No. 1 napisal/-a:Problem s starterjem mam že odkar mam čoln:
1. odlomilo je konico ohišja pri nekem serviserju Romanu... zamenjal s kitajcem
2. vrtel se je v prazno, pobralo zobce na plastičnem zobniku
3. vdrla voda v barko, bil v vodi, problemčki taki in drugačni-zamenjava
4. spet nek kitajček, ki je delal eno sezono in pobralo je plastični zobnik
Ker se mi je v tem trenutku naredilo, da je enkrat vrtel v prazno smo ugotovili, da na vztrajniku manjkata dva zoba in da se nebi še enkrat naredilo, da bi naletel na točno to luknjo smo zamenjali vztrajnik. To je bilo 3 sezone nazaj.
5. zaganjač iz Jucce, delal celo sezono 2012, brez težav, razen da je konec sezone odlomilo vijak. Po zamenjanem vijaku ta štarter ni delal ker se je vrtel v prazno oz. le malo zagrabil. Vsi dvignili roke, da je vse o.k a se vrti v prazno...
6. začetek 2013 mi Habibi uredi menjavo z novim, dejansko se s težavo kaj in kako je bilo s tem 5 nisem ukvarjal.
No pri štarterju 6 mi je odlomilo vijak-spet (tretjič) in enaka težava kot s štarterjem 5 se je ponovila. Kot sem v prejšnjem postu napisal je bil keč v zobniku in rotorju, ki se je vrtel tudi na roke, ampak to se trem serviserjem v Istri ni zdelo vredno pozornosti pa tudi na forumu ni nihče o temu pisal. Ta štarter 6 so dali v primež in testirali v Novigradu, potem v Červarju vmes enkrat v Funtani in prejšnji vikend še drugič v Funtani. Vsi so dali roko v ogenj da s štarterjem ni nič narobe, ampak da je nekaj drugega, tretjega oz. kot pravi MitjaP se z njim stika vztrajnik pa lahko da je tam kaj... Ker gledam na to po najosnovnejši logiki in ker z vztrajnikom ni nič narobe dve leti oz. tri in ker je prej bil enak vztrajnik a z dvema manjkajočima zoboma, potem se nekako nagibam, da z njim ni nič narobe.
Štarterji od 1-4 so crknili zaradi nekvalitete, vode... precej logično. Štarter 5 in 6 pa sta do sedaj mela težavo z neustrezno pritrditvijo, ker nisem vedel (pa tut cela ta četica serviserjev očitno ne), da so včasih k štarterju prilagali tudi nove vijake, kjer se je tisti nazobčan del "vrezal" v štarter in v ohišje pod navoj, da je zagotovil popolno trdnost. Preveril sem tudi sam z navadnimi vijaki in namestil kamero, ki je posnela zagon, potem pa še zagon z vijaki, ki so mi jih naredili po meri saj originalnih colskih ne morem vstaviti. Danes dobim še zadnji kos železa, da stabilizira zaganjač tako da bo tiptop.
Glede na zapisano in ker sedaj nikoli ne zdrsne (z neustreznimi vijaki je kdaj pa kdaj zarućilo) se sedaj ukvarjam z novima izzivoma, mislim pa da napake na vztrajniku ni niti slutiti-ali pa mogoče še misliš drugače MitjaP?
Nova izziva sta:
-občasno le klikne in ne zažene starterja, po moje krivec rele ali karkoli je že zgoraj na motorju in vezano na starter. Isti je vezan tudi na peto za dviganje in spuščanje pa med dvema je brikano eden pa frej stoji skrajno desno...
-noče zagnati, ker nč ne smrdi po bencinu sklepam, da ne potegne benza in očitno je nastal luft v mesecu ko smo delal istrsko malo šolo zaganjačev. Sedaj bom probal naliti benz, preveriti če pumpa ipd
-mam pa še novi izziv na backup Tomos 4,5 kjer mi je vzmet za vračilo vrvice odletela pa rabm novo
Jebenti če forum ne bo doktoriral iz te teme.Po sliki sodeč tile releji ne kažejo kake perspektive.Jest bi temeljito vse prečistil,pregledal te kable(ali so lotani spoji),če je možno releje odpreti, bi jih,ter prečistil kontakte v njih,grem stavit,da so ulala.Za feder za T4 bom pa pogledu pa ti javim.