12 V Kompresor
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
A morda misliš material GRAFITE od Austrotherma?
Ta ima karakteristike λD = 0,031 W/(mK). To je sicer nekaj slabše od Webra λD = 0,021 W/(mK).
Prejšnji teden je bila direktorica pri meni pa se ne spomnim, da bi kaj podobnega omenila.
Jutri jo pokličem in se probam kaj zmenit.
Jaz sem ugotovil, da bom moral spremenit količine in dimenzije plošč. Že cel vikend tuhtam kaj narest. Jutri dokončno sporočim odločitev ter kaj sem opravil na Ravagu.
Ta ima karakteristike λD = 0,031 W/(mK). To je sicer nekaj slabše od Webra λD = 0,021 W/(mK).
Prejšnji teden je bila direktorica pri meni pa se ne spomnim, da bi kaj podobnega omenila.
Jaz sem ugotovil, da bom moral spremenit količine in dimenzije plošč. Že cel vikend tuhtam kaj narest. Jutri dokončno sporočim odločitev ter kaj sem opravil na Ravagu.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
- frikmusic
- Admiral
- Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
- Kontakt:
EDO napisal/-a:A morda misliš material GRAFITE od Austrotherma?
EDO v Ravagu imajo izolacijo namenjeno za tlake z λ = 0,022 W/(mK).
STO, in Baumit pa verjetno še kdo pa za fasade z isto lambdo. Tega grafitnega imam na zalogi kar nekaj dimenzij vendar je pol slabši kot zgoraj omenjeni.
Frik
Frajtonerca je prava stvar...
Malo poglejte še tale material, s katerim se bi lahko obložilo hladilno komoro. Sam sem ga uporabil za izdelavo tlaka, ker sem imel probleme z višino. Ima zelo dobre izolativne karakteristike. Zastopa ga Kalcer iz Trzina.
http://www.insulation-online.co.uk/down ... per-10.pdf
Sem brskal po strani Ravaga in sem našel najboljši material z λD = 0,027 W/(mK) - Roofmate SL-X oz. LG-X.
Čakam, da me pokličejo pa bom videl ali imajo še kaj boljšega.
Pri STO za primerljivo izolacijo (Stotherm Cell) sploh nisem našel podatka .
To kar je navedel tomaz_slo ni ravno najboljše za hladilnike, ker je preveč podajno. Tudi navedenim karakteristikam ne verjamem preveč. Predvsem zaradi tega, ker ne navedejo najbolj pomembno lastnost materiala λD. Sicer bi se jo dalo izračunat (U in primerjava debeline ustreznega drugega izdelka) ampak ne vem zakaj jo ne napišejo. V biro mi vsake toliko pridejo razni prodajalci z "revolucionarnimi" izdelki. Pol pa vidiš, da sploh ne vedo za kaj gre in kaj prodajajo
To kar je navedel tomaz_slo ni ravno najboljše za hladilnike, ker je preveč podajno. Tudi navedenim karakteristikam ne verjamem preveč. Predvsem zaradi tega, ker ne navedejo najbolj pomembno lastnost materiala λD. Sicer bi se jo dalo izračunat (U in primerjava debeline ustreznega drugega izdelka) ampak ne vem zakaj jo ne napišejo. V biro mi vsake toliko pridejo razni prodajalci z "revolucionarnimi" izdelki. Pol pa vidiš, da sploh ne vedo za kaj gre in kaj prodajajo
- frikmusic
- Admiral
- Kontakt:
tomaz_slo napisal/-a:Malo poglejte še tale material, s katerim se bi lahko obložilo hladilno komoro. Sam sem ga uporabil za izdelavo tlaka, ker sem imel probleme z višino. Ima zelo dobre izolativne karakteristike. Zastopa ga Kalcer iz Trzina.
Tega materijala pri nas zmontiramo izredno veliko vendar za hladilnik nikakor ni primeren.
Frik
- frikmusic
- Admiral
- Kontakt:
EDO napisal/-a:Sem brskal po strani Ravaga in sem našel najboljši material z λD = 0,027 W/(mK) - Roofmate SL-X oz. LG-X.
Edo mislim da sem jaz našel pri Ravago " Powerdeck "
STO in pa Baumit pa bi morali imeti zelo podobne ali enake karakteristike kot Weber.
Frik
Re: Poraba črpalke
admin napisal/-a:zarja napisal/-a:Črpalka deluje le kako minuto na uro,v ekstremnih razmerah dve minuti.Je najmanjša možna in vleče cca 3 ampere.Poiskusil sem navadnimi rotacijsimi črpalkamikar pa se ni obneslo.(če je prišlo do zračnega mehurja,so pregorevale.)
Hmmm, zanimivo. Če je to res, da samo zamenja vodo občasno, potem imaš kondenzator očitno potopljen v večjo količino morske vode? Nek izmenjevalec? Kako si to izvedel? Zanima nas, prosim opiši...
[
Iz inoxa sem naredil lonec v katerega sem potopil dvojno spiralo iz 5mm bakrene cevke dolžine cca 3m.Pretaknil sem jo skozi pokrov lonca in jo zalotal.Dodal sem še cevko za tiplao temostata in cevke za dovod in izhod hladilne vode.Pokrov sem z vijlaki združil z loncem.Mislim,da imam,nekje še enega starega in ga laho pfotkam,če te zanima./quote]
- frikmusic
- Admiral
- Kontakt:
potapljač napisal/-a:Material primeren za izolacijo s prevodnostjo 3,5mW/(mK) to je 0,0035W/(mK) izdeluje Turna. debelina 1 cm. Vakumsko obdelan z Al folijo na straneh. Izdelujejo po naročilu. Če koga zanima lahko napišem kontakt.
Odličen materijal nikakor se nisem spomnil kdo ga prodaja pred časom sem ga videl na objektu zmontiranega okoli strešnega okna Velux, tole je zame odličen podatek hvala "potapljač" mogoče poznaš ceno?
Frik
Pozdrav. Material izdelujejo v Turni Velenje. Danes sem bil tam po drugih opravkih in ker sem "firbčen" sem videl in vprašal. Povedal sem da spremljam ta naš forum in da bi to bil zanimiv podatek. No pa da ne utrujam g. David Verdel je razvojnik in je pripravljen odgovoriti na naša vprašanja in celo pomagati pri takšnih projektih. GSM 041 654 293. debelina 1 cm = 7 cm stiroporja
mail: david.verdel@turna.si Je pa tudi jadralec vendar še ni vedel za naš portal
mail: david.verdel@turna.si Je pa tudi jadralec vendar še ni vedel za naš portal
še mal pa bo.... 
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 5 gostov