Vgradnja avtomobilskega motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: KNJIGA
bora2 napisal/-a:ALI IMA KDO KNJIGO
Marinisierung - vom Automotor zum Bootsmotor
von: Michael Lehmann
V NJEJ NAJ BI PISALO VSE O MARINIZACIJI
LP
Re: KNJIGA-Jaz jo imam.V procentih,je opis marinizacije 70%
bora2 napisal/-a:ALI IMA KDO KNJIGO
Marinisierung - vom Automotor zum Bootsmotor
von: Michael Lehmann
V NJEJ NAJ BI PISALO VSE O MARINIZACIJI
LP
Jaz sem klical na kapitanijo pa so mi rekli naj se obrnem na loyd ali tisti drugi in mi bojo oni povedali kako in kaj. Rekel pa mi je da bo to drako in sicer bo stal pregled za pridobitev CE norme nekje cca 2000 do 3000 Eur!
Potem mi to ni bilo vec v interesu!
Bora2 javi ko bo kaj novega v zvezi s tem !
Potem mi to ni bilo vec v interesu!
Bora2 javi ko bo kaj novega v zvezi s tem !
za rafterja.Drži se raftinga in to na Dravi
Za bora 2.Lahko ti posodim Lehmann-a.Če si resen samograditelj oz. hočeš s svojimi rokami in voljo nekaj ustvarit(marinizirat) ti lahko pomagam.Imam še drugo literaturo, knjiga je hrvaška(Brodice), je pa precej strokovna. Jaz si sam gradim barko (8.30 x 2.65) iz macesnovih letvic.Na začetku, sem dosti krat razmišljal o kakem lepem, velikem kresu.Sedaj je lupina( oplata )končana in ko gledam te lepe linije barke, so mi vse muke poplačane.Seveda bom tudi sam mariniziral.LP atilone
kar sew iče turbine jo je problem hladiti,če jo hladiš kot kolektorje,nima pravega izkoristka.saj turbina pod obreminitvijo žari.baje je zgorelo kar nekaj plovil.nimam pojma kako bi to naredu.kar se tiče papirjev za motor pa tko al tko vsake pol leta spreminjajo zakone se bo že najdla kakšna luknja. 
atilone
povej kje imate lupino, da si jo ogledam, pa tudi literatura ma zanima.jas se nisem odločil za samogradnjo sem pa obnovil barko 40 let staro.
pale.
kolektor ohladiš predno pride do turbine, ne vem zakaj bi morala turbina žareti, da bi delovala dobro. tukaj je važna hitrost pretoka izpušnih plinov skozi turbino. ker pa se volumen dimnih plinov zmanjša zaradi ohlajanja izpušnih plinov s hlajenjem kolektorja pa je potrebno zmanjšati presek izpušne cevi pred turbino. če se motim naj me kdo popravi.
lp
povej kje imate lupino, da si jo ogledam, pa tudi literatura ma zanima.jas se nisem odločil za samogradnjo sem pa obnovil barko 40 let staro.
pale.
kolektor ohladiš predno pride do turbine, ne vem zakaj bi morala turbina žareti, da bi delovala dobro. tukaj je važna hitrost pretoka izpušnih plinov skozi turbino. ker pa se volumen dimnih plinov zmanjša zaradi ohlajanja izpušnih plinov s hlajenjem kolektorja pa je potrebno zmanjšati presek izpušne cevi pred turbino. če se motim naj me kdo popravi.
lp
O literaturi
Bora 2, omenjene literature se nanašajo samo na marinizacijo avto motorjev.
(mercedes,golf,peugeot itd.)
Lp atilone
(mercedes,golf,peugeot itd.)
Lp atilone
Ja delno imaš prav, vendar pa turbine ne vrti pretok izpušnih plinov. Če bi bilo tako, potem bi bil to negativni izkoristek podobno kot če ženeš kompresorski del z jermenom. Turbino vrti padec temperature izpušnih plinov, s čimer izgubljajo del toplotne energije, ki se pretvarja v delo ali kinetično energijo (vrtenje turbine). Pred vstopom v turbino se plini res delno ohladijo, saj bi bilo ob direktni varianti prevroče. Nekatere turbine so še dodatno hlajene z vodo, večina pa ne. Plini se do konca ohladijo za turbino v kolenu, kjer se zmešajo z vodo. Ob kakšnih domačih predelavah, pa so dizli res radi zagoreli ravno zaradi prevročega ohišja turbine. Pred kratkim so imeli te probleme Yanmarjevi BY dizli. To je tisti 3.0d BMW, ki se mu je turbina v barkah kaj kmalu skuhala... Rešitev, ki so jo Japončki skupaj z Avstrijci naredili je sila preprosta. Turbino so oblekli v cca. 10mm debelo toplotno izolacijo (včasih je bil to azbest, sedaj nekaj neškodljivega). Tako rešitev poznajo mnogi proizvajalci marine diesel motorjev.
LP
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov