Marinizacija avtomobilskega motorja

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

Re: Marinizacija avtomobilskega motorja

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Feb 06, 2022 10:43

Po dolgem času sem gledal na spletu kaj o VW marinizaciji motorja in našel en zelo zanimiv primerek Mariniziranega Golfa 1,9D...

Moj Golf 1,6D...je sedaj po drugi prenovi veliko bolje narejen kot je bil na začetku.

Generalno sem obnovil motor, čeprav to sploh ni bilo potrebno, kajti niti ena toleranca ni bila iz mer. Sovražim, da po motorju in v bilge kaplja olje, zato sem se odločil za temeljit preventivni servis. O ringi se namreč starajo in prej kot slej pričnejo puščat. Za generalko sem se odločil tudi zato, ker so rezervni deli za VW motorje smešno poceni napram recimo Volvo Penta. Za primerjavo naj povem, da zgolj en sam bat podobno močnega motorja za Volvo Penta stane 480€, toliko kot sem dal za ves material za obnovo mojega Golfa brez vštete glave. Nova glava je stala samo 150€ur!! Odločil sem se za to, kajti želel sem narediti obnovo za čim dlje, sedeži izpušnih ventilov pa so bili rahlo nagriženi, zato sem se odličil za novo glavo. Za obnovo sem nabavil nove srajce za cilindre na standardno brušenje ter vse nove ležaje, bate, obročke, tesnila...

Razdrt motor pred generalko
Slika

Sestavljen in pobarvan motor
Slika

Motor mi je do servisa v Renče peljal Alesjo, nazaj pa sem ga na priklici pripeljal sam.
Slika

S pomočjo družinskih članov smo motor vgradili nazaj v barko... tja kamor paše.
Slika

Dvignili smo ga z dvigalom v hali Jahtnega centra izola
Slika

Slika

Slika

Slika

In na svojem mestu
Slika

Slika

Slika

Pripnem še kakšno sliko, ko posnamem motor ob delovanju.
Uporabniški avatar
SebastjanM
Admiral
Kraj: Celje

Re: Marinizacija avtomobilskega motorja

OdgovorNapisal/-a SebastjanM » Ne Feb 06, 2022 11:08

Vzorno, lepo videt! 8) Kot motor, kot barka, poštimano v nulo.
Naj dolgo kleplje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov