NAVIONICS - Europe
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Probleme imajo samo tisti, ki bi radi imeli Navionics zastonj in nelegalen!
Če ga kupiš, ni prav nobenih problemov. Jaz sem enkrat investiral tistih 50 EUR, že ziher 3 leta nazaj, ko sem se prestavil na Google in to je to. Od takrat dela na vseh napravah, trenutno na 4-ih, od katerih 1 koristi kolega na HR... Seveda sem potem plačal še tiste igračke za navigacijo in nekaj več opcij... Jbg, osušijo te, samo za tolk naprav tudi ni problem. Če bi moral za vsako posebej kupit, potem pa bi tudi jaz gledal cracke...
Trenutno dela pri meni na Samsung Galaxy S4, S5 in S6 ter na tablici Samsung Note 10.1
Če ga kupiš, ni prav nobenih problemov. Jaz sem enkrat investiral tistih 50 EUR, že ziher 3 leta nazaj, ko sem se prestavil na Google in to je to. Od takrat dela na vseh napravah, trenutno na 4-ih, od katerih 1 koristi kolega na HR... Seveda sem potem plačal še tiste igračke za navigacijo in nekaj več opcij... Jbg, osušijo te, samo za tolk naprav tudi ni problem. Če bi moral za vsako posebej kupit, potem pa bi tudi jaz gledal cracke...
Trenutno dela pri meni na Samsung Galaxy S4, S5 in S6 ter na tablici Samsung Note 10.1
Sezona se počasi bliža, in imam par (osnovnih) vprašanj glede Navionicsa...
Imam v planu kupiti Europe (mislim, da je cca 36 €)
me pa v osnovi zanima:
-ali moram imeti za uporabo (na HR) vključen internet in temu primerno tudi povečujem račun, ali deluje brez interneta oz. gostovanja v HR internetnem omrežju
-imam Galaxy S5 . Ali velikost ekrana zadostuje ali je boljša tablica.
Samo navigacijo bi sicer rabil bolj zaradi spremljanja in, da se malo "učim" tudi tega, saj sicer prisegam na pomorske karte...
Hvala za nasvete ..
LP
Imam v planu kupiti Europe (mislim, da je cca 36 €)
me pa v osnovi zanima:
-ali moram imeti za uporabo (na HR) vključen internet in temu primerno tudi povečujem račun, ali deluje brez interneta oz. gostovanja v HR internetnem omrežju
-imam Galaxy S5 . Ali velikost ekrana zadostuje ali je boljša tablica.
Samo navigacijo bi sicer rabil bolj zaradi spremljanja in, da se malo "učim" tudi tega, saj sicer prisegam na pomorske karte...
Hvala za nasvete ..
LP
DamDam napisal/-a:-ali moram imeti za uporabo (na HR) vključen internet in temu primerno tudi povečujem račun, ali deluje brez interneta
Deluje brez interneta
DamDam napisal/-a:-imam Galaxy S5 . Ali velikost ekrana zadostuje ali je boljša tablica.
Zadostuje za osnovno navigacijo. Za kaj več je pa boljši GPS plotter.
Kot je rekel že H2O, Navionics Europe je popolna OFFLINE aplikacija, nima veze z internetom! Zato seveda deluje vedno brez prenosa podatkov, kot "slabost" pa je na drugi strani ogromno zasedenega pomnilnika na telefonu... Pri S5 je to lahko problem (samo 16 GB notranjega spomina, ostalo je pa na SD kartici...), če si naložiš prevel del Evrope. Če boš naložil samo Jadran, pa ni panike...
Ekran velikosti okrog 5", kot ga imajo vsi sodobni smart phone-i je OK, vidi se vse kar rabiš, vendar SAMO v oštariji ali pa na sidru! Med plovbo ne boš videl nič, še posebej ne na manjšem čolnu, ki veselo poskakuje med valovi... Tablica je super rešitev, ekran diagonale 10" je top!
Slabost vsega zgoraj omenjenega pa je ta, da to pač ni navtični ploter, da je ta elektronika hudičevo občutljiva na vsako kapljo, itd. Če daš v kako posebno wasserdicht vrečo, potem zna biti OK, vendar to še vedno ni resen ploter! Si pa ne predstavljam več, da bi bil tako za zraven pogledat brez Navionicsa...
Ekran velikosti okrog 5", kot ga imajo vsi sodobni smart phone-i je OK, vidi se vse kar rabiš, vendar SAMO v oštariji ali pa na sidru! Med plovbo ne boš videl nič, še posebej ne na manjšem čolnu, ki veselo poskakuje med valovi... Tablica je super rešitev, ekran diagonale 10" je top!
Slabost vsega zgoraj omenjenega pa je ta, da to pač ni navtični ploter, da je ta elektronika hudičevo občutljiva na vsako kapljo, itd. Če daš v kako posebno wasserdicht vrečo, potem zna biti OK, vendar to še vedno ni resen ploter! Si pa ne predstavljam več, da bi bil tako za zraven pogledat brez Navionicsa...
admin napisal/-a:Kot je rekel že H2O, Navionics Europe je popolna OFFLINE aplikacija, nima veze z internetom! Zato seveda deluje vedno brez prenosa podatkov, kot "slabost" pa je na drugi strani ogromno zasedenega pomnilnika na telefonu... Pri S5 je to lahko problem (samo 16 GB notranjega spomina, ostalo je pa na SD kartici...), če si naložiš prevel del Evrope. Če boš naložil samo Jadran, pa ni panike...
A pa dela tudi na external kartici? S5 je sicer lahko tudi z 32gb in seveda je vodotesen. Tudi tablice so že vodotesne.
Kdaj bo kak sonar, ki bo delal na tablici? Ker roko na srce, tako zmogljive, kot so sedaj tablice in smartiči bi grafika lahko ubijala. Enako sama hitrost delovanja.
Ne vem sicer kako prav ta novi ploterji delajo, ampak nekaj let stari so prav zalostni(napram zdajsnjim telefonom seveda)
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
-
navtik_borut
- Admiral
-
Bouges Nina
- Admiral
-
androo81
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Begunje pri Cerknici
Danadanes se dobi že vse obstaja tudi sonar fishfinder za priklop na telefon.
http://store.fugawi.com/collections/vexilar
Kako deluje je pa uprašanje.
http://store.fugawi.com/collections/vexilar
Kako deluje je pa uprašanje.
- theDamjan
- Admiral
- Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
- Kontakt:
Na sejmu v ZG so imeli eno navigacijo, imena si nisem zapomnil, za 400 eur, ki je imela wifi in vse si lahko v dometu wifi-ja tudi gledal neposredno na tablici. Navigacija in sonar.
Zdelo se mi je ugodno.
Sam tudi uporabljam tablico, v Hoferju sem kupil najboljšo, ki so jo imeli, 9 inch. Zame odlična zadeva za tukaj po Jadranu, preglednejša in bolj uporabna, kot vsi ploterji do jurja.
Zdelo se mi je ugodno.
Sam tudi uporabljam tablico, v Hoferju sem kupil najboljšo, ki so jo imeli, 9 inch. Zame odlična zadeva za tukaj po Jadranu, preglednejša in bolj uporabna, kot vsi ploterji do jurja.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
***Naj bo vsak dan najlepši!
-
Bouges Nina
- Admiral
theDamjan napisal/-a:Na sejmu v ZG so imeli eno navigacijo, imena si nisem zapomnil, za 400 eur, ki je imela wifi in vse si lahko v dometu wifi-ja tudi gledal neposredno na tablici. Navigacija in sonar.
Zdelo se mi je ugodno.
@the Damjan, ta navigacija, ki jo omenjaš je najverjetneje Raymarine Dragonfly, ki ima tudi modul t.i. "wi-fish" in obstaja tudi verzija brez monitorja (dela samo na tablico ali telefon), da je cenejša. Sam sem pred kratkim kupil Dragonfly 5 in komaj čakam, da grem na morje z njo. Menda je res dobra. Bomo videli
Green to green or red to red, safely go ahead!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 1stofficer, PogachnyK in 2 gosta