Pravilna višina izvenkrmnega motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Evo mene
Vse tri svečke so OK. Spet očiščen fergazer, malo drugačne nastavitve. Max hitrost z dvema stokilašema 35 kmh, sam nameril max 42 kmh. Obrati tik pred blokado ko sem sam. Nisem imel priložnosti s štirimi krepkimi, upam da bo šlo. Moti me, da polek filtrov, pridejo smeti v fergazer. Kakšen filter naj zmontiram, da bo mir? Za še kaj več, bi rabil drugi prop, ali močnejši motor?
Lp in hvala
Vse tri svečke so OK. Spet očiščen fergazer, malo drugačne nastavitve. Max hitrost z dvema stokilašema 35 kmh, sam nameril max 42 kmh. Obrati tik pred blokado ko sem sam. Nisem imel priložnosti s štirimi krepkimi, upam da bo šlo. Moti me, da polek filtrov, pridejo smeti v fergazer. Kakšen filter naj zmontiram, da bo mir? Za še kaj več, bi rabil drugi prop, ali močnejši motor?
Lp in hvala
Razlika v hitrosti z enim in dvema je navkljub "dvema žakloma cementa" prevelika in tu še nekaj manjka, pa tudi kak km/h kadar si sam not. Ne vem kaj je, morda res te smeti. Kaj, ko bi spravil gorivo iz rezervoarja, ga dobro očistil (Ali nabavil novega, če se temu kaj lušči od znotraj) in poizkusil ponovno. Kakšne izgledajo te smeti kot bela sol...?
Ko govoriš o štirih potnikih bo z 30 konji vedno problem izglisirat, če to pomeni 400 kg.
Ko govoriš o štirih potnikih bo z 30 konji vedno problem izglisirat, če to pomeni 400 kg.
Rezervoar je plastični, lani kupljen novi. Ga bom prečistil. Bom probal prečistiti še cevi, pa še ne vem kako. Filter pa bom poiskal od kakega 50km motorja ( zaradi pretokov, ko se maši) Trenutno je notri neki navadni filter za 1,5e, še enega takega sem letos dodal sam. Je mogoče to problem? Barva smeti, ne vem kaka je, ker ne jemljem fergazerja sam dol, bi se pa rad tega naučil.Sem na pravi poti?
Kar se pa kil tiče, pa ne morem nič obljubit, vsi smo športne, pohano+pivo, postave.
LP
Kar se pa kil tiče, pa ne morem nič obljubit, vsi smo športne, pohano+pivo, postave.
LP
SR 290 napisal/-a:Daj vmes tisti filter, ki se je včasih kupoval za APN mopede.
Na prsvi poti boš, ko ugotoviš odkod smeti in boš lahko nekaj let pustil fergazer pri miru.
Daleč najboljša rešitev! Naj bo za precej velik pretok. Tako lahko spremljaš kakšna nesnaga se fura.
Tudi eventualno vodo boš videl na dnu.
https://vodovod-rh.si/
Na kanarskim otokih sem opazil, da na navadne čolne namesto izvenkrmnih motorjev z dolgo nogo namestijo motorje z ultra dolgo nogo. Propeler postavijo v pravo višino glede na dno barke, motor pa privijačijo 10cm višje kako to običajno počnemo mi.
Vprašal sem zakaj to počnejo in sem dobil zanimiv odgovor: zato da trim ne tika vode. Dejansko ko dvignejo peto ven iz vode, se niti en košček motorja ne dotika morja.
Barka ima nekoliko višje težišče.
Valovi težje zalijejo motor.

Vprašal sem zakaj to počnejo in sem dobil zanimiv odgovor: zato da trim ne tika vode. Dejansko ko dvignejo peto ven iz vode, se niti en košček motorja ne dotika morja.
Barka ima nekoliko višje težišče.
Valovi težje zalijejo motor.

Nazadnje spremenil Bonaparte, dne Po Jan 30, 2017 23:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov