Obnova vodne črpalke YANMAR 1GM10
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Ok-saj to mi je jasno,da potem sistem potrebuje 2 črpalki,samo a potem za antifriz je tudi črpalka z impelerjem(gumijastim)? Mislil sem samo,da bi bila za antifriz dobra(kar verjetno tudi je) pumpa,kakrna je pač na avtomobilih-ne vem kako bi se ji reklo,mogoče rotorska,ne vem. A ni z takšno manj vzdrževanja(menjava impelerja)?
Kako imaš pa ti,NT,to rešeno na golfovem motorju-a je gor ostala kar navadna pumpa,za slano vodo pa si dodal impelersko?
Kako imaš pa ti,NT,to rešeno na golfovem motorju-a je gor ostala kar navadna pumpa,za slano vodo pa si dodal impelersko?
Nikola T. napisal/-a:cena: ? (Grega preveri in vpiši)
Hvala; sem poslal povpraševanje na Scam.
Nazadnje spremenil Grega295, dne Ne Jan 24, 2016 19:53, skupaj popravljeno 1 krat.
A si siguren, da je izvir puščanja na pumpi?
Moj primer: ob vgradnji Aquadrivea lansko leto, da je direktno pod njim pričela nabirati nafta. Bilo je kar nekaj napačnih diagnoz (skoraj sem že menjal tank za nafto, ker smo mislili, da pušča le-ta in da nafta prek laminata / prekatov nekako pride do tja), na koncu (po kar nekaj pregledih mene in mehanikov) pa sem odkril, da pušča stik ene od cevk (zelo malo) nafta pa je naredila dolgo pot do tam kjer se je zbirala.
Moj primer: ob vgradnji Aquadrivea lansko leto, da je direktno pod njim pričela nabirati nafta. Bilo je kar nekaj napačnih diagnoz (skoraj sem že menjal tank za nafto, ker smo mislili, da pušča le-ta in da nafta prek laminata / prekatov nekako pride do tja), na koncu (po kar nekaj pregledih mene in mehanikov) pa sem odkril, da pušča stik ene od cevk (zelo malo) nafta pa je naredila dolgo pot do tam kjer se je zbirala.
no, jaz sem pregledoval zadevo sam, resda bolj laično ampak na vseh štirih in z 20 cm nisem našel nobenega drugega (iz)vira. Priteče iz luknje v ohišju črpalke in po moje bo res potrebno prečistiti kanale, potem pa bomo videli. Motor je letnik 1996, redno servisiran (pri meni od 2009 naprej), sem pa prepričan, da hladilnega sistema ni čistil nihče. 
a-lex napisal/-a:no, jaz sem pregledoval zadevo sam, resda bolj laično ampak na vseh štirih in z 20 cm nisem našel nobenega drugega (iz)vira. Priteče iz luknje v ohišju črpalke in po moje bo res potrebno prečistiti kanale, potem pa bomo videli. Motor je letnik 1996, redno servisiran (pri meni od 2009 naprej), sem pa prepričan, da hladilnega sistema ni čistil nihče.
Če spušča na luknji vodne pumpe,pomeni da je ta spustila.Preveri,kar so ti svetovali v prejšnih postih.Pa vodno pumpo kupi novo,ker če nisi zamenjal gredi,je to le začasna rešitev.Sem večkrat slišal-tudi videl,da je pumpa obnovljena( pomeni,da so vsi deli novi,razen ohišja)-pa je nekdo zamenjal le semeringe...
Odgovor iz Scama:
---------------------------
Na motorima već imate pumpu mora. Morate ugraditi mješalicu slatke vode.
Vezano za izmjenivač topline:
- Za 1GM ide 200/75 ............................... 307,00 € + pdv
- Za 2GM ide 300/75 ili 200/100 ............... 390,00 € + pdv
A koliko je cjena za mješalicu slatke vode i koja bi bila primerna?
Poštovani, nemamo u ponudi dijelove za Yanmar.
Na motorima već imate pumpu mora. Morate ugraditi mješalicu slatke vode.
Vezano za izmjenivač topline:
- Za 1GM ide 200/75 ............................... 307,00 € + pdv
- Za 2GM ide 300/75 ili 200/100 ............... 390,00 € + pdv
A koliko je cjena za mješalicu slatke vode i koja bi bila primerna?
Poštovani, nemamo u ponudi dijelove za Yanmar.
polanc napisal/-a:Še ena pumpa bo pa prevzela vlogo sedanje sam da bo porivala morje le v auspuh in izmenjevalec
Imam vprašanje, podobno kot Nac - a je ta pumpa v osnovi enaka kot že obstoječa - torej a ima impeler in je enako gnana preko jermena?
Če da - bi lahko prek eBaya kupil še eno povsem enako, kot je že na mojem motorju (da nimam dveh sort impelerjev itd.). Primer: Klik!
Še cena za Scam pumpe:
http://sevboatmotors.com.ua/wp-content/ ... S-2014.pdf
Sea-water pump SCAM 3/4" ...... 285,00 € brez DDV
http://sevboatmotors.com.ua/wp-content/ ... S-2014.pdf
Sea-water pump SCAM 3/4" ...... 285,00 € brez DDV
Hlajenje motor Yanmar 2GM20F
Yanmar 2GM20: Marine main engine (for export), seawater cooling, model codes: 128271 (S, N, G).
Yanmar 2GM20-B: Marine main engine (domestic use), seawater cooling, model codes: 128271 (A, B, C).
Yanmar 2GM20C: Saildrive engine, seawater cooling, model code: 128271 E.
Yanmar 2GM20F: Marine main engine (for export), freshwater cooling, model codes: 128291 (S, N, G)
Yanmar 2GM20FC: Saildrive engine, freshwater cooling.
Yanmar 2GM20FV: Marine main engine, freshwater cooling, equipped with compact V-drive marine gear KM3V
Yanmar 2GM20: Marine main engine (for export), seawater cooling, model codes: 128271 (S, N, G).
Yanmar 2GM20-B: Marine main engine (domestic use), seawater cooling, model codes: 128271 (A, B, C).
Yanmar 2GM20C: Saildrive engine, seawater cooling, model code: 128271 E.
Yanmar 2GM20F: Marine main engine (for export), freshwater cooling, model codes: 128291 (S, N, G)
Yanmar 2GM20FC: Saildrive engine, freshwater cooling.
Yanmar 2GM20FV: Marine main engine, freshwater cooling, equipped with compact V-drive marine gear KM3V
Nazadnje spremenil skiathos, dne Sr Jan 27, 2016 20:47, skupaj popravljeno 1 krat.
www.sailingtimy.com
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti