12 V Kompresor

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Ne Mar 18, 2012 21:19

A morda misliš material GRAFITE od Austrotherma?
Ta ima karakteristike λD = 0,031 W/(mK). To je sicer nekaj slabše od Webra λD = 0,021 W/(mK).
Prejšnji teden je bila direktorica pri meni pa se ne spomnim, da bi kaj podobnega omenila.
Jutri jo pokličem in se probam kaj zmenit.
Jaz sem ugotovil, da bom moral spremenit količine in dimenzije plošč. Že cel vikend tuhtam kaj narest. Jutri dokončno sporočim odločitev ter kaj sem opravil na Ravagu.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Mar 18, 2012 22:05

Super Tudi jaz moram zadevo pokreniti naprej in bi material zares nujno potreboval. Če ne bo druge dajmo zreducirat na nekaj debelin in nato naročimo kar cele bale. Potem z nabavo ni težav.
Edo in Frikmusic jutri dopoldan se slišimo. Imam telefon od obeh.
LP NT :D
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Po Mar 19, 2012 06:34

EDO napisal/-a:A morda misliš material GRAFITE od Austrotherma?
Ta ima karakteristike λD = 0,031 W/(mK). To je sicer nekaj slabše od Webra λD = 0,021 W/(mK).
Prejšnji teden je bila direktorica pri meni pa se ne spomnim, da bi kaj podobnega omenila.
Jutri jo pokličem in se probam kaj zmenit.
Jaz sem ugotovil, da bom moral spremenit količine in dimenzije plošč. Že cel vikend tuhtam kaj narest. Jutri dokončno sporočim odločitev ter kaj sem opravil na Ravagu.

EDO v Ravagu imajo izolacijo namenjeno za tlake z λ = 0,022 W/(mK).

STO, in Baumit pa verjetno še kdo pa za fasade z isto lambdo. Tega grafitnega imam na zalogi kar nekaj dimenzij vendar je pol slabši kot zgoraj omenjeni.

Frik
Frajtonerca je prava stvar...
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Po Mar 19, 2012 08:56

Malo poglejte še tale material, s katerim se bi lahko obložilo hladilno komoro. Sam sem ga uporabil za izdelavo tlaka, ker sem imel probleme z višino. Ima zelo dobre izolativne karakteristike. Zastopa ga Kalcer iz Trzina.

http://www.insulation-online.co.uk/down ... per-10.pdf
Uporabniški avatar
EDO
Admiral

OdgovorNapisal/-a EDO » Po Mar 19, 2012 11:32

Sem brskal po strani Ravaga in sem našel najboljši material z λD = 0,027 W/(mK) - Roofmate SL-X oz. LG-X.
Čakam, da me pokličejo pa bom videl ali imajo še kaj boljšega.
Pri STO za primerljivo izolacijo (Stotherm Cell) sploh nisem našel podatka .
To kar je navedel tomaz_slo ni ravno najboljše za hladilnike, ker je preveč podajno. Tudi navedenim karakteristikam ne verjamem preveč. Predvsem zaradi tega, ker ne navedejo najbolj pomembno lastnost materiala λD. Sicer bi se jo dalo izračunat (U in primerjava debeline ustreznega drugega izdelka) ampak ne vem zakaj jo ne napišejo. V biro mi vsake toliko pridejo razni prodajalci z "revolucionarnimi" izdelki. Pol pa vidiš, da sploh ne vedo za kaj gre in kaj prodajajo :roll:

Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Po Mar 19, 2012 15:23

tomaz_slo napisal/-a:Malo poglejte še tale material, s katerim se bi lahko obložilo hladilno komoro. Sam sem ga uporabil za izdelavo tlaka, ker sem imel probleme z višino. Ima zelo dobre izolativne karakteristike. Zastopa ga Kalcer iz Trzina.

http://www.insulation-online.co.uk/down ... per-10.pdf

Tega materijala pri nas zmontiramo izredno veliko vendar za hladilnik nikakor ni primeren.

Frik
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Po Mar 19, 2012 15:42

EDO napisal/-a:Sem brskal po strani Ravaga in sem našel najboljši material z λD = 0,027 W/(mK) - Roofmate SL-X oz. LG-X.
Čakam, da me pokličejo pa bom videl ali imajo še kaj boljšega.
Pri STO za primerljivo izolacijo (Stotherm Cell) sploh nisem našel podatka .
To kar je navedel tomaz_slo ni ravno najboljše za hladilnike, ker je preveč podajno. Tudi navedenim karakteristikam ne verjamem preveč. Predvsem zaradi tega, ker ne navedejo najbolj pomembno lastnost materiala λD. Sicer bi se jo dalo izračunat (U in primerjava debeline ustreznega drugega izdelka) ampak ne vem zakaj jo ne napišejo. V biro mi vsake toliko pridejo razni prodajalci z "revolucionarnimi" izdelki. Pol pa vidiš, da sploh ne vedo za kaj gre in kaj prodajajo :roll:

Edo mislim da sem jaz našel pri Ravago " Powerdeck "

STO in pa Baumit pa bi morali imeti zelo podobne ali enake karakteristike kot Weber.

Frik
Uporabniški avatar
EDO
Admiral

OdgovorNapisal/-a EDO » Po Mar 19, 2012 16:13

Ravnokar sem prejel tehnične liste za Powerdeck iz Ravaga. Pošljem še Nikoli, da še on pregleda. Mislim, da bo to O.K. Samo še zmenit se moram z Ravagom za naše "nano" količine :wink:

Uporabniški avatar
zarja
Višji praporščak
Kraj: Pivka-Portorož

Re: Poraba črpalke

OdgovorNapisal/-a zarja » Po Mar 19, 2012 18:23

admin napisal/-a:
zarja napisal/-a:Črpalka deluje le kako minuto na uro,v ekstremnih razmerah dve minuti.Je najmanjša možna in vleče cca 3 ampere.Poiskusil sem navadnimi rotacijsimi črpalkamikar pa se ni obneslo.(če je prišlo do zračnega mehurja,so pregorevale.)

Hmmm, zanimivo. Če je to res, da samo zamenja vodo občasno, potem imaš kondenzator očitno potopljen v večjo količino morske vode? Nek izmenjevalec? Kako si to izvedel? Zanima nas, prosim opiši... :wink:
[

Iz inoxa sem naredil lonec v katerega sem potopil dvojno spiralo iz 5mm bakrene cevke dolžine cca 3m.Pretaknil sem jo skozi pokrov lonca in jo zalotal.Dodal sem še cevko za tiplao temostata in cevke za dovod in izhod hladilne vode.Pokrov sem z vijlaki združil z loncem.Mislim,da imam,nekje še enega starega in ga laho pfotkam,če te zanima./quote]
Uporabniški avatar
potapljač
Kontraadmiral
Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a potapljač » To Mar 20, 2012 18:39

Material primeren za izolacijo s prevodnostjo 3,5mW/(mK) to je 0,0035W/(mK) izdeluje Turna. debelina 1 cm. Vakumsko obdelan z Al folijo na straneh. Izdelujejo po naročilu. Če koga zanima lahko napišem kontakt.
še mal pa bo.... :-)
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Mar 20, 2012 19:18

Kdo to dela? Seveda nas zanima. Napiši prosim,
LP NT
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » To Mar 20, 2012 19:43

potapljač napisal/-a:Material primeren za izolacijo s prevodnostjo 3,5mW/(mK) to je 0,0035W/(mK) izdeluje Turna. debelina 1 cm. Vakumsko obdelan z Al folijo na straneh. Izdelujejo po naročilu. Če koga zanima lahko napišem kontakt.

Odličen materijal nikakor se nisem spomnil kdo ga prodaja pred časom sem ga videl na objektu zmontiranega okoli strešnega okna Velux, tole je zame odličen podatek hvala "potapljač" mogoče poznaš ceno?

Frik
Uporabniški avatar
potapljač
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a potapljač » To Mar 20, 2012 19:51

Pozdrav. Material izdelujejo v Turni Velenje. Danes sem bil tam po drugih opravkih in ker sem "firbčen" sem videl in vprašal. Povedal sem da spremljam ta naš forum in da bi to bil zanimiv podatek. No pa da ne utrujam g. David Verdel je razvojnik in je pripravljen odgovoriti na naša vprašanja in celo pomagati pri takšnih projektih. GSM 041 654 293. debelina 1 cm = 7 cm stiroporja :lol:
mail: david.verdel@turna.si Je pa tudi jadralec vendar še ni vedel za naš portal :evil:
Uporabniški avatar
potapljač
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a potapljač » To Mar 20, 2012 19:53

aja cena, okoli 36 €/m2 naredijo pa plošče po željah kucev - konfekcionirajo.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral

OdgovorNapisal/-a EDO » To Mar 20, 2012 19:58

Nikola, morda sva rešena... :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 5 gostov