Olje pušča na peti izvenkrmnega motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Jp, cilindri so tako slabe kvalitete, da lahko ratajo jajčasti, potem pa se zgodi, da ti na eni strani bata čisto "požre" batni obroček, na drugi strani pa je še kot nov. Blok tudi na zunaj izgleda drugače kot original Mahle, ne vem, če si videl tole:
http://www.tomos-riders.com/index.php/t ... 95.15.html
Aja pa še to, če si videl ima original Mahle blok vtisnjeni teden in leto izdelave, zadaj za startnim mehanizmom. Pri mojih je 4/76 (1957) in 48/77 (11734). Tomosove kopije po št.20 000 tega nimajo več.
http://www.tomos-riders.com/index.php/t ... 95.15.html
Aja pa še to, če si videl ima original Mahle blok vtisnjeni teden in leto izdelave, zadaj za startnim mehanizmom. Pri mojih je 4/76 (1957) in 48/77 (11734). Tomosove kopije po št.20 000 tega nimajo več.
Dobil semeringe 15x24x5 2 kom.Za toliko se bo pa našlo prostora(intercom Celje)
Naročil sem še pa nov ležaj igličasti (original je 16x24x18)
Dobim tudi nov o-ring 12x2 za na akso-nad vodno pumpo, pa me zanima, ko to sestavljam verjetno pride ta o-ring v tisti utor na vrhu akse? Namreč, ko sem akso ven vlekel, se je o-rin snel, tak, da nisem videl če je bil tam gor.
Hvala
Lp Dejan
Naročil sem še pa nov ležaj igličasti (original je 16x24x18)
Dobim tudi nov o-ring 12x2 za na akso-nad vodno pumpo, pa me zanima, ko to sestavljam verjetno pride ta o-ring v tisti utor na vrhu akse? Namreč, ko sem akso ven vlekel, se je o-rin snel, tak, da nisem videl če je bil tam gor.
Hvala
Lp Dejan
Nazadnje spremenil 123dejan, dne To Jun 21, 2011 14:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Tam gor je O-ring ja, kjer je os nazobljena. Drugič obvij z izolirtrakom in rahlo naolji.
Nazadnje spremenil Piki, dne To Jun 21, 2011 14:31, skupaj popravljeno 1 krat.
izdal vam bom kako jaz povečam pritisk pumpe. veste na vrhu pokrovčka pumpe, ko je taka guma da voda iz pumpe ne šprica po aksu gor do semeringa motorja ? No tam v pokrovček pumpe vstavim semering. vam povem razlika je občutna zelo. imam 2 dolge pete in zato je pot vode daljša. brez semeringa je bilo metanje vode revno, sedaj ko pa sem dal semering pa voda iz motorja izhaja prav z pritiskom, res super.
Če motor stoji nekaj časa in spustiš olje ven itak vsa nesnaga ven steče, ker je že na dnu zbrana, tak da se čiščenje ob menjavi olja ne prakticira. Drugo pa je, če je res dosti nesnage ali opilkov notri, potem pa se to lahko ven spere. Nafta bo itak skoraj do konca ven stekla, je pa malo mastna napram bencinu in ne bo nič narobe, če bo kapljica ali dve notri ostala.
Guma je guma, zaenkrat.
Evo - menjani semeringi pod vodno pumpo ter ležaj.
Peto sem sestavil skupaj, sedaj pa se je pojavil naslednji problem:
Motor mi normalno laufa, v vzvratno prestavo gre normalno ter tudi gas v vzvratni dela normalno.Problem pa nastane ko prestavim naprej, takrat mi nekako jalovo vseeno prestavi, vendar ne do konca. Tako, da tudi gasa ne morem dat.
Kaj sem spregledal pri sestavljanju?
Hvala
Lp Dejan
Peto sem sestavil skupaj, sedaj pa se je pojavil naslednji problem:
Kaj sem spregledal pri sestavljanju?
Hvala
Lp Dejan
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov