TEŽAVE S SUZUKIJEM

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Rookie
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljanski kotliček

OdgovorNapisal/-a Rookie » Po Mar 18, 2013 21:31

Zato sem pa dal ''prelivanje '' v narekovaje...govora je o kompresiji...vsaj tako mi je bilo razloženo...
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
Matic1
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Matic1 » To Mar 19, 2013 08:44

Nič drugega se ne da hitreje diagnosticirat kot kompresijo zato se to naredi najprej, vztame ene 2 minuti na vseh treh ali štirih cilindrih...ne vem zakaj je ta tvoj majster vse prej gledal kot tole?!
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » To Mar 19, 2013 09:31

Glej...na 2-takterje se ne spoznam ravno najbolje, čeravno sem vsak dan pod avtomobilsko havbo. Bom vprašal točno kaj in kako pa javim. Mislim pa da ne gre za kompresijo v zgorevalni komori, ampak za ''nekaj'' pod bati. Kot sem rekel ne vem točno, ampak najbrž mora bit tudi tam vse tesneno zaradi pod ali pa nad tlaka. Če sem prav pogledal po netu mora tudi spodnji del tesniti, posebej takrat ko zapre lamele. In po moje je problem če ta kompresija uhaja med cilindri takrat ko ne sme. Naj me kakšen mehanik popravi prosim.
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » To Mar 19, 2013 09:39

Evo, tukaj mislim da je lepo razloženo.

http://www.youtube.com/watch?v=MtbWBvXtFGw

In tudi jasno mi je, zakaj mora tudi pod batom tesniti, ker tja prihaja mešanica goriva in zraka. Se pravi če na glavni gredi med cilindri ni tesnenja, potem se lahko mešanica ''preliva med cilindri'' in to povzroča prebogato ali prerevno zmes na določenem ali vseh cilindrih...

A prav rezumem?!
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » To Mar 19, 2013 10:04

Glavna gred nima veze s tesnenjem med cilindri. Med cilindri ti lahko preliva, če je počen blok. Semeringi na glavni gredi tesnijo proti elektriki in proti nogi motorja. Spodnji preprečuje gorivu, da bi steklo proti nogi, hkrati pa preprečuje, da bi voda prišla v cilindre.

Edino, če ti je šla kakšna od lamel, te so na spodnjem delu glavne gredi. Zaradi tega pa bi lahko v kakšen cilinder prišlo preveč goriva in bi ga zalivalo, dvomim pa, da bi se zaradi tega zmes prelivala med cilindri.
dinksi
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a dinksi » To Mar 19, 2013 18:28

Na 2-taktnih motorjih more tudi med valji tesnit. Tisti motorji, ki imajo na gredi valjčne ali krogljične ležaje imajo tudi tesnenje. Tisi, ki pa imajo drsne ležaje pa to ni potrebno!!!
Tesnenje je izvedeno z obročkom podobnem batnemu ali sistemom podobnem semeringu.
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » To Mar 19, 2013 19:28

dinksi napisal/-a:Na 2-taktnih motorjih more tudi med valji tesnit. Tisti motorji, ki imajo na gredi valjčne ali krogljične ležaje imajo tudi tesnenje. Tisi, ki pa imajo drsne ležaje pa to ni potrebno!!!
Tesnenje je izvedeno z obročkom podobnem batnemu ali sistemom podobnem semeringu.

No... in te obročki pri mojem naj ne bi tesnili...
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » So Mar 23, 2013 22:32

Bom jaz v četrtek šel po motor ja...če bom dal smučke na čoln... :D Matr tuki je že vse belo :shock:
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » To Apr 16, 2013 07:16

Evo v nedeljo smo imeli testno vožnjo...in prdula je popravljena! Očitno je bil največji problem ravno rinke na glavni gredi, ki niso tesnile. Zaradi tega ''prelivanja'' ni imel moči v višjih obratih.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost