Mercury 40 402 ne vžge
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Danes sem demontiral ležaj in je bil samo malce bolj suh ker sem zadje čase veliko verglal v prazno sem ga malo namazal in je utihnil.Sem pa tudi klical v intercom pa so mi rekli da rabijo fiksne mere jaz pa ga nisem mogel v nulo zmeriti,ker ga nisem hotel izprešati bi ga lahko uničil.Fi ojnice za ležaj je 38.5 to je 1.5 cole zunaj pa je nekje 62 mm to je 2.5cole.Kakšne so bile pa mere tvojega ležaja?
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
To da se je od samo verglanja posušil mi je čudno. Si spihal kanalček ki je za mazanje ležaja in semeringa? Mere ti lahko dam ju3 ko bom u svoji "pisarni"
Sicer pa če je ta ali pa spodnji ležaj zanič potem še toliko bolj obremenjuješ srednjega(valjčnega) kar pa ni dobro. Ampak če praviš da samo šumi in še gre na gladko še ni take krize.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Danes splavitev spet problemi najprej je težko vžgal nato se peljem en krog in z lepega ugasne verglam ne vžge poizkusim z zaugom čez čas spet vžge se privečem do priveza.Pregldam svečke so mokre čež čas spet vžge se peljem en krog spet vgasne ampak torat prej vžge nazaj.Kaj je sedaj problem vse sem že pregledal pa še vedno ne gre 
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Marcel_Mastnak
- Admiral
pol maš pa težavo v nivoju goriva.
http://www.boatinfo.no/lib/mercury/manu ... .html#/106
Če maš znanje in voljo maš tule komplet navodila pa si poštimaj po teh navodilih in bo šlo kot je treba
Vžig sicer ni kriv da ugaša ampak upam da maš vredu nastavljenga(na stroboskop) ker čene se lahko motor tud pregreva in nima tud prave moči.
http://www.boatinfo.no/lib/mercury/manu ... .html#/106
Če maš znanje in voljo maš tule komplet navodila pa si poštimaj po teh navodilih in bo šlo kot je treba
Vžig sicer ni kriv da ugaša ampak upam da maš vredu nastavljenga(na stroboskop) ker čene se lahko motor tud pregreva in nima tud prave moči.
Jaz bi se vedno svoj zeton stavil na tezave z vzigom. Nekaj ne stima z elektriko. Ce ni kaj hujsega je zamaknjen vzig. Lahko je fuc tuljava. Tudi magnet je lahko zanic. Magnet mora drzati en 15 kljuc ali pa tavelik izvijac. Pri tej starosti ni razmagnetenje nic cudnega.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Poznamo različne vrste stalnih magnetov, vsi pa so občutljivi na povišano temperaturo, v kolikor pa se dopustna preseže, se s tem trajno zmanjša njihova magnetna sila. Sicer imajo različni tipi magnetov različne najvišje dopustne temperature, je pa ta za večino med 100 in 120°C, najvišje delavne pa med 60 in 100°C.
Pri različnih drgnjenjih lahko temperatura kaj hitro uide preko dopustnih vrednosti. Pri vsem skupaj ne smemo zanemariti niti učinka, ki ga ima drgnjenje samo po sebi na morebitno razmagnetenje magneta.
Pri različnih drgnjenjih lahko temperatura kaj hitro uide preko dopustnih vrednosti. Pri vsem skupaj ne smemo zanemariti niti učinka, ki ga ima drgnjenje samo po sebi na morebitno razmagnetenje magneta.
Lep pozdrav.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov