renoviranje Elan 435 F
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
tyson
Re: renoviranje Elan 435 F
Bravo! 
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Izredno pedantno! Skoda da ne saniras kak bolj redek model... kje nabavis epoxy?
Bravo! Smo dali to skozi in nič druga kot respekt za izjemno pedantno in natančno izdelavo! Ni mačji kašelj tole! 
My car detailing projects:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
Koliko se pridobi na teži s takim popravilom?
Zdravo!
V mojem primeru ocenjujem cca - (minus) 30 kg.
Za enkrat sem porabil 15kg epoxyja, cca 5 kg rovinga, mate in ostalih polnil. Predvidevam da bom se porabil na uc cca 6 kg+ barve, in se dodatnih par (max 10) kg materiala za ureditev zgornega dela colna.
Precej materiala se tudi posmirgla vstran. Odstrani se stari, doda novi, tako da na tezi z prenovo naceloma ne pridobis nic, razen kaksen kg za modifikacijo.
Dejstvo je, da je taksen coln po prenovi za kaksen rezervar goriva lazji.
V teh colnih je v dvojnem dnu purpena, ki je napita z vodo. V mojem primeru je po mesecu in pol kampiranja na suhem iz nje se vedno tekla voda, ko sem jo kopal iz colna.
L.p.
V mojem primeru ocenjujem cca - (minus) 30 kg.
Za enkrat sem porabil 15kg epoxyja, cca 5 kg rovinga, mate in ostalih polnil. Predvidevam da bom se porabil na uc cca 6 kg+ barve, in se dodatnih par (max 10) kg materiala za ureditev zgornega dela colna.
Precej materiala se tudi posmirgla vstran. Odstrani se stari, doda novi, tako da na tezi z prenovo naceloma ne pridobis nic, razen kaksen kg za modifikacijo.
Dejstvo je, da je taksen coln po prenovi za kaksen rezervar goriva lazji.
V teh colnih je v dvojnem dnu purpena, ki je napita z vodo. V mojem primeru je po mesecu in pol kampiranja na suhem iz nje se vedno tekla voda, ko sem jo kopal iz colna.
L.p.
Lepa obnova.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Zdravo!
Ker še nikoli nisem barval kompletnega čolna me zanima če mi lahko pomagate z naslednjim vprašanjem:
Barval bom z Hempel barvami, po proceduri kot jo je predpisal proizvajalec barve.
Ne vem pa, ali se barva z Poly enamel barvo do roba tretjega sloja Light primerja in underwater primer-ja in AF.
Ali moram barvati rob underwater primerja + AF malenkost preko poly enamel-a in koliko?
Hvala!
Ker še nikoli nisem barval kompletnega čolna me zanima če mi lahko pomagate z naslednjim vprašanjem:
Barval bom z Hempel barvami, po proceduri kot jo je predpisal proizvajalec barve.
Ne vem pa, ali se barva z Poly enamel barvo do roba tretjega sloja Light primerja in underwater primer-ja in AF.
Ali moram barvati rob underwater primerja + AF malenkost preko poly enamel-a in koliko?
Hvala!
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Do kod se nanašajo vsi sloji določiš s pleskarskim zaščitnim trakom. Predvidevam, da je to mesto nekaj centimetrov nad vodno gladinio. Ko si nanesel vse sloje, daš še antivegetativno barvo ter odstraniš trak.
Ja to mi je jasno.
Vendar ne vem ali se barva stik do stika ali gre spodnji del, af in primer preko koncnega poly enamel sloja.
Vendar ne vem ali se barva stik do stika ali gre spodnji del, af in primer preko koncnega poly enamel sloja.
Prvo končaš barvanje - malo nižje in potem primer in af čez. Vsaj jaz sem delal tako.
barvaj niže kot bo AF pol.pri barvanju ne lepi zaščite.Po barvanju določi do kje bo AF,zalepi krep trak in nato zmatiraj barvo,ki gleda iz traka ven proti dnu.Nato mali primerje ene 3 roke in 2 roki AF.Pa čestitam za pedantno obdelavo tud skritih delov v čolnu.
LP Iztok
LP Iztok
Prilagam še malo slikic obnove čolna:

Obdelava zgornjega dela, in izdelava dodatnih škatel za odlaganje stvari:

Po barvanju zgornjega dela sem izdelal nove deske z novim oblazinjenjem za sedenje in ležanje:

Še končni izgled čolna z novim motorjem:

Obdelava zgornjega dela, in izdelava dodatnih škatel za odlaganje stvari:

Po barvanju zgornjega dela sem izdelal nove deske z novim oblazinjenjem za sedenje in ležanje:

Še končni izgled čolna z novim motorjem:

- SebastjanM
- Admiral
- Kraj: Celje
Kapo dol za opravljeno delo!!!
Upam da ga čimprej spraviš v vodo in uživaš sadove opravljenega dela. Bravo!
Upam da ga čimprej spraviš v vodo in uživaš sadove opravljenega dela. Bravo!
Lepo si ga uredil,nov motor,nova prikolica vse kot novo lep komplet.
Das Ist Valter
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gosti