Vidim da ste se že razpisali kako je bilo med vikendom v Ankaranu. No pa da še jaz povem moje izkušnje s prvo vožnjo z mojim GT402 po morju. Propeler imam 11 1/4 x 14 in 40 konjsko dvotaktno Yamaho.
V petek je še bilo dokaj mirno morje, GT402 je z bratom letel ko raketa vendat nisem imel GPS s sabo da bi meril. Peljala sva se iz Ankarana na Debeli rtič in nazaj. V soboto smo se trije vozili plus prtljaga, šli smo iz Ankarana v Izolo na kopanje. Nazaj grede pa S.O.S. klical Cibrota če je že v vodi s čolnom, ker mi bo mogoče benzina zmanjkalo do marine
V nedeljo smo pa bili štirje plus prtljaga. Valovi so bili kar večji kot prejšnje dni, šlo pa ni nikamor. Poln gas je komaj prišel do 18 km/h. Ne morem verjet da sem celo iz sv. Katarine do Izole vztrajal trajalo je celo večnost. Nazaj je potem šlo malce hitreje ampak vozili smo se nekje povprečno 12 km/h po gpsu.
Propeler ki ga imam s korakom 14 je najbolj primeren kot vidim za 2 osebi. To potegne z lahkoto. Za več oseb pa sem razmišljal o koraku 11. Tega bom verjetno še nabavil potem pa spet na probo. Kaj menite drugi?
Upam da se še srečamo kaj in da si bomo izkušnje še praktično izmenjali.