2T olje
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
nevem kako bučo sem ustrelil če sem povedo da je na tem geštelu bla tomosova mašina pred puchovo in da je težk dobit zdrav puchov cilinder ker obnova je sicer možna ampak tolk draga da se ne izplača. Tud js sm mel 4 ptake puche in enga še imam pa noben mi ni nagajal kaj posebi ampak za moje pojme je tomosova mašina še zmiri bolj vzdržljiva (ga ima brat in stric in sem se tud s tistim dost prevozo)
Ni pa treba bit jezn če se sam debatira in deli izkušnje 
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Imel sem "laura" = Tomos motor in Pony Expres = Puchov motor.
Laura počasna in neuničljiva, Gus cilinder, vsesavanje preko lamel.
Puch. Al cilinder, vsesavanje preko kanalov. Skoraj neuničljiv motor.
Oboje 48 ccm. Oboje Pony Expres.
Pucha smo "napilili", da je šel perko 70 km/h. Laura pa 50 max! A ja merilli smo pa na ~ znani razdalji 1 km, z "letečim" startom in štopanje z ročno uro s sekundnim kazalcem.
Tehnologija štopanja:
Na štartni črti si se peljal 20 s v smeri proti. Štart je bil ko je sekundnik pokazal 0.
Meritev.
Ko je sekundnik pokazal 20 s pred 0 si štartal s štarne linije. Če si bil pošten si priznal kdaj si prevozil merilno linijo. Po navadi v rangu 1s ni bilo problema. Nato ciljna linija, malo matematike in dobiš povprečno max hitrost.
Tako smo se šli včasih.
Kdor pozna Puch in si predstavlja DeLorto16 vplinjač gor (ne vem če je ime prav napisano). Do ~40 sem ga rinil, da je reč sploh vžgala, ko pa je pa "črtica pa dimček" pred menoj.
Sicer tole ravno ne spada v temo, ampak kot mulci smo marsikaj probali.
Mišljeno je.
in spomni se svojih mladih let.
A ja v Pucha in Tomosa pa nise vlival olivca, ker ni bil pri roki.
.
Drugo pa vse, edino firneža ne, se mi je že takrat zdel "malo pregost".
Drugače pa je moje mnenje, da je najbolje uporabljati olje, katerega prepiše tovarna. To je seveda drago.
Druga varianta. Uprabi olje priznane znamke, OBVEZNO! outboard 2-T! Po mojem mišljenju motor ne bo crknil zaradi napačnega mazanja.
A ja. Pa ne pozabit, da gre za 100 l goriva 1l olja za 1% mešanice. Pravzaprav 99 + 1.
Mirno morje. Kje je še to
.
Laura počasna in neuničljiva, Gus cilinder, vsesavanje preko lamel.
Puch. Al cilinder, vsesavanje preko kanalov. Skoraj neuničljiv motor.
Oboje 48 ccm. Oboje Pony Expres.
Pucha smo "napilili", da je šel perko 70 km/h. Laura pa 50 max! A ja merilli smo pa na ~ znani razdalji 1 km, z "letečim" startom in štopanje z ročno uro s sekundnim kazalcem.
Tehnologija štopanja:
Na štartni črti si se peljal 20 s v smeri proti. Štart je bil ko je sekundnik pokazal 0.
Meritev.
Ko je sekundnik pokazal 20 s pred 0 si štartal s štarne linije. Če si bil pošten si priznal kdaj si prevozil merilno linijo. Po navadi v rangu 1s ni bilo problema. Nato ciljna linija, malo matematike in dobiš povprečno max hitrost.
Tako smo se šli včasih.
Kdor pozna Puch in si predstavlja DeLorto16 vplinjač gor (ne vem če je ime prav napisano). Do ~40 sem ga rinil, da je reč sploh vžgala, ko pa je pa "črtica pa dimček" pred menoj.
Sicer tole ravno ne spada v temo, ampak kot mulci smo marsikaj probali.
Mišljeno je.
A ja v Pucha in Tomosa pa nise vlival olivca, ker ni bil pri roki.
Drugo pa vse, edino firneža ne, se mi je že takrat zdel "malo pregost".
Drugače pa je moje mnenje, da je najbolje uporabljati olje, katerega prepiše tovarna. To je seveda drago.
Druga varianta. Uprabi olje priznane znamke, OBVEZNO! outboard 2-T! Po mojem mišljenju motor ne bo crknil zaradi napačnega mazanja.
A ja. Pa ne pozabit, da gre za 100 l goriva 1l olja za 1% mešanice. Pravzaprav 99 + 1.
Mirno morje. Kje je še to
"Na vod ni zajebancije" je rekel in ostal živ.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov