popokan stik krmna stena
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: popokan stik krmna stena
Rekel je da bo.
Ali se Motor na easy premika ko snames ali volan ali oboje samo v kombinaciji gre tezko?Lahko da je zarustal tulec na motorju.Ce ja treba zbit ven in namazati.
Luft je itak pri teh.Kateri polz je podolgovati ali okrogli?Podolgovatemu zajlo menjati je brez prese tezko.Pri okroglem ni drame
Snami zajlo daj na aku vrtalnik in ulivaj olje notri pol predrkaj.Ce bo trdo ja lahko utrgas.Najmajn si zelis menjati zajlo na vodi pri 35 stopinjah.
Ali se Motor na easy premika ko snames ali volan ali oboje samo v kombinaciji gre tezko?Lahko da je zarustal tulec na motorju.Ce ja treba zbit ven in namazati.
Luft je itak pri teh.Kateri polz je podolgovati ali okrogli?Podolgovatemu zajlo menjati je brez prese tezko.Pri okroglem ni drame
Snami zajlo daj na aku vrtalnik in ulivaj olje notri pol predrkaj.Ce bo trdo ja lahko utrgas.Najmajn si zelis menjati zajlo na vodi pri 35 stopinjah.
Motor se okoli osi premika praktično "brez trenja"
sem ne prejšnjem čolnu imel obrnjeno situacijo je lastnik pred mano menjal 2 polža ni pa pogruntal da je zapikana osovina motorja tako da tukaj je definitivno zajla
polž mislim da je okrogel podolgovatih še nisem videl na oko mislim da je model T85 .... sem že včeraj začel razdirat pa ne spravim volana dol z osovine polža je zapeklo rad bi dobil polža ven iz konzole da imam več manevrskega prostora
Mislim da zajlo lahko spravim ven če odvijačim na obeh koncih zadaj na motorju in tam kjer pride v polža in vrtim volan da pride do konca ven ali rabim razdirat polža?
polž mislim da je okrogel podolgovatih še nisem videl na oko mislim da je model T85 .... sem že včeraj začel razdirat pa ne spravim volana dol z osovine polža je zapeklo rad bi dobil polža ven iz konzole da imam več manevrskega prostora
Mislim da zajlo lahko spravim ven če odvijačim na obeh koncih zadaj na motorju in tam kjer pride v polža in vrtim volan da pride do konca ven ali rabim razdirat polža?
ce hoces zaljo namazat je treba iz polza vzet jo.Rabil bos apciger in verjetno let lampo da pogrejes.Bom rekel janu da te poklice
Update danes zjutraj v primerjavi z včeraj se mi je zdel volan malo bolj mehek sem si mislil morda je mast kaj pomagala …
Sem že mislil pustit tako kot in ta vikend peljat na morje.Pridem iz službe že vse pripravljeno samo v petek zapet prikolico in gremo … ampak ni mi dalo miru in sem šel še enkrat gledat odpel zajlo z motorja vrtet levo desno posumil sem celo da zajla ni optimalno speljana preveč ovinkov in da je verjetno zato tako trda … parkrat obrnem zlahka ko kar na enkrat servo volan
Zajla utrgana ne vem če sem bil še kdaj toliko srečen ko sem kaj uničil
super da sem na prikolici na dvorišču in ne kje na odprtem poznam primer ko so z minimalnim gasom vozili naprej in se izmenično menjali in držali motorju smer … potem pa šele sledi menjava na +35
Zajlo kot vidim imam M66 rabim samo ustrezno dolžino to bom staro izmeril ko dobim ven verjetno so gor kake oznake? Predvidevam da je idealno da se jo spelje z čimanj in čimbolj blagimi ovinki? Predhodno dobro namazat zajlo še enkrat?
Sem že mislil pustit tako kot in ta vikend peljat na morje.Pridem iz službe že vse pripravljeno samo v petek zapet prikolico in gremo … ampak ni mi dalo miru in sem šel še enkrat gledat odpel zajlo z motorja vrtet levo desno posumil sem celo da zajla ni optimalno speljana preveč ovinkov in da je verjetno zato tako trda … parkrat obrnem zlahka ko kar na enkrat servo volan
Zajlo kot vidim imam M66 rabim samo ustrezno dolžino to bom staro izmeril ko dobim ven verjetno so gor kake oznake? Predvidevam da je idealno da se jo spelje z čimanj in čimbolj blagimi ovinki? Predhodno dobro namazat zajlo še enkrat?
No se sreca da si jo doma tolko maral da je počla sedaj pa kar po novo. Aja jaz bi jo raje namazal z oljem kajzi mastvz časom rata trda.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Zakaj bi mazal novo zajlo?
MIslim da sem nekje bral da pride nova "bolj slabo namazana" ali se motim?
cibro napisal/-a:Zakaj bi mazal novo zajlo?
Ko sem jaz menjaval zajlo mi je porodajalec svetoval naj jo namažem z oljem kajti potem je ne boš več, očitno je slab prodajalec ker z tem ima manj prometa kajti namazana zajla zrdžri veliko dlje, je pa dejal ne maži z mastjo ker rata trda vzemi olje in z pumpico na kocu in vrti da povleče olje noter v plašč. Za mast pa je tako kjer so mazalice itak z mastjo da nova mast pahne ven staro to mislim na motorju, jaz sem imal trd volan in itak če čovn stoji dal časa se mast strdi vsaj pri mojem je bila zajla trda in se je slabo premikala v bovdenu.
Aja dolžina zajle je pa označena ponavadi na unem koncu k pride na motorju oziroma vsake tolko na bovdenu.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Zajlo je kar dobro namazat, da preprečuje vstop vode in soli, nova je ponavadi malo pošpricana s kakšnim teflonskim sprejem. Pa poglej, če si imel mogoče staro predolgo, da jo je možno lepše speljati. Pa še polža dobro preglej, da ne boš dvakrat delal. Saj veš, ko ima hudič mlade.... 
To sem itak mislil polža sem že razdiral na prejšnjem čolnu zdaj pri mojem od zunaj sem videl da se zajla oziroma plašč ni 100% fiksen v polžu se premika par mm ven noter to še dodatno poveča luft na volanu bi bilo smiselno dat kako podložko? Vem da to ni avto ampak luft me vseeno moti ...
Kdaj je polž ok vem da preveč zračnosti med zobniki ne sme bit ker potem preskoči ampak koliko je ok enkrat sem videl da je nekdo ne vem če na tem forumu popravil tako da je dal kovinski trak v ohišje in s tem vse skupaj "nasponal" da je bilo bolj na tesno.
Zajlo se napravljam odmontirat danes po službi na oko je M66 edina oznaka na zajli ki sem jo do sedaj videl je 16G122407
Sem poguglal iz tega si ne morem nič pomagat.... upam da ko dobim ven da je še kaj gor če ne ni druge kot izmerit predvidevam? Kje kupit zajlo na hitro in poceni
Kdaj je polž ok vem da preveč zračnosti med zobniki ne sme bit ker potem preskoči ampak koliko je ok enkrat sem videl da je nekdo ne vem če na tem forumu popravil tako da je dal kovinski trak v ohišje in s tem vse skupaj "nasponal" da je bilo bolj na tesno.
Zajlo se napravljam odmontirat danes po službi na oko je M66 edina oznaka na zajli ki sem jo do sedaj videl je 16G122407
Sem poguglal iz tega si ne morem nič pomagat.... upam da ko dobim ven da je še kaj gor če ne ni druge kot izmerit predvidevam? Kje kupit zajlo na hitro in poceni
motomarine?
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Mi smo dali naredit pripone za jambore nekaj majhnih jadrnic v LJ na Fužinah, tule: INTEG https://www.bizi.si/NOVAK-RAJKO-S-P/
Piše Ulica Mire MIheličeve, je pa na križišču s Pot na Fužine (tam kjer avtobus iz mesta z Zaloške zavije v naselje 'Nove Fužine').
Kolikor se spomnim ni bilo drago in kar je naredil še vedno drži. Dela tudi potege (žične vrvi v bovdnih) za avtomobile itn., pa tudi po meri, po čemer mislim da sprašuješ.
Piše Ulica Mire MIheličeve, je pa na križišču s Pot na Fužine (tam kjer avtobus iz mesta z Zaloške zavije v naselje 'Nove Fužine').
Kolikor se spomnim ni bilo drago in kar je naredil še vedno drži. Dela tudi potege (žične vrvi v bovdnih) za avtomobile itn., pa tudi po meri, po čemer mislim da sprašuješ.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
No, staro zajlo bi bilo dobro vreči v avto, ko boš šel v Trst.
Vceraj odmontiral zajlo kako se je to sploh premikalo mi res ni jasno. Zajla je totalno zarustana in je tekla ze dalj casa na suho. Polz je ok spet vse suho z nekaj strjene zbite masti po vogalih. To je bilo pred 10 leti zlozeno na suho in potem vsako leto trse dokler zdaj ni utrgalo. Na zajli ni nobene uporabne oznake razen tistih ki sem jih videl ze prej. Dolzina oboda je 450cm sicer ne vem koliko bi se na to oziral ker je bila zajla po moji oceni predolga kar so resili tako da so bile vmes se 2 spirale kar je imelo v kombinaciji z suho zajlo zelo pozitiven rezultat na mehkobo pri vrtenju
Zdaj bi dal krajso samo koliko? Ko sem vlekel staro zajlo ven sem za njo vlekel vrv za potegnit nazaj. Kaj ce izmerim dolzino vrvi pa nekaj dodam za ovinke bo tako ok? Na navtika ceneje vidim da ima pri opisu M66 zajl napisano dolzino cez vse potem pa se posebi podatek za dolzino pri motorju in dolzino dela pri polzu. Tako da ce prav razumem to odstejes dobis dolzino plasca.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Moral bi zadaj na motorju recimo pustit se fiksirano spredaj bi jo pa dal dol iz polza in jo namestis po colnu kot mora bit in pol vidis kolk je spredi predolga in mas mero tu. ce bos meril strik bo tezk ker je velik mehkejsi in ne dela lepega ovinka.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti