MENJAVA 4.3 L BENCIN MOTORJA ZA 3.0 TDI

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Če Jun 18, 2009 12:26

najbolje poslati meil z vprašanji na carinsko upravo,potem imaš pismen odgovor ki so ga utemeljili z tem in tem členom zakona .
Jaz sem mislil da čoln ,če plačam carino in ddv lahko pripeljem v slo,samo registrirati ga ne morem ker nima certifikatov,saj v končni fazi lahko imam v njem kurnik,za to pa ce certifikata ne potrebujem. :lol:

Pred leti so tudi moj čoln v mariboru zadrževali za ograjo.
Pa sem poklical na carinsko upravo v Ll.pa so rekli ,da v mb nimajo pojma.dobesedno.
Takoj so mi ga sprostili,potem sem pa v kopru pri germanishe loyd naredil ce certifikat lupina.saj za carinsko ograjo ga ne moreš narediti,ni mlogike ,da ti ga držijo zadaj.
lp
miles
Praporščak

OdgovorNapisal/-a miles » Če Jun 18, 2009 14:08

ss9940 napisal/-a:Hmmmm ne vem če ima smisel... Tudi če bi dobil CE certifikat za lupino (brez predelave nebo šlo), ga še vedno nimaš za motor, le-to pa rabiš za registracijo čolna... Če boš delal lastno marinizacijo motorja, pomeni to netipsko homologacijo, kar pa zopet pomeni MUCHO dinaros... seveda pred marinizacijo samo, ki je takintak gromozanski strošek ;) Kot sem rekel, možno je ampak kar se tiče racionalnosti pa je za razmislit :D Da nebo barka na koncu dražja kot pa tipska nova, ker tisto razliko niti približno ne boš prišparal na razliki v porabi... no ja mogoče v kakih 20-30 letih :D :D :D

ZATO: merca al pa volvota pa gasa, bo najbolj poceni! Če pa je predrago, pač manjšo barko!

Američani pravijo da je BOAT (čoln) kratica za Bring Out Another Thousand in res je! :P :P

LP

SS

Registriram ga pa lahko na ameriško zastavo! Za to ne rabim nobenega certifikata. ALi pač?
miles
Praporščak

OdgovorNapisal/-a miles » Če Jun 18, 2009 14:09

val napisal/-a:najbolje poslati meil z vprašanji na carinsko upravo,potem imaš pismen odgovor ki so ga utemeljili z tem in tem členom zakona .
Jaz sem mislil da čoln ,če plačam carino in ddv lahko pripeljem v slo,samo registrirati ga ne morem ker nima certifikatov,saj v končni fazi lahko imam v njem kurnik,za to pa ce certifikata ne potrebujem. :lol:

Pred leti so tudi moj čoln v mariboru zadrževali za ograjo.
Pa sem poklical na carinsko upravo v Ll.pa so rekli ,da v mb nimajo pojma.dobesedno.
Takoj so mi ga sprostili,potem sem pa v kopru pri germanishe loyd naredil ce certifikat lupina.saj za carinsko ograjo ga ne moreš narediti,ni mlogike ,da ti ga držijo zadaj.
lp

Kolk si pa dal za certifikat za lupino?
miles
Praporščak

OdgovorNapisal/-a miles » Če Jun 18, 2009 14:13

We need to physically inspect the boat, either prior to export or on arrival in Europe. A list of non conformance is drawn up which you would need to rectify. On completion you send us photographs of the work done and we in turn issue certification through notified body, as is required by law. We would need to know exactly which engine is fitted to be sure the boat is compliant, Assuming the engine is OK the cost to inspect on arrival in Genoa would be GBP 1300 plus vat @15% if applicable plus expenses from UK (approx GBP150). We can arrange inspection in Florida, the cost there would be USD 3200 plus expenses from Orlando.

Please let me know if you require further information.
Thanks
Dave

American Sports Boats Ltd
Telephone UK +44 1454 806364
Telephone UK +44 7787 522277 (mobile)
Telephone US +1 321 251 6092
WEB www.americansportsboats.com

Tole so mi odgovorili iz neke angleške firme, ki se ukvarja s Ce certifikacijo in uvozom čolnov iz Usa!

Samo firma se mi ne zdi najbolj zanesljiva...mogoče pa tud, sicer jim tako ali tako ne bi dal nič v naprej.
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Če Jun 18, 2009 14:17

Če ga registriraš na ameriško zastavo ,potem ti tudi davek in carina odpade,samo potem ga ne boš mogel v slo rihtat.
j epa ga bolje registrirat na hr zastavo,ko bo hr v eu pa samo prepis na slo narediš.
Strošek certifikata je bil pred leti zanemarljiv ,sedaj so zto dvignili v nebo.
pokliči na številko ki sem ti jo dal.
lp
miles
Praporščak

OdgovorNapisal/-a miles » Če Jun 18, 2009 14:44

Evo, sem prosu uno anglesko nej mi potem pošljejo listo teh "neskladnosti" od podobnega čolna, da vidim , če je te napake sploh možno odpraviti.

1. Existing USCG plate must be removed and replaced with “CE” builders plate*
2. A manual bilge pump must be fitted, this can use existing pipe work but care should be taken not to by pass the non return valve and also to ensure that backflow is not permitted through either pump when the other is in use.
3. Non return valves must be fitted in the existing bilge pump(s), fitted as close to the hull discharge points as possible.
4. Non return valve must be fitted in sump / shower pump discharge pipes, fitted as close to the hull discharge points as possible.
5. An automatic fire extinguisher of suitable volume must be fitted in the engine area.
6. Portable fire extinguishers required at helm.
7. Portable fire extinguisher required in galley.
8. A Fire blanket must be fitted in the galley.
9. Labels must be fitted to indicate the following:-
• Location of the battery switch
• Engine area protected by automatic fire extinguisher.
• Portlights and hatch “keep shut underway”
• Fuel filler labelled “Petrol” / Benzine

Mislim, da se to tiče samo lupine, nikjer ne piše o motorju - emisije itd...
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Jun 18, 2009 14:57

Vse lepo in prav. Angleščina mi ne gre tako dobro, v prvem stavku pa piše, da se sname USCG ploščica in se MORA nadomestit z CE ploščico od izdelovalca, tu bo prvi problem. Potem pa se nadaljuje , SE MORA , bi se moralo, protipožarna napeljava se mora namestit.Sedaj ali me jezik moti ali pa razumem, da se vse navedeno mora napeljat (montirat ), ali pa je že montirano in se mora zapisat v CE dokument ?
Po marinizaciji motorja pa, kot je že večkrat tukaj napisano, pa še pregled s strani Klasifikacijskega Zavoda, kateri izda dokument o ustreznosti predelave motorja in verjetno tudi plovila, ker so bo opravil radi predelave za montažo drugega motorja, poseg v konstrukcijo plovila, potem komaj na zavarovalnico.
LP
miles
Praporščak

OdgovorNapisal/-a miles » Pe Jun 19, 2009 13:01

atilone napisal/-a:Vse lepo in prav. Angleščina mi ne gre tako dobro, v prvem stavku pa piše, da se sname USCG ploščica in se MORA nadomestit z CE ploščico od izdelovalca, tu bo prvi problem. Potem pa se nadaljuje , SE MORA , bi se moralo, protipožarna napeljava se mora namestit.Sedaj ali me jezik moti ali pa razumem, da se vse navedeno mora napeljat (montirat ), ali pa je že montirano in se mora zapisat v CE dokument ?
Po marinizaciji motorja pa, kot je že večkrat tukaj napisano, pa še pregled s strani Klasifikacijskega Zavoda, kateri izda dokument o ustreznosti predelave motorja in verjetno tudi plovila, ker so bo opravil radi predelave za montažo drugega motorja, poseg v konstrukcijo plovila, potem komaj na zavarovalnico.
LP

To je primer zapisnika po ogledu podjetja, ki izdaja CE certifikate in to kar je napisano so navodila za odpravo pomanjklivosti in s tem pridobitve CE. Seveda, če verjameš!

LP.
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Pe Jun 19, 2009 13:31

Miles, kot so ti napisali kolegi: pozabi to varjanto, ker te bo stala bistveno preveč. Kot ti je napisal eden izmed kolegov, bo končna cena res tam nekje 44.000 EUR. Škoda časa in truda. SS9940, je že uvozil nekaj čolnov, tudi sam sem ga pripeljal iz ZDA zato stvari poznam in vem, da se takšna varianta ne izplača. Poišči si raje v Ameriki dober čoln; na jesen ga boš dobil po krasni ceni ali najdi v Evropi nekaj podobnega; mislim, da bo mnogo pametneje. Napisal sem na splošno, ker nima smislagovoriti o detajlih.
"Dalmatino povišču pritrujena"
gobbi
Viceadmiral
Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA

OdgovorNapisal/-a gobbi » Ne Jun 21, 2009 17:22

glej jaz ti mojega prodam ma 2 dizla not z po 2x 330 konjev pa barka je 14 m dolga pa pije 55 l
ker pa vidim da bi na vsak način rad nekaj sam delal, ga lahko potem ko ga boš odkupil še čipaš-
ej res nevem kak bo oni motor zdržal moji motori so tak vlki ko kak mali avto pa so samo 330 konjev pa 6.0l
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Jun 22, 2009 11:42

Za prijatelje, ki so kupovali sem šel pogledat nekaj bark pripeljanih iz USA. Povem vam, da ne bi bilo nobene škode, če bi se kontejnerji že po poti prevrnili v ocean. Sam krš. Moje mnenje je, da so najboljše barke pri nas. Slovenci v povprečju dobro vzdržujemo plovila, eksploatacija pa je minimalna. Večino bark se pozna (preko prijateljev, serviserjev ...), tako, da lahko preveriš zgodovino. Res pa je, da ti vzame nekaj časa preden si vse ogledaš in preveriš. Kar pa se cen tiče, so pa tudi že padle na sam poden. Saj veste, mnogi so "leteli" s pticami, ki jih ne dohajajo, sedaj pa ni za obroke, servis, marino ... Samo, da se rešijo bremena.

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Jun 22, 2009 11:43

gobbi napisal/-a:glej jaz ti mojega prodam ma 2 dizla not z po 2x 330 konjev pa barka je 14 m dolga pa pije 55 l
ker pa vidim da bi na vsak način rad nekaj sam delal, ga lahko potem ko ga boš odkupil še čipaš-
ej res nevem kak bo oni motor zdržal moji motori so tak vlki ko kak mali avto pa so samo 330 konjev pa 6.0l

koliko pa iščeš za tvojega ?
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Jun 22, 2009 11:56

Res pa je, da ti vzame nekaj časa preden si vse ogledaš in preveriš.

good girls go to heaven, bad girls go everywhere ![/quote]
Ti dam prav, ampak zaslužit potreben denar za nakup, pa ti vzame dosti več časa :wink: . Če pa plovilo ne ustreza EU normam, pa ti ne vzame kaj dosti časa, da izgubiš plovilo oz. denar od nabave :( .
LP
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Po Jun 22, 2009 12:59

Citat :kr en":Za prijatelje, ki so kupovali sem šel pogledat nekaj bark pripeljanih iz USA. Povem vam, da ne bi bilo nobene škode, če bi se kontejnerji že po poti prevrnili v ocean. Sam krš. Moje mnenje je, da so najboljše barke pri nas. "

No takole posploševati si jaz ne bi upal. Poznam nekaj ljudi, ki so pripeljali iz ZDA odlična plovila (sami zase). Nenazadnje sem tudi sam nabavil čoln, ki je kot nov in deluje kot "urca". Glede vzdrževanja čolnov pa smo Slovenci kot pri avtomobilih; eni svojo brako vzdržujejo vzorno, drugi povprečno, tretjim je vsega škoda vstran vreč in šparajo pri servisih, četrti pa so do čolna skrajno zanikrni. Vse sorte doživljamo.
Ampak pljujemo pa radi, a ne kr en?
"Dalmatino povišču pritrujena"
gobbi
Viceadmiral
Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA

OdgovorNapisal/-a gobbi » Po Jun 22, 2009 14:21

Nevem kolko je še vreden nima pojma..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov