Jaz sem za mojo Elan 31 naredil bimini in sprayhood sam. Za bimini sem najprej vse točno premeril, kupil sem inox cevi, 25mm in jih nesel v neko dealavnico skrivit. Naredil sem tri enake loke, katerih višina je cca 50 cm. Odpeljal sem loke, ter vse potrebne zglobe in končnike, na jadrnico. Tam sem izmeril točne višine, za vse tri loke, ter teh omenjenih 50 cm podaljšal na usterzno višino, z ravno inox cevjo. Spojil sem s pomočjo 10 cm dolgo cevjo, premera 22 mm. Paše točno ena v drugo. Fiksiral sem z dvema netoma. Nižje loke sem naredil predvsem zaradi prevoza na strehi avtomobila.
Ko je bila cela konstrukcija izdelana, sem še enkrat premeril in narisal točke vpetja, ter razdalje med loki, ko je bimini odprt.
Konstrukcijo sem odpeljal domov in jo ponovno sestavil v garaži, tako da je bila nastavljena kakor na barki. Lotil sem se izdelave platna. Iz debelejše PVC folije sem izrezal model, ga prenesel na platno in se lotil šivanja. Seveda so sledili razni popravki. Bimini mi služi že več kot 10 let. Na isti način sem izdelal tudi sprayhood, kateri je tudi nepogrešljiv na jadrnici.
V tej temi je že bilo nekaj govora o tem, je tudi slika moje jadrnice.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?f=5&t=25226&p=346626#p346626
Izdelava biminija
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Izdelava biminija
Jadranje je odklop
- 1stofficer
- Admiral
Zelo lepo izgleda, lepo si naredil !
Kot popolni laik sprašujem, kako je pa kaj z ukrivljanjem ALU cevi?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov