Problem pri vžiganju

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Borut
Viceadmiral
Kraj: ob Muri

OdgovorNapisal/-a Borut » Pe Mar 30, 2012 15:27

a ima kdo že kaj podobnega vgrajenega,original ali aftermarkt?
kako deluje je kaj razlike ipd...?

Lp.
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Po Apr 02, 2012 07:15

ss9940 napisal/-a:Goahead, še vedno težave? Upam da ti jih letos pred sezono uspe rešit ;)

LP

SS

Veš kaj me še zanima. Ali ko daš kontakt mora pumpa od bencina takoj zalaufat in poslat gorivo v karburator, ko pa tlak narase jo izklopi?Načeloma tako kot pri avtomobilu. Pri moji to ni slišno, da bi takoj zalaufala. Mogoče je feler v pumpi?

Lp,

Iztok
roman v
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana-Punat

OdgovorNapisal/-a roman v » Po Apr 02, 2012 07:47

Pokliči me na 041 61 22 88 in ti bom razložil kako boš enostavno rešil problem.
Lep dan in mirno morje.
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Po Apr 02, 2012 08:20

goahead napisal/-a:
ss9940 napisal/-a:Goahead, še vedno težave? Upam da ti jih letos pred sezono uspe rešit ;)

LP

SS

Veš kaj me še zanima. Ali ko daš kontakt mora pumpa od bencina takoj zalaufat in poslat gorivo v karburator, ko pa tlak narase jo izklopi?Načeloma tako kot pri avtomobilu. Pri moji to ni slišno, da bi takoj zalaufala. Mogoče je feler v pumpi?

Lp,

Iztok

Na tvojem 4.3 mercu imaš najverjetneje vezano črpalko preko stikala za tlak olja. Šele, ko naraste tlak olja, začne črpalka delovat. To je na starejših motorjih varovalo pred izgubo tlaka olja, takrat bi naj črpalka prenehala delovat, ustavila motor in tako preprečila poškodbe motorja. Na novejših motorjih so to varovanje menda opustili.
Sem ti že na začetku posta svetoval, da se loti menjave črpalke. Meni se je dogajalo podobno. Te bencinske črpalke navadno ne crknejo takoj, ampak crkujejo "na obroke", dela in spet ne dela. Povzročajo samo zmedo v naših glavah, ko ne vemo, kaj se dogaja in kaj bi??? Je pa značilno, če motor noče vžigat, če nekaj časa dela brezhibno, potem naenkrat spet izgublja moč, itd, da bo najprej najverjetneje problem v črpalki za gorivo.
Jaz sem ta problem najprej reševal z injekcijsko iglo, s katero sem pred startom vbrizgnil nekaj goriva v frgazer. Kasneje sem si napravil stikalo, s katerim sem pred startom za par sekund ročno vklopil črpalko. Tukaj moraš pazit, ker je črpalka vezana preko minusa. No po dveh sezonah so bile težave vedno večje in sem zamenjal črpalko. Potem ni bilo več nobenih opisani težav.
boni
Kapitan

OdgovorNapisal/-a boni » Ne Apr 15, 2012 19:01

Imam MerCruiser 4,3 l 190 HP. Ko je hladen mi vžiga BP. Problem pa je včasih, da mi težko vžge če je še vroč oz. topel. Ima kdo kakšen nasvet kaj pogledati.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Ne Apr 15, 2012 19:34

Svečke ??
Ure dnevi leta tečejo....
boni
Kapitan

OdgovorNapisal/-a boni » Ne Apr 15, 2012 21:53

Na to pa nisem pomislil. Na zalogi imam že nove. Ko bo šel v vodo bo šel z novimi in sprobamo.
Ali je pametno menjati svečke vsako sezono. Meni so rekli na servisu (Zadar), da bi morale svečke zdržati vsaj 3 sezone.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Po Apr 16, 2012 19:43

Zelo je pametno, in tudi koker vem priporočljivo vsako sezono menjat , saj v končni fazi stane ena dobrih 5€ :wink:
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Apr 16, 2012 21:48

Bolid, če mene vprašaš je menjava svečk vsako leto tko kot na dan zamenjat 5 gat, razen če maš drisko. :lol:
Potem bi jih v avtu moral vsakih 14 dni. :wink:
Priporočajo pa seveda, najrajš vsak dan, serviserji prodajalci in proizvajalci. :wink:
lpg
https://medisken.si
dušan
Viceadmiral
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a dušan » Po Apr 16, 2012 22:00

Jaz tudi tako trdim :wink:
Morje je od vseh opojnosti,največji opij
dušan
Viceadmiral
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a dušan » Po Apr 16, 2012 22:02

Ej ej kaj imaš ti čez nas serviserje pork..... :lol: :lol: :lol:
Morje je od vseh opojnosti,največji opij
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Po Apr 16, 2012 22:29

Lej vsak ima svoje pač, v mojem so še originalne od leta 2003, pa ko sem spraševal po novih, so me vsi čuden gledal, kako da so še prva vgradnja not :?: jst jih bom letos siguren menjal pa potem verjeten na dve leti, sicer je to pa samo moje mnenje, če pa jih kdo rabi devet let stare,jih pa dobi pr meni zastonj, tako da kr lepo v vrsto, pa pohitite :wink:, ker se mi zdi da bo dren :shock: :lol:
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Ne Maj 27, 2012 12:35

Izgleda, da za vse moje težave je kriva elektrika na barki. A mogoče kdo ve za kakega dobrega elektrićista na goriškem, ki res obvlada mercruiserje?????
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Po Jun 04, 2012 15:08

Pozdrav vsem!
Sposodil bi si tole temo, da ne odpiram nove, saj naslov je kar pravi 8)

Imam naslednjo težav(ic)o:
Evinrude E-Tec 90, včasih noče vžgati, motorja sploh ne obrne. Seveda najprej pomisliš na akumulator. Ampak kaj, ko pa potem probam čez pol ure in kresne kot nov. Potem sem se pogovarjal z mehaniki in so rekli, da so morda kabli pretanki in motor ob zagonu ne dobi dovolj toka. Pa sem vzel kable za vžig in skušal zagnati motor direktno na štarterju - s kabli. Spet isto, ko ni vžgal na ključ, ni vžgal tudi ne na kable direkt. Pri tem naj povem, da topel ali mrzel motor nima veze. Po celi zimi, ko je bil konzerviran je vžgal ko blisk. Potem pa že po nekaj dneh na vodi spet ne.

Ima kdo podobno izkušnjo in morda odkrito rešitev?

Hvala pa lep pozdrav!
Green to green or red to red, safely go ahead!
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Jun 05, 2012 07:19

Kaj to pomeni ne vžge? Ali zaganjač vrti motor in motor ne vžge ali pa se zaganjač sploh ne zažene?
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov