej je hladilna voda kje je izpuh itd.. To pa je misterij. Mogoče je pa glava porozna pa se tam pretaka kar se pač pretaka. Daj poglej si kako je motor sestavljen na Browns Point Marine imaš sestavnice ,pa si sam ustvari sliko, da te ne bo kakšen preveč nagnil.
Pa le prekontroliraj vztrajnik in zatič preden ti celo mašino zamenjajo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov