TEŽAVE S SUZUKIJEM
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Glej...na 2-takterje se ne spoznam ravno najbolje, čeravno sem vsak dan pod avtomobilsko havbo. Bom vprašal točno kaj in kako pa javim. Mislim pa da ne gre za kompresijo v zgorevalni komori, ampak za ''nekaj'' pod bati. Kot sem rekel ne vem točno, ampak najbrž mora bit tudi tam vse tesneno zaradi pod ali pa nad tlaka. Če sem prav pogledal po netu mora tudi spodnji del tesniti, posebej takrat ko zapre lamele. In po moje je problem če ta kompresija uhaja med cilindri takrat ko ne sme. Naj me kakšen mehanik popravi prosim.
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
Evo, tukaj mislim da je lepo razloženo.
http://www.youtube.com/watch?v=MtbWBvXtFGw
In tudi jasno mi je, zakaj mora tudi pod batom tesniti, ker tja prihaja mešanica goriva in zraka. Se pravi če na glavni gredi med cilindri ni tesnenja, potem se lahko mešanica ''preliva med cilindri'' in to povzroča prebogato ali prerevno zmes na določenem ali vseh cilindrih...
A prav rezumem?!
http://www.youtube.com/watch?v=MtbWBvXtFGw
In tudi jasno mi je, zakaj mora tudi pod batom tesniti, ker tja prihaja mešanica goriva in zraka. Se pravi če na glavni gredi med cilindri ni tesnenja, potem se lahko mešanica ''preliva med cilindri'' in to povzroča prebogato ali prerevno zmes na določenem ali vseh cilindrih...
A prav rezumem?!
Glavna gred nima veze s tesnenjem med cilindri. Med cilindri ti lahko preliva, če je počen blok. Semeringi na glavni gredi tesnijo proti elektriki in proti nogi motorja. Spodnji preprečuje gorivu, da bi steklo proti nogi, hkrati pa preprečuje, da bi voda prišla v cilindre.
Edino, če ti je šla kakšna od lamel, te so na spodnjem delu glavne gredi. Zaradi tega pa bi lahko v kakšen cilinder prišlo preveč goriva in bi ga zalivalo, dvomim pa, da bi se zaradi tega zmes prelivala med cilindri.
Edino, če ti je šla kakšna od lamel, te so na spodnjem delu glavne gredi. Zaradi tega pa bi lahko v kakšen cilinder prišlo preveč goriva in bi ga zalivalo, dvomim pa, da bi se zaradi tega zmes prelivala med cilindri.
dinksi napisal/-a:Na 2-taktnih motorjih more tudi med valji tesnit. Tisti motorji, ki imajo na gredi valjčne ali krogljične ležaje imajo tudi tesnenje. Tisi, ki pa imajo drsne ležaje pa to ni potrebno!!!
Tesnenje je izvedeno z obročkom podobnem batnemu ali sistemom podobnem semeringu.
No... in te obročki pri mojem naj ne bi tesnili...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost