Problem pri vžiganju
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
ss9940 napisal/-a:Goahead, še vedno težave? Upam da ti jih letos pred sezono uspe rešit
LP
SS
Veš kaj me še zanima. Ali ko daš kontakt mora pumpa od bencina takoj zalaufat in poslat gorivo v karburator, ko pa tlak narase jo izklopi?Načeloma tako kot pri avtomobilu. Pri moji to ni slišno, da bi takoj zalaufala. Mogoče je feler v pumpi?
Lp,
Iztok
goahead napisal/-a:ss9940 napisal/-a:Goahead, še vedno težave? Upam da ti jih letos pred sezono uspe rešit
LP
SS
Veš kaj me še zanima. Ali ko daš kontakt mora pumpa od bencina takoj zalaufat in poslat gorivo v karburator, ko pa tlak narase jo izklopi?Načeloma tako kot pri avtomobilu. Pri moji to ni slišno, da bi takoj zalaufala. Mogoče je feler v pumpi?
Lp,
Iztok
Na tvojem 4.3 mercu imaš najverjetneje vezano črpalko preko stikala za tlak olja. Šele, ko naraste tlak olja, začne črpalka delovat. To je na starejših motorjih varovalo pred izgubo tlaka olja, takrat bi naj črpalka prenehala delovat, ustavila motor in tako preprečila poškodbe motorja. Na novejših motorjih so to varovanje menda opustili.
Sem ti že na začetku posta svetoval, da se loti menjave črpalke. Meni se je dogajalo podobno. Te bencinske črpalke navadno ne crknejo takoj, ampak crkujejo "na obroke", dela in spet ne dela. Povzročajo samo zmedo v naših glavah, ko ne vemo, kaj se dogaja in kaj bi??? Je pa značilno, če motor noče vžigat, če nekaj časa dela brezhibno, potem naenkrat spet izgublja moč, itd, da bo najprej najverjetneje problem v črpalki za gorivo.
Jaz sem ta problem najprej reševal z injekcijsko iglo, s katero sem pred startom vbrizgnil nekaj goriva v frgazer. Kasneje sem si napravil stikalo, s katerim sem pred startom za par sekund ročno vklopil črpalko. Tukaj moraš pazit, ker je črpalka vezana preko minusa. No po dveh sezonah so bile težave vedno večje in sem zamenjal črpalko. Potem ni bilo več nobenih opisani težav.
Lej vsak ima svoje pač, v mojem so še originalne od leta 2003, pa ko sem spraševal po novih, so me vsi čuden gledal, kako da so še prva vgradnja not
jst jih bom letos siguren menjal pa potem verjeten na dve leti, sicer je to pa samo moje mnenje, če pa jih kdo rabi devet let stare,jih pa dobi pr meni zastonj, tako da kr lepo v vrsto, pa pohitite
, ker se mi zdi da bo dren

Ure dnevi leta tečejo....
Pozdrav vsem!
Sposodil bi si tole temo, da ne odpiram nove, saj naslov je kar pravi
Imam naslednjo težav(ic)o:
Evinrude E-Tec 90, včasih noče vžgati, motorja sploh ne obrne. Seveda najprej pomisliš na akumulator. Ampak kaj, ko pa potem probam čez pol ure in kresne kot nov. Potem sem se pogovarjal z mehaniki in so rekli, da so morda kabli pretanki in motor ob zagonu ne dobi dovolj toka. Pa sem vzel kable za vžig in skušal zagnati motor direktno na štarterju - s kabli. Spet isto, ko ni vžgal na ključ, ni vžgal tudi ne na kable direkt. Pri tem naj povem, da topel ali mrzel motor nima veze. Po celi zimi, ko je bil konzerviran je vžgal ko blisk. Potem pa že po nekaj dneh na vodi spet ne.
Ima kdo podobno izkušnjo in morda odkrito rešitev?
Hvala pa lep pozdrav!
Sposodil bi si tole temo, da ne odpiram nove, saj naslov je kar pravi
Imam naslednjo težav(ic)o:
Evinrude E-Tec 90, včasih noče vžgati, motorja sploh ne obrne. Seveda najprej pomisliš na akumulator. Ampak kaj, ko pa potem probam čez pol ure in kresne kot nov. Potem sem se pogovarjal z mehaniki in so rekli, da so morda kabli pretanki in motor ob zagonu ne dobi dovolj toka. Pa sem vzel kable za vžig in skušal zagnati motor direktno na štarterju - s kabli. Spet isto, ko ni vžgal na ključ, ni vžgal tudi ne na kable direkt. Pri tem naj povem, da topel ali mrzel motor nima veze. Po celi zimi, ko je bil konzerviran je vžgal ko blisk. Potem pa že po nekaj dneh na vodi spet ne.
Ima kdo podobno izkušnjo in morda odkrito rešitev?
Hvala pa lep pozdrav!
Green to green or red to red, safely go ahead!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov